返回列表 發帖

風靡 - Gin Lee

單選投票, 共有 110 人參與投票
66.36% (73)
2.73% (3)
8.18% (9)
0.91% (1)
21.82% (24)
您所在的用戶組沒有投票權限
歌曲宣傳人員: chanchan0909

派台日期: 23/11/2018

https://www.joox.com/hk/zh_hk/single/6zeZYztQ_w9LS0uI2_uyxw==

作曲:Supper Moment
填詞:Supper Moment
編曲:Jimmy Fung / Supper Moment / Adrian
監製:Adrian Chan / Supper Moment

轉身把傷痕換來振作的指紋
穿上高踭新裝上陣
將不可的能揉成蛻變的可能
淡忘深深的淚印

若你是那勇敢的人
就結隊排行跟我

Say

I I don’t need need your love
企起身囂張地前行
風靡你未來的
hey hey
拋開那嬌俏碎花裙
何妨讓粗鄙解了禁
I I don’t need your love
hey hey

花火都熄了就無謂再點火
去瞻仰灰燼挑起眷戀
好好的生存在人海轉圈起跳
做條最美的人魚

若你是我唱這種人
就結隊排行跟我

Say

企起身囂張地前行
風靡你未來的
hey hey
拋開那嬌俏碎花裙
何妨讓粗鄙解了禁
hey hey

你要練成撇脫女人
還是要再次為憐憫去強忍
你要練成撇脫女人
強大到過去亦難刺痛你心

他跟她再跟她快乾脆撇開他
那管最愛的他
you you don’t need his love

企起身囂張地前行
風靡你未來的
hey
拋開那嬌俏碎花裙
何妨讓粗鄙解了禁

你要練成撇脫女人
還是要再次為憐憫去強忍
你要練成撇脫女人
強大到

第一個衝入嚟支持
希望Gin Lee元旦可以上台唱I I I need need need
而唔使亞亞亞
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

9衝入嚟比5fun

投5分是常識吧
繼CYKong 阿堅能夠同另一位由細聽到大既音樂人Adrian Chan合作 一定好開心
好鍾意post-chorus高低八度既編排 可以曬到唱功不過唔會好似「信」咁forced
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

聽完首歌 決定以後一見到人對我好
就同佢講I I don’t need your need your love

比5分支持很堅強既gin lee

好多盲反俾1分
好想GinGin大大聲同呢班人講翻句 I I don’t need need your love

好多盲反俾1分
好想GinGin大大聲同呢班人講翻句 I I don’t need need your love ...
sunnyay1231 發表於 2018-12-10 01:03

係佢地既錯失

上兩首派台好過呢首好多
呢首扮歐美 但好老套
不過算係配合大山婆既音樂定位

自戀快歌=5fun
利申未聽

中間段笑聲好風靡,諗起衛蘭,唔似何韻詩咁傻笑。

I I don’t need your love 最後個love諗起雨霏嘅七色尾巴(回音)
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

某某粉洗唔洗一開POST就衝入黎比1分   比D風度啦

點解見到咁多1分就代表係某某fans投? 唔可以真心覺得難聽?

我覺得首歌係歐美風既歌中算平庸 又無易記既hook 聽過就算果隻

利申:無投到1分

Gin 同 Kay 唔係對立嘅
做乜認定1分 一定係某某fans 投

呢首我投5分 繼續支持佢投更多唔同嘅曲風

點解見到咁多1分就代表係某某fans投? 唔可以真心覺得難聽?

我覺得首歌係歐美風既歌中算平庸 又無 ...
kayzzz 發表於 2018-12-10 11:27

有樣野叫「盲反」 你玩咗CM咁耐會覺得無呢樣野?_?
呢首歌派咗一段時間,我唔見有幾個留言話好難聽,但一開post就10個1分。真心覺得難聽就留言講下。

講番首歌,我覺得Gin Lee個Library要多番d呢類快歌,佢可以行跳唱,但唔夠多快歌。風靡聽完都算開心,可以帶動現場氣氛。

上兩首派台好過呢首好多
呢首扮歐美 但好老套
不過算係配合大山婆既音樂定位 ...
bagfgfcde 發表於 2018-12-10 08:12

如像我信自己 深深的相信你!
gin已昇華到跳唱diva級數
支持gin繼承先輩提倡的女性自主信念

Gin年尾啲歌正好多

投1分的心态是多扭曲
5分 轻快上口
3PLUG应该是苦情歌了吧

一分,因為有種濃濃嘅土味
聽到hey字打晒冷震
鐘意上兩plug

呢類型既歌,胡琳都唱過好多次
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

上兩首派台好過呢首好多
呢首扮歐美 但好老套
不過算係配合大山婆既音樂定位 ...
bagfgfcde 發表於 2018-12-10 08:12

X2
理性的祖粉
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

正 希望出多啲快歌
I I don't need need your love~

如像我信自己 深深的相信你!
gin已昇華到跳唱diva級數
支持gin繼承先輩提倡的女性自主信念 ...
gin 發表於 2018-12-10 12:16

我都覺得似呢首
令我諗起某金句:
目前的環球,倒如廿五年前的華納,擁有兩位當打女歌手。當另一位歌手像葉蒨文不斷製造雖有女人韻味,但過兩日就濃蓋酸臭味的悶歌,樂迷更加要珍惜仍緊貼潮流、且具舞台魅力,有如林憶蓮的 AGA。

我都覺得似呢首
令我諗起某金句:
目前的環球,倒如廿五年前的華納,擁有兩位當打女 ...
JasOh103 發表於 2018-12-10 19:46

Aga有舞台魅力?

呢首係入咗環球後最見得人個首歌
有自信+型格+個性,完全係向天后霏致敬

我都覺得似呢首
令我諗起某金句:
目前的環球,倒如廿五年前的華納,擁有兩位當打女 ...
JasOh103 發表於 2018-12-10 19:46

林憶蓮:

呢首係入咗環球後最見得人個首歌
有自信+型格+個性,完全係向天后霏致敬
Lewis 發表於 2018-12-11 01:01

咁點解冇霏式失禁走勢GE

其實副歌個melody好普通咋wor
同BaBaYa 果d冇咩分別

唱果度又唔係feel到好有玩味好放

btw 可能聽完live version 首歌又好聽左都唔定 (Gin Lee D歌通常係咁)

有樣野叫「盲反」 你玩咗CM咁耐會覺得無呢樣野?_?
呢首歌派咗一段時間,我唔見有幾個留言話好難聽,但一 ...
愛我別走 發表於 2018-12-10 12:11

盲反就代表係某某粉?

唔中意首歌就要每首留言d__? 咁大家都會好唔得閒

陣間踩得多又俾某某粉話咁係bully gin架喇

建議佢學下美霏收歌 美霏收d歌有型格好多 (唱唔唱到係另一回事)

佢啲Hey hey hey簡直同打字機有得揮
一樣咁娘
但愛煎 5分
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

希望MV會跳舞
期望佢會好有型咁唱跳呢首歌
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

隻歌真係好正
正到不得了
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

自信快歌
聽到我係屋企起舞
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

如果Gin Lee下年再開演唱會
相信佢又多一粒子彈
呢首live 一定high爆全場

期待live

今週熱播
I I don't need need your love~

早晨聽完個人都精神d

夜晚聽完個人都開心d

有d位諗起橙海
又有d位諗起林憶蓮既世界快樂
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

https://youtu.be/qGsHCzw2MnM

Live

Live
Alex_H 發表於 2018-12-15 23:48

Queeen

Live

LIVE麻麻地喎
你要練成撇脫女人個段唔得
未來的~~又FLAT晒

Live

好有自信 好正

完全係撇脫女人

LIVE麻麻地喎
你要練成撇脫女人個段唔得
未來的~~又FLAT晒
Jun. 發表於 2018-12-15 23:56

唔知係咪首live
所以未敢原key 上個段

唔知係咪首live
所以未敢原key 上個段
victor1991415 發表於 2018-12-16 00:19

聽埋後面雙雙
似乎佢狀態麻麻

聽埋後面雙雙
似乎佢狀態麻麻
John 發表於 2018-12-16 00:24

堅話佢前晚無訓過覺直踩拍風霏mv 忙到不知幾點

Live

正喎 好diva
啲自信眼神+手勢
live都預咗唔會唱高八度 不過忘詞Gin又要出一出黎

越黎越有自信
高八度live 留番1月1拎女金先唱啦

Live

未到佢平時水準,不過見佢連續幾日都係訓得幾粒鐘就算啦

GIN LEE今年plug嘅一首比一首好聽 5分

GIN LEE今年plug嘅一首比一首好聽 5分
kyx163 發表於 2018-12-17 17:50

今年Gin Lee真係好正