返回列表 發帖
如果j&k 今年咁嘅成績表想拎大獎
女金/至尊碟2揀1
Juno 一定冇十大
最歌都唔好諗
今次真係好失望,諗住9首 ...
kaytse 發表於 2018-12-8 16:51

最on_係無新kay歌聽

佢地一定唔可以掃埋至尊碟

7首歌唔會至尊碟掛
可能係啱啱相反
放棄至尊碟lock實kay個女金
Crooks 發表於 2018-12-8 14:56

Lock女金既話咁隻碟不如留番係下年出啦 出黎做乜
講之前都唔用下個腦既
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

其實至尊碟係咪會除2計?
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

最on_係無新kay歌聽

佢地一定唔可以掃埋至尊碟
kayzzz 發表於 2018-12-8 17:01

唔會有至尊啦
出隻咁嘅野就想攞至尊???
丹麥都唔知諗乜春
呢隻真係唔出好過出
如果為爭至尊而出真係好無謂
佢地兩個又唔係未攞過

其實至尊碟係咪會除2計?
dom 發表於 2018-12-8 17:11

除2做乜
至尊碟係以唱片做單位,唔係歌手

Lock女金既話咁隻碟不如留番係下年出啦 出黎做乜
講之前都唔用下個腦既 ...
cathay1996 發表於 2018-12-8 17:11

我講咩關你x事咩,做咩呀,Kay攞硬女金你嬲呀?

我上面已經答左,一向以為大碟先可以爭至尊,唔知咁少歌都得。不嬲唔鐘意Juno,冇留意過佢以前啲碟有幾首歌,唔係因為Kay都唔會對呢隻碟有興趣

佢哋一直啲宣傳都係話今年出一隻下年出一隻,我係諗903唔會比細公司攞咁多大獎,好大機會有至尊碟就冇女金,所以Juno要取捨。如果隻碟有8-10首歌,佢就擺明有心爭至尊,但而家得嗰7首,而且只係故事嘅一半,我覺得已經係表左態唔要至尊碟,所以Kay女金好穩

睇定d先 可能hins係5歌EP
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

睇key 粉失去理智發老脾真係好正

搵笨之作
明明有寂莫乜乜乜唔收錄埋

228係咪包埋淫K全裸浴室寫真
hlyung 發表於 2018-12-8 16:57

首批送勇悍juno 全裸寫真頂住先。下集先送Kay 浴室寫真。吹下都得掛!
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

搵笨之作
Lewis 發表於 2018-12-8 18:01

收左係呢隻碟咪蝕左啲ap
商人點會唔識計呢啲婆媽數

我講咩關你x事咩,做咩呀,Kay攞硬女金你嬲呀?

我上面已經答左,一向以為大碟先可以爭至尊,唔知咁少歌 ...
Crooks 發表於 2018-12-8 17:44

咁嬲做乜
仲要打咁多字應隻on_國泰
條友日日喺cm幫key曲線宣傳

收左係呢隻碟咪蝕左啲ap
商人點會唔識計呢啲婆媽數
Wing1211 發表於 2018-12-8 18:07

仲要好似話成個concept係有18首歌
家下先得7隻歌,我當你分上下集都唔夠9隻
分3 part出更加唔會,唔通7+7+4咩?
所以隻碟真係好on_

仲要好似話成個concept係有18首歌
家下先得7隻歌,我當你分上下集都唔夠9隻
分3 part出更加唔會,唔通7+7 ...
Lewis 發表於 2018-12-8 18:09

算啦,個個都吹到大一大
之後咪又走數又甩底

咁嬲做乜
仲要打咁多字應隻on_國泰
條友日日喺cm幫key曲線宣傳
Lewis 發表於 2018-12-8 18:08

點會嬲個無聊偽Gin粉,純粹想講清楚我意思,如果出隻咁嘅碟都可以拎至尊嘅話,903肯定唔知收左Juno咩好處,先唔講Hins,淨係Eason都贏十條街

睇定d先 可能hins係5歌EP
hinz 發表於 2018-12-8 17:52

啱啱講係全碟收錄十首歌曲,另有三首純音樂
source: hins ig

建議零售價 : $ 228
hinz 發表於 2018-12-8 14:35

建議只值售價 :$68
1. EP
2. instrumental都冇,扮乜概念碟?扣分。(其實重重覆覆,有d悶呢個所謂"故事")
3. 董折?浦銘心?聽左咁耐呢兩個人物有乜野驚天故事咁值得市民探索呢?
4. 感覺JUNO開始食老本,搵笨,千字文?求其9up下寫到成件事好正咁....但個主菜呢?好有一種「講就天下無敵,做就.....」之感。

搵笨之作

我決定唔即刻買
嚴重懷疑會有第二版 會加歌
叱咤樂壇女歌手金獎 謝安琪!!!
至尊唱片大獎 the album
叱咤唯一大滿貫女歌手

啱啱講係全碟收錄十首歌曲,另有三首純音樂
source: hins ig
WZA111 發表於 2018-12-8 18:35

Kay 讓賽讓到咁 lol
叱咤樂壇女歌手金獎 謝安琪!!!
至尊唱片大獎 the album
叱咤唯一大滿貫女歌手

Kay 讓賽讓到咁 lol
kaytse 發表於 2018-12-8 18:50

擺明今年穩住Kay個女金捨棄至尊碟
可能Juno下年先出Part 2(真大碟)爭至尊
睇黎下年真係Kay同美祖再次正面開戰 好睇

擺明今年穩住Kay個女金捨棄至尊碟
可能Juno下年先出Part 2(真大碟)爭至尊
睇黎下年真係Kay同美祖再次 ...
kenvincy.cn 發表於 2018-12-8 19:16

出咗沐春風已經穩到女金啦
出呢隻碟根本係多餘

出咗沐春風已經穩到女金啦
出呢隻碟根本係多餘
hlyung 發表於 2018-12-8 19:25

咁又唔係
好似上面話齋下年出新碟又會係當1st 2nd plug咁播

唔鍾意Kay同Juno合作
今年得夕爺寫既人妻的偽術可以思考下,另外2首都係離地中女ff歌,聽完唔知可以比咩反應
另外聽歌仲要睇一大堆小說對我黎講係負擔

笑死
咁嘅concept出碟都夠膽死
DM多仔多到覆唔哂

有啲失望

回復 75# just11256
何止有啲
本來以為會出大碟,一到十二月全世界都為咗趕尾班車出EP,古巨基又係恁、董折×浦銘心×藍定凌又係恁
重有邊個可以正正經經出返隻大碟?
小企鵝推介流行榜.2023Q1季度推介.敬請期待

個tracklist係咪仲會update架 [幻想中]

點解唔成個故仔咁出呢? 之前又話有好多首歌
宜家搞到咁 碟名又hea 又貴
唔怪得突然話下星期出啦 咁搞法一早都出到

簽名被屏蔽

回復  just11256
何止有啲
本來以為會出大碟,一到十二月全世界都為咗趕尾班車出EP,張敬軒又係恁、古巨基 ...
PenguinMusic 發表於 2018-12-8 20:54

張敬軒咪 10+3 真大碟囉
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

ep賣到咁貴

其實一分為二冇問題
我都覺得18隻歌一隻碟係太誇張

但係part 1會唔會太hea呢?
tracklist呢七隻歌 有頭(172834)冇尾(話會去到70歲個故事)但又有少少中間(人妻浴室)
隻碟咁樣收歌 都好意思話自己要用歌講故事?

咁part 2又點出?冇頭有尾加少少中間?
一分為二都拆得咁唔make sense 分明呢隻EP係為出而出啦
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

228係咪包埋淫K全裸浴室寫真
hlyung 發表於 2018-12-8 16:57

可能1 cd+2 dvd,附送蒲銘心成魔之路全記錄,7隻歌mv外加精彩拍攝花絮。228仲唔抵到爛

睇唔明~
又話跟故事時間排歌出~
又話KAY D歌係跟故事調轉PLUG~
又話人妻的偽術係故事最後////
咁之後D歌係講沐春之後???

搵笨之作

似未錄多~

推出日期:2018/12/12
唱片類型:EP

TrackList:
CD
1. 麥浚龍 勇悍・17  
2. 麥浚龍 困獸・28
3. 麥浚龍 暴烈・34
4. 謝安琪 一個女人 和浴室
5. 古天樂 謝安琪 一個男人 一個女人 和浴室
6. 謝安琪 人妻的偽術
7. 謝安琪 沐春風

WHERE IS DVD???
又話收晒所有MV嘅????

我覺得成隻碟得JUNO, ,另一隻碟得KAY個效果仲正
頭3首連播仲要曲到連接到~一去到TRACK4就好似破壞晒個音樂完整性咁~

唉﹗睇嚟要聽KAY個人全新大碟,恐怕最快都係2020年,呢隻碟我不會買啦,對不起美琪姐 ...
remus 發表於 2018-12-8 14:41

錯~可能係2019係PART2
2020係完整收錄PART1+PART2+MV DVD(佢講明會MV會入碟GA BO~)
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
2021約滿BYEBYE

我決定唔即刻買
嚴重懷疑會有第二版 會加歌
kaytse 發表於 2018-12-8 18:48

第二版388呀ching

其實一分為二冇問題
我都覺得18隻歌一隻碟係太誇張

但係part 1會唔會太hea呢?
tracklist呢七隻歌 有頭(1 ...
JayantL 發表於 2018-12-8 21:43

part 2 啲歌似係沐春風之後(45歲至70歲)
如果part 2又插返啲後生嘅橋段……咁我都唔知講咩好

呢個 project 都可以有齊 part 1+part 2 先一齊畀分嘅
7隻歌都接受到,因為承諾咗陸續有嚟
不嬲 juno 嘅碟都唔多歌,質>量
如果你本身 expect 係 kay 大碟,咁只可以講你完全 expect 錯晒

碟名真係完全睇唔透,敗筆大到唔可以原諒

呢個 pro ...
just11256 發表於 2018-12-8 22:42

我估Album係解佢地人生相簿? 順便雙關埋大碟

呢個 pro ...
just11256 發表於 2018-12-8 22:42

睇過拉闊
寂寞XX嗰兩隻歌嘅時間段係浴室之後 人妻之前
所以part 2如無意外係會有後生嘅橋段

七隻歌雖然少 但EP嚟講算足料 我又唔覺得有咩大問題
我對呢隻EP最大意見就係個時間線
part 1 part2 嘅時間線完全散曬 點講故事啊
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

IG到冇左228啵
係咪要改建議零售價

七首歌我勉強接收到
但條時間線可唔可以整返好佢
冇理由沐春風放起人妻後面

七首歌我勉強接收到
但條時間線可唔可以整返好佢
冇理由沐春風放起人妻後面 ...
aussie2013 發表於 2018-12-8 23:09

蒲銘心第一任係董折(勇悍17),第二任係藍定凌(浴室),
之後又再沐春風偷情??可能紋身女係第三任

蒲銘心第一任係董折(勇悍17),第二任係藍定凌(浴室),
之後又再沐春風偷情??可能紋身女係第三任 ...
stephybest 發表於 2018-12-8 23:39

藍定凌咁愛佢(二人浴室)佢點解需要偽善(人妻)
佢決定咗要偽善(人妻)嘅時候點解仲要出去偷情(沐春風)
仲有唔係話 Kay 派歌嘅次序係倒敘咩
所以我覺得時間線係有啲矛盾嘅
希望文案會解釋到
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

唔鬧住
可能$228 送豪宅一棟, PCCW免費一年或者黑市價bicon
到時大家可以支持地產又可以支持廣東歌

Lock 實kay 個女金出隻碟黎做咩?
擺明係截數前報名至尊碟
放空 發表於 2018-12-8 14:59

出碟除咗找數話今年出碟之外,最大原因應該係下張碟可以重新計plug數,沐春風已經第6plug,之後七八九十就可能好難播得多
雖然我都好憎咁樣整法,但好肯定幻國對女金嘅緊張程度絕對優先過至尊碟

隻碟一張相片都無,又無MV,仲要賣咁貴,擺買
我等我在 發表於 2018-12-8 14:55

一張相片都冇,但係可能有一大本書呢

唔鬧住
可能$228 送豪宅一棟, PCCW免費一年或者黑市價bicon
到時大家可以支持地產又可以支持廣東歌 ...
hehehaha 發表於 2018-12-9 00:12

我唔貪心 $228送番謝安琪歷年CD全集就ok

浦銘心離婚前既人生=0

希望個實體CD成本BIBLE咁厚
所有texts應該都有20-30頁
仲有d相好似一個女人MV已經曝光左
印返哂入去都已經100頁

回復  just11256
何止有啲
本來以為會出大碟,一到十二月全世界都為咗趕尾班車出EP,古巨基又係恁、董折×浦銘心×藍定凌又係恁
重有邊個可以正正經經出返隻大碟?
PenguinMusic 發表於 2018-12-8 20:54
今個月出原創大碟嘅歌手有陳柏宇陳奕迅周柏豪張敬軒
上個月出原創大碟嘅歌手有林一峰譚詠麟岑寧兒譚嘉儀

出大碟唔係咁罕有姐