返回列表 發帖
傾慕係翻唱?
佢自己十年前都翻唱過,好正
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

果然係死忠蓮粉
54320笨 發表於 2018-12-13 16:55

希望Gin Lee假以時日都可以出隻致敬王菲既碟
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

軒軒都有首JOHN同你致敬
eggsteven 發表於 2018-12-13 17:43

不過我都知軒仔係咪真心覺得《感覺完美》係憶蓮最好既碟
感覺完美係好聽
但係憶蓮profile入面似乎好難數到去第一

張軒話好鍾意《感覺完美》隻碟嘅編曲,
從出碟都依家都會成日拎翻出黎聽,playlist一定會有呢隻碟 ...
uponand 發表於 2018-12-14 08:04

@@估佢唔到
可能同童年回憶有關
個陣感覺完美宣傳好勁

我覺得天衣無縫、哭、轉身、傾慕、世界快樂都好聽 (天衣無縫同哭真係好正)

成隻碟撇除傷痕粵語版都係easy listening
但同憶蓮之前既碟比較就差左少少
有點似千嬅的Meridian

話說封面張相都好有感覺完美隻碟d宣傳照感覺

嘩 隻碟內頁D相好正

呢隻咁好賣都好似無斷過貨
好勁
Alanalan 發表於 2019-1-5 00:55

證明真係好賣
唔係扮

唔知會唔會趁真空期派多首

下週派新歌啦
uponand 發表於 2019-3-8 19:33

之前都話一月派新歌
結果都係派多首
以佢平時作風 都係等隻歌真係出左黎先作實