返回列表 發帖
同先屯門Cd warehouse見到一對中年夫婦買呢隻碟......雖然唔代表咩,但真心頭幾日又多D開箱文同炒賣新聞真 ...
klihm 發表於 2018-12-16 18:18
聽到《暴烈‧34》可能嚇到離婚

同先屯門Cd warehouse見到一對中年夫婦買呢隻碟......雖然唔代表咩,但真心頭幾日又多D開箱文同炒賣新聞真 ...
klihm 發表於 2018-12-16 18:18

代表佢地婚姻生活好唔幸福?

同先屯門Cd warehouse見到一對中年夫婦買呢隻碟......雖然唔代表咩,但真心頭幾日又多D開箱文同炒賣新聞真係做到下野......

本身二百幾咁貴你想炒到幾多,炒燶就好笑
iamsingingwong 發表於 2018-12-16 15:52

FYI Addendum deluxe version
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

簽名被屏蔽

終於都買到

寧願要多幾張淫心postcard都唔要戒指lo
JasOh103 發表於 2018-12-16 01:50

寧願要多幾首淫心主唱歌曲好過

包往成舊野張紙條上面人妻同沐春風中間又係隔左一個空位 下隻碟應該有首歌攝係個位? ...
kayzzz 發表於 2018-12-16 01:55

似,我會咁估:

(part 2 歌 - Kay)
勇悍 17
(part 2 歌 - Juno)
浴室
男浴室
人妻
(Part 2 歌 - Kay)
(Part 2 歌 - 古天樂/ 其他角色)
沐春風
(Part 2 歌 - Kay)

睇文案勇悍17 之前仲有幾十頁冇咗
人妻同沐春風之間又係
hehehaha 發表於 2018-12-16 01:49

包往成舊野張紙條上面人妻同沐春風中間又係隔左一個空位 下隻碟應該有首歌攝係個位?

寧願要多幾張淫心postcard都唔要戒指lo
Jason's Playlist 2024
Week 15 拯救我自己 - 陳慧敏

PART 1:
勇捍17(相見1986.4.25)→困獸28(入世1997.1.18)→暴烈34(戰敗2003.7.17)→一個女人和浴室( ...
kenvincy.cn 發表於 2018-12-15 16:57

睇文案勇悍17 之前仲有幾十頁冇咗
人妻同沐春風之間又係

終於都買到隻
係街度見到有人拎住卷poster添,應該入返好多貨了

又未必係專登
唔買的人亦都唔會因為隻碟搶手而去買
咁樣出法,隨時想買的都唔會買
咁重會影響銷量

有機會 ...
SPD 發表於 2018-12-15 11:15

有心買嘅點都會買,唔會因為咁樣出法就唔買
持觀望態度嘅可能會睇睇各種途徑post出嚟嘅實物同口碑再決定買唔買
唔會買嘅人你貼錢畀佢都未必會要
炒家就一定會買買買買

分三隻碟?
kayzzz 發表於 2018-12-13 14:31

咁反而Make semse
話說Sammi 都有信望愛三部曲啦

其實呢隻碟中文名叫答案之書都ok
nicknicknick 發表於 2018-12-15 23:03

搭漢G書

其實呢隻碟中文名叫答案之書都ok
nicknicknick 發表於 2018-12-15 23:03

你又講得幾啱喎 個design又成本書咁 又隱藏好多答案
到最尾我勝利 我得到你
為何又害怕一世一生對住你
尚要百般遷就你

小道消息
請自行判斷可信性
hinz 發表於 2018-12-15 16:31

係咪要申報利益
閣下有冇持有以上股票及任何影音產品???

隻碟係咪又斷咗市?定已經返咗貨?
Serendipity 發表於 2018-12-15 22:18

今日市面好多喎好似

隻碟係咪又斷咗市?定已經返咗貨?

張poster好 _ 大
成個package228其實ok抵
kayzzz 發表於 2018-12-15 21:31

我都係見到有咁多嘢
先覺得抵番少少
雖然啲嘢完全唔實際

想要多張poster
我有位痴兩張poster
想一面Kay一面Juno
DM多仔多到覆唔哂

6張postcards
1 poster (雙面)
hehehaha 發表於 2018-12-15 21:28

張poster好 _ 大
成個package228其實ok抵

入面有幾張寫真圖?
我等我在 發表於 2018-12-15 17:15

6張postcards
1 poster (雙面)

嘩正 必賺item 即刻買左隻 會唔會比0138更保值

未買碟就去買啦 偽粉

上cm嘈
JasOh103 發表於 2018-12-15 17:38

叫左個friend幫我買喇 所以先得閒上嚟狙擊你
講真 kay都唔知唱得多幾多年 可能唱多幾年又收山湊女
2014年之後都無出過碟
未來都唔知仲會出幾多隻碟
依家買得好買喇

唔使試探都知你唔係
kayzzz 發表於 2018-12-15 17:33

未買碟就去買啦 偽粉

上cm嘈

未開

係咪想試探我係咪真粉
JasOh103 發表於 2018-12-15 17:25

唔使試探都知你唔係

入面有幾張寫真圖?
我等我在 發表於 2018-12-15 17:15

未開

係咪想試探我係咪真粉

俾某會員陷害買咗一隻
JasOh103 發表於 2018-12-15 16:24

入面有幾張寫真圖?
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

有時就係咁
越難得到越想得到
Top 3
1.3AM - AGA
2.天敵  - 衛蘭
3.他狠過你(Live Version) - 容祖兒
3.
</strong>

PART 1:
勇捍17(相見1986.4.25)→困獸28(入世1997.1.18)→暴烈34(戰敗2003.7.17)→一個女人和浴室(單身2005)→(一個男人)一個女人和浴室(再遇2007)→人妻的偽術(成家2009)→沐春風(矛盾)

想知PART 2條線係穿插係邊度

所以就係奇怪,既然明知工序繁複都唔等印多小小押後出,反而擠牙膏式出小小出小小,
陰謀論地諗:我懷 ...
Riverfish 發表於 2018-12-15 13:43

琴日有簽名會,唔可以押後出
有彩有去簽名會,竟然有得合照。

你咁講會唔會引起恐慌?
利申:未買
kayzzz 發表於 2018-12-15 16:28

小道消息
請自行判斷可信性
02 著地 - 鄧麗欣

**** 本內容被作者隱藏 ****
hinz 發表於 2018-12-15 16:22

你咁講會唔會引起恐慌?
利申:未買

俾某會員陷害買咗一隻

本帖隱藏的內容需要積分高於 500 才可瀏覽
02 著地 - 鄧麗欣

沙田新城市cd warehouse返左貨
我們的總和

Sky music 仲有至少一箱
228 連海報
02 著地 - 鄧麗欣

又未必係專登
咁重會影響銷量

有機會 ...
SPD 發表於 2018-12-15 11:15

肯定係印唔切
入面董折隻戒指都要人工編織啦
印刷廠又唔係廿四個鐘都搞你隻碟 ...
787491313 發表於 2018-12-15 11:36

所以就係奇怪,既然明知工序繁複都唔等印多小小押後出,反而擠牙膏式出小小出小小,
陰謀論地諗:我懷疑根本想一石二鳥順便扮斷市,而家成功上報得償所願 XD

不過我估呢隻碟而家唔買的話,將來信和二手價又係COD嘅價錢就大鑊

肯定係印唔切
入面董折隻戒指都要人工編織啦
印刷廠又唔係廿四個鐘都搞你隻碟
我祈求美雅拎女銅一定要發生

又未必係專登
咁重會影響銷量

有機會係根本整唔切,因為個 packing 都幾難整。

前日喺沙田 CD Warehouse 留左名同電話,今日下午打去話「返貨量不足所以我仲喺Waiting list裡面」XD
結果 ...
Riverfish 發表於 2018-12-15 02:07

COD 好似至少 600 - 700
真係好癡線
天生地夢唔係出番都應該仲炒緊

我覺得應該真係印唔切
你睇下個包裝同入面啲嘢會知點解
DM多仔多到覆唔哂

大佬, 答案之書銷量榜幾週no.1 wor...
家下咁樣賣法, 我諗入到頭十都偷笑 ...
Lewis 發表於 2018-12-15 09:59

商人唔care銷量,只care錢,隻碟賣成228蚊一隻啵,Juno賣一隻等於美祖賣兩隻

跟足佢老豆做商人,要搶搶下吊高好黎賣。
營造斷市炒價的攻略。咁出貨法銷量榜應該唔高得去邊。
分分鐘仲低 ...
dom 發表於 2018-12-15 08:27

大佬, 答案之書銷量榜幾週no.1 wor...
家下咁樣賣法, 我諗入到頭十都偷笑

又話出貨,成區搵左幾間都冇囉
好心咪扮限量版,分batch出做乜勁,一係索性講明出貨數量,咪等樂 ...
stephybest 發表於 2018-12-14 19:08

賣CD都要飢餓行銷係咩玩法

跟足佢老豆做商人,要搶搶下吊高好黎賣。
營造斷市炒價的攻略。咁出貨法銷量榜應該唔高得去邊。
分分鐘仲低過答案之輸
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

在Giordano買了兩隻
有Juno and Kay紙袋送

大家可以去指定分店問吓
(1. 分店電話打極都無人聽...
   2. 尖沙咀無貨... 不用白行)
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

前日喺沙田 CD Warehouse 留左名同電話,今日下午打去話「返貨量不足所以我仲喺Waiting list裡面」XD
結果咁啱經過元朗分店然後掃走左最後一隻(好似係)

其實「假斷市」一次就算啦,第二批都係咁樣就開始乞人憎架喇

你而家唔買十年後應該仲貴過COD
艾石仔 發表於 2018-12-15 00:45

話時話已經幾乎每個禮拜/隔個禮拜就蒲信和各大二手CD舖
都唔見有人放Chapel of Dawn...好想買番
但應該$4/500走唔甩...

連續去咗旺角三晚都買唔到 真係咁好賣? 如果係嘅都替j+k 開心

咁Juno隻碟又書又poster嘛
算啦
筆錢都預咗要洗
mosesming 發表於 2018-12-14 11:32

你而家唔買十年後應該仲貴過COD