返回列表 發帖

[Dec/17/2018] 聽說的幸福 - 鍾欣潼 (EP)

歌手:鍾欣潼
唱片名稱:聽說的幸福
唱片封面:

推出日期:2018/12/17
唱片類型:EP

TrackList:
CD
1. 聽說的幸福
2. 你不會懂 劇集《動物系戀人啊》的片尾特別指定曲
3. 親愛的別讓我再想你
4. 我有你
5. 幸福出發

附加資料:
淡雅如水的幸福味道 甜膩眾人的新婚祝福

鍾欣潼(阿嬌)2018年12月17日推出全新國語EP《聽說的幸福》,
與你們分享她的幸福歷程。專輯不但是公司送給阿嬌的新婚禮物,
更是阿嬌送給所有憧憬愛情的女生的祝福。

全碟共5首歌曲,唱出愛情種種。
與專輯同名歌曲《聽說的幸福》由汪蘇瀧填詞、作曲,是為阿嬌量身而作的歌曲,
更是慶賀阿嬌結婚的禮物。汪蘇瀧是中國知名創作歌手,
就在一次相遇與交談,二人甚為欣賞對方而結為朋友,
再度邀約對方時更促成了這次的合作。

出處:sky music
HINZ TOP 20 Week 1
01 殘缺的彩虹 - 陳綺貞
02 掉進海的眼淚 - 洪嘉豪
03 風靡 - Gin Lee

封面係幾靚
可惜啲歌唔吸引
Jim's Music Selection 2019
WK 3: 身體語言 / 下一位前度 / 沙文

呀嬌個樣係冇得輸,可惜歌藝

五歌ep
進化咗

話說TWINS國語碟是咪胎死腹中

封面係幾靚
可惜啲歌唔吸引
放空 發表於 2018-12-10 16:22

傳說中的gin lee國語碟現已上市?靚左好多
kay拎到tvb最受歡迎女歌星同最高銷量女歌手先好同我講係天后啦
zzz之前死都不認偶像k一拎到祖專著過的舊鞋就ff

毫無預告下出碟,快過張軒。阿堅靚咗。
「讓我代你白頭   煩惱百千   紋在我手」
Week 3 ERadio 華語榜
1. 守口如瓶 - 周國賢  |  2. 亂世情侶 - 古巨基  |  3. Crying Underwater - Yukilovey

SASA幾時出碟啊
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 04
1. 身體語言 2. 風靡 3. 我們萬歲

Gin Lee又出碟
今鋪仲唔女金

Gin gin 新歌又行初音路線
。Kaykay。Taytay。Kelly。

風見志郎 發表於 2018-12-10 17:02

人地成個月前已經預告左
HINZ TOP 20 Week 1
01 殘缺的彩虹 - 陳綺貞
02 掉進海的眼淚 - 洪嘉豪
03 風靡 - Gin Lee

唔知邊首歌橫跨三個八度呢

風見志郎 發表於 2018-12-10 17:02

有預告 聽到上電台訪問有宣傳添

真心好靚!簡簡單單咁已經好正

風靡呢?
7.12千年如一日
我風光因你起,准我仍然擁護你,准我能陪你飛。
還像最初,還像最初,一千年與你步過。

人靚左不過唱功差左
God is fair

GIN GIN咁快出國語碟
唔加埋風靡做Bonus Track嘅?

阿嬌真係好靚

講番D歌 幸福出發幾好聽

你地班衰仔衰妹成日拎撞樣出黎玩,有無理過人感受!

「大眾都覺得Gin Lee在很多角度來看,都跟阿嬌(鍾欣潼)很相似,那種楚楚可憐的神情更像,但我知道,Gin Lee本人與她的工作團隊都不太想活於別人的陰影下,Gin Lee就是Gin Lee,阿嬌就是阿嬌,樣貌相似但確是兩個不同的人」

反ot:估唔到呢張ep有未曝光嘅歌

其實封面用婚紗相會唔會好d?
Elio喜歡上別人了

睇真啲 真係有啲似喔

五歌ep
進化咗
林仔 發表於 2018-12-10 16:28

價錢都進化左
建議零售價 : HK$105

其實封面用婚紗相會唔會好d?
黃家正 發表於 2018-12-10 23:56

聽電台訪問公司原本想用阿嬌真既結婚相

封面靚
Joey唔出席頒獎典禮正常的,有首歌叫很忙...
GIN LEE 是我最喜愛的女歌手

親愛的別讓我再想你 幾驚喜

親愛的別讓我再想你
曲:Joel@Koh
詞:Joel@Koh
編:陳子龍
監:陳子龍、李漢群

我有你
曲:Matthew Tishler / Vincent Degiorgio
詞:馬嵩惟
編:陳子龍
監:陳子龍、李漢群

Sa出碟就即買
嬌出碟上KKBOX 聽就算