返回列表 發帖
只能夠話首歌唔係一般流行樂迷會接受嘅嘢
不過最大問題係Juno唱得真係好難聽 ...
mosesming 發表於 2018-12-12 00:31

聽慣雌雄同體、人牆覺得無乜嘢

聽哂七首
完全唔知個tracklist表達到啲咩
DM多仔多到覆唔哂

其實暴烈34還好就系唔一定要假音唱囉
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

hehehaha 發表於 2018-12-12 00:36

雌雄同體同弱水三千都冇咩問題,不過呢隻認真重口味。

唔係接唔接受到個曲風,而係難聽到想熄咗佢:(

聽哂七首
完全唔知個tracklist表達到啲咩
mosesming 發表於 2018-12-12 12:38 AM

重點系Kay part太破碎啦
自己排list聽會好啲
其實可以加埋耿耿於懷/念念不忘/羅生門一齊聽

唔怪得kay話爭輸歌
Juno 3首都澤日生

唉搞到零零碎碎真係好可惜
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

唔怪得kay話爭輸歌
Juno 3首都澤日生
Stanley 發表於 2018-12-12 01:53 AM

好彩Kay宜家啲歌都唔差
算距有良心豪俾距又點話啫睇下距宜家唱成點
鬼哭狼嚎咁無眼睇

唉搞到零零碎碎真係好可惜
帥小寶` 發表於 2018-12-12 01:55 AM

Kay倒序應該系人妻的偽術/一個男人/一個女人和浴室/沐春風咁先啱

虐待你能挨多一步   諗起左面
暴烈34 呢首歌個氛圍好正
首先17同28 我都好鍾意個演繹 因為真係覺得投入到落去角色
暴烈34 D假音位 其實無問題 配合返個推進
但個range真係太大 變相成為一個尷尬位

順住聽更聽到故事畫面,
上半後只的男主角,女主角無表過態,
甜蜜 壓力 撕裂之後先會有一個女人和浴室。

Juno 用澤日生應該係因為要講故事、
唯有佢嘅密密麻麻先講到咁複雜背景。

謝安琪就好似佢角色一樣,
要試唔同嘅野,所以先會有陳哲盧Bert 等等嘅加入。

暴烈 34
有陣人山人海味好黃耀明
蔡德才作曲編曲嗰啲

hehehaha 發表於 2018-12-12 00:36

認同
呢首個假音位高過人牆

Juno三首歌係慢慢煲先入味
不過真係煲左太耐
成隻碟聽多幾次都無太多新鮮感
但一隻隻歌又好高素質ge
我祈求美雅拎女銅一定要發生

聽完勇悍17 困獸28 暴烈34
CC寫得最好(都係最有佢風格)係困獸28
但Vocal質素就勇悍17最好 (無咩大起伏)

有實體買未?
DM多仔多到覆唔哂

其實個PROJECT係咪最初得JUNO一個~
JUNO3首歌無論歌名曲詞都係一手包辦有晒系統好一個系列咁, 成個FLOP都好順~

但KAY3首名曲詞都唔同人搞?個感覺好拼湊, 係因為代表埋JUNO既專一同KEY GE 花心???

暴烈34 好似一個變態佬唱緊歌咁

暴烈34 Juno Feat: 曾志偉
hehehaha 發表於 2018-12-12 00:27

diu 你, 笑到我出汁

對個 flow 好滿意
cc 嗰三首,音域越嚟越闊,顯得個角色越嚟越撕裂
當然曲調方面都係越嚟越黑暗

跟住離婚之後,鼓聲一出,好 pop,反差好大,反映心情轉變
但去到《人妻》已經聽得出又越嚟越偏(《人妻》因為用同一個 key,聽落一啲都唔 odd)
去到《沐春風》已經變返唔 pop,完喺一個幾好嘅 cliffhanger 位

信和 $228
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

diu 你, 笑到我出汁
快劍俠 發表於 2018-12-12 14:14

乜果個唔係嚟架?
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

頭先去 APM CD warehouse 已經賣哂
最愛 :

周國賢.迪子.蔣雅文.黃馨

有無實體望望
nicknicknick 發表於 2018-12-12 16:15

你買咪有囉 bb

利申:未買

灣仔188 $230 連poster last one

有無實體望望
nicknicknick 發表於 2018-12-12 16:15

硬皮書咁,入面有樣嘢送

包裝真係好厚,入面有書+明信片+cd
其實都幾抵
我祈求美雅拎女銅一定要發生

硬皮書咁,入面有樣嘢送
hehehaha 發表於 2018-12-12 16:24

咁重

係咪送公仔麵?

張poster大到
nicknicknick 發表於 2018-12-12 17:27

幾好,隻碟個盒當枕頭
張poster當被

你地嫌貴嫌少歌,咪又係賣晒
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

你地嫌貴嫌少歌,咪又係賣晒
cathay1996 發表於 2018-12-12 17:56

全市都接近冇貨 好多間都已經想買要book定
到最尾我勝利 我得到你
為何又害怕一世一生對住你
尚要百般遷就你

聽完之後我覺得還不如分開Juno一隻 Kay一隻仲好啦
暴烈34之後突然接浴室真係好odd
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 14 冠軍歌:留香瓊 - 半空

信和都賣晒......到底係少貨定真係咁好賣?

信和都賣晒......到底係少貨定真係咁好賣?
klihm 發表於 2018-12-12 18:53

SHOCKED係時候入貨炒賣

想問知唔知邊度仲有貨?

頂 未收到工 又咁多地方賣晒

頂 未收到工 又咁多地方賣晒
kayzzz 發表於 2018-12-12 19:16

打電話去CD warehouse Mk moko星期五有貨
KT店就下星期二
到最尾我勝利 我得到你
為何又害怕一世一生對住你
尚要百般遷就你

硬皮書咁,入面有樣嘢送
hehehaha 發表於 2018-12-12 16:24

最關心入面有幾張相?
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

打電話去CD warehouse Mk moko星期五有貨
KT店就下星期二
sam6a 發表於 2018-12-12 19:30

係咪各唱片舖驚無人買入少d貨咋

暴烈34 live既話真係搞唔掂
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

唔講以為game 偷跑 星期五先返大貨

Cm 又輸。。。隻嘢賣到斷晒貨…chi sin

利申 有份燈…
叱咤樂壇女歌手金獎 謝安琪!!!
至尊唱片大獎 the album
叱咤唯一大滿貫女歌手

老老實實
我有賣二手CD
BINARY 第一版我賣緊80
第二版100
hinz 發表於 2018-12-11 20:51

周奕瑋bb
可唔可以賣比我。。。想買binary同slowness!!!

有意請pm!!
叱咤樂壇女歌手金獎 謝安琪!!!
至尊唱片大獎 the album
叱咤唯一大滿貫女歌手

Cm 又輸。。。隻嘢賣到斷晒貨…chi sin

利申 有份燈…
kaytse 發表於 2018-12-12 20:34

頭先行哂成個旺角都冇
DM多仔多到覆唔哂

頭先行哂成個旺角都冇
mosesming 發表於 2018-12-12 20:47

下 你又買架?

利申:啱啱俾juno新歌d魔音嚇親

出貨少製造全城搶購嘅假象
好嘔心
nicknicknick 發表於 2018-12-12 20:54

fans要簽名就要買㗎啦,兩個人嘅死忠應該夠製造呢個效果

下 你又買架?

利申:啱啱俾juno新歌d魔音嚇親
kayzzz 發表於 2018-12-12 21:10

純為堆單曲都叫做買得過嘅

利申:下隻碟可以考慮搵阿姐同Juno鬥魔音
DM多仔多到覆唔哂

利申:下隻碟可以考慮搵阿姐同Juno鬥魔音 ...
mosesming 發表於 2018-12-12 21:20

JUNO偷食搵阿姐

利申:下隻碟可以考慮搵阿姐同Juno鬥魔音 ...
mosesming 發表於 2018-12-12 21:20

juno feat. Liza.W

JUNO偷食搵阿姐
hehehaha 發表於 2018-12-12 21:25

阿姐·78
叫阿姐唱番「為何才十八歲要計較八十幾歲回望」
仲可以sample埋「經過那些年,跟你重回那天暑假」
DM多仔多到覆唔哂