返回列表 發帖

其實一分為二冇問題
我都覺得18隻歌一隻碟係太誇張

但係part 1會唔會太hea呢?
tracklist呢七隻歌 有頭(172834)冇尾(話會去到70歲個故事)但又有少少中間(人妻浴室)
隻碟咁樣收歌 都好意思話自己要用歌講故事?

咁part 2又點出?冇頭有尾加少少中間?
一分為二都拆得咁唔make sense 分明呢隻EP係為出而出啦
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

part 2 啲歌似係沐春風之後(45歲至70歲)
如果part 2又插返啲後生嘅橋段……咁我都唔知講咩好

呢個 pro ...
just11256 發表於 2018-12-8 22:42

睇過拉闊
寂寞XX嗰兩隻歌嘅時間段係浴室之後 人妻之前
所以part 2如無意外係會有後生嘅橋段

七隻歌雖然少 但EP嚟講算足料 我又唔覺得有咩大問題
我對呢隻EP最大意見就係個時間線
part 1 part2 嘅時間線完全散曬 點講故事啊
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

今個月出原創大碟嘅歌手有陳柏宇陳奕迅周柏豪張敬軒
上個月出原創大碟嘅歌手有林一峰譚詠麟岑寧兒譚嘉儀

...
nicholashin 發表於 2018-12-9 00:54

到而家都仲未接受到8歌係大碟

暴烈34啲假音嚇死我
比我唱k仲差

聽完之後我覺得還不如分開Juno一隻 Kay一隻仲好啦
暴烈34之後突然接浴室真係好odd

純為堆單曲都叫做買得過嘅

利申:下隻碟可以考慮搵阿姐同Juno鬥魔音 ...
mosesming 發表於 2018-12-12 21:20

(一個女人) 一個男人 和浴室

點解我會覺得嗰陣係未有劇情所以佢冇爆到
JasOh103 發表於 2018-12-13 21:12

當時個文案係咁

打過鬧過,傷過痛過,
才明白一段關係裡,
其實有些交,是不用打,
有些交,亦不用鬧的。

相處之道,
是女性主義當中的另一個層次。

就是帶著智慧,才確定有些話不說出口。
不是不該說出口,是純粹不需說出口。

知道面向誰便要說甚麼,算是偽善嗎?
戴著不同面具過每天,誰不是?

不認不認還需認
啲歌真係好高質 但真係好散
希望part two tracklist可以全集出曬賣600蚊 同Eason同價

叫The Concert
nicknicknick 發表於 2019-1-12 18:18

The Live算啦

又全城斷貨啦....  星期一想買一直斷貨, 去左好多間都賣晒...話斷貨
kevin1982 發表於 2019-1-12 20:46

我個fd喺Giordano買到XD