返回列表 發帖

[Dec/20/2018] 但願人長久 - HANA 菊梓喬 (CD)

歌手:HANA 菊梓喬
唱片名稱:但願人長久
唱片封面:

推出日期:2018/12/20
唱片類型:CD

TrackList:
CD
01.只想與你在一起 (TVB 再創世紀 片尾曲)
02.但願人長久 (TVB 跳躍生命線 插曲)
03. 從未說起 (TVB 跳躍生命線 片尾曲)
04. 飛蛾撲火 (TVB 宮心計2 深宮計 片尾曲)
05.回到以前 (TVB 棟仁的時光 片尾曲)
06. 別再怕 (TVB 兄弟 片尾曲)
07. 聽雪落淚 (烈火如歌 主題曲)
08. 為難自己
09. 相信愛情

附加資料:
2018 HANA 菊梓喬 壓軸專輯 – 但願人長久
收錄多首熱爆TVB電視劇集歌曲: 只想與你在一起 (再創世紀 片尾曲), 但願人長久 (跳躍生命線 插曲)  & 飛蛾撲火 (宮心計2 深宮計 片尾曲).

出處:Echo
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

個封面會唔會hea得過份左D呢好90年代個D雜誌封面==

RichieLau22 發表於 2018-12-11 14:36

邊hea呀,d字有design過
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

Hana vs eason好睇

簽名被屏蔽

個cover真係hea到開個小畫家都整到

有冇收漏左o羊歌?

好似專登9首歌呼應“長久”主題。

如果銷量贏 Eason, 就可以名正言順做最女了

個cover真係hea到開個小畫家都整到
Frankiekiekie 發表於 2018-12-11 15:25

仲有 d 字揀粉紅色真係世界級 bad taste
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

RichieLau22 發表於 2018-12-11 14:36

起碼好過上一隻咯,但願人長久係幾好聽,呢隻真係史上最多劇歌的專輯

有冇收漏左o羊歌?

如果銷量贏 Eason, 就可以名正言順做最女了 ...
xteve 發表於 2018-12-11 15:36

Sammi vs Eason vs Hana vs Hins

好多劇歌

起碼好過上一隻咯,但願人長久係幾好聽,呢隻真係史上最多劇歌的專輯
阿mark 發表於 2018-12-11 15:57

又唔可以咁講
因為之前譚嘉儀有八首

感覺呢個檔期本來係吳若希出碟,佢年頭都話11月出大碟,宜家突然變菊姐出碟,地位真係對調了

為難自己係咪沈魚果首

有冇收漏左o羊歌?

如果銷量贏 Eason, 就可以名正言順做最女了 ...
xteve 發表於 2018-12-11 15:36

劇歌應該冇漏吧

呢個係咪yes雜誌封面?
舞來舞去 不日內開始錄音。

回復 1# hinz

好想知道肥佬點執個tracklist,仲以為會跟派歌順序,有進步wor

又唔可以咁講
因為之前譚嘉儀有八首
林仔 發表於 2018-12-11 17:00

鍾嘉欣<星空愛情>有十幾首添

懷疑啲cover係肥佬自己整,因為講緊嘅其實係TVB,廢極都唔係咁啊嘛

邊hea呀,d字有design過
cathay1996 發表於 2018-12-11 14:46

唔係掛
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

回復 16# 黃家正

唔係金電視咩XDD

入嚟先知你哋講緊嘅菊姐係佢
仲以為係關菊英

鍾嘉欣有十幾首添
KITSTON 發表於 2018-12-11 22:32

咁果隻係新歌加精選 絕大多數歌之前入過碟吖嘛

入嚟先知你哋講緊嘅菊姐係佢
仲以為係關菊英
kenvincy.cn 發表於 2018-12-12 08:42

星夢一姐菊梓喬
簡稱菊姐

回復 21# RichieLau22

TVB週刊。

呢個係咪yes雜誌封面?
黃家正 發表於 2018-12-11 21:10

真係有D似 仲要粉紅色懶少女

建議零售價 $108
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

呢個封面就已經反映到猩夢經營幾HEA幾爛 (睇個老細外表其實都睇到)

兩首新歌都幾好聽
Top 3
1.3AM - AGA
2.天敵  - 衛蘭
3.他狠過你(Live Version) - 容祖兒
3.
</strong>

個人覺得最好聽係《別再怕》同《相信愛情》
最愛 :

周國賢.迪子.蔣雅文.黃馨

两首新歌都是星梦班底吗

只想與你再一起 曲 徐洛鏘 詞 張美賢 編 Johnny Yim 監 何哲圖 韋景雲
但願人長久 曲 盧冠廷 詞 唐書琛 編 朱俊傑 監 何哲圖 朱俊傑
從未說起 曲 張家誠 詞 張美賢 編 Johnny Yim 監 何哲圖 韋景雲
飛蛾撲火 曲 張家誠 詞 張美賢 編 張家誠 監 何哲圖 韋景雲
回到以前 曲 Hana 詞 Hana 謝素莊 張美賢 編 Johnny Yim 監 何哲圖 韋景雲
別再怕 曲 徐洛鏘 詞 張美賢 編 韋景雲 監 何哲圖 韋景雲
聽雪落淚 曲 張家誠 詞 張美賢 編 張家誠 監 何哲圖 韋景雲
為難自己 曲 黃安弘 詞 十三郎 編 黃安弘 監 韋景雲
相信愛情 曲 張家誠 詞 張美賢 編 張家誠 監 韋景雲

為難自己唱得好難聽
二〇二三年度全女班投票

相信愛情演繹得好過為難自己
但都唔算好聽
呢隻碟比起上隻 Flop 咗好多
得飛蛾撲火係入得耳
二〇二三年度全女班投票

佢的確比吳若希好⋯