返回列表 發帖
歲月靜好同形影不離好正喎

呢隻咁好賣都好似無斷過貨
好勁

呢隻出hi fi必定會買, 好期待有hi fi版
~蛋撻~ 發表於 2019-1-4 12:33 PM

Gin 2.0
SACD同黑膠唱片準備向你呼喚
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

入面D相好正

好勁
Alanalan 發表於 2019-1-5 00:55

證明真係好賣
唔係扮
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

其實至尊碟都攞唔到,不如出番MAC Chew老師既天才兒童1985入碟啦

loop左兩個星期,無派台嗰幾首最鍾意《形影不離》同埋《假以時日》,尤其《假以時日》好感動

張軒話呢隻碟intro同outro 都有歸零同重新出發嘅意思,期待下一隻唱片
偶像全部也不倒  爸媽以後也安好
最好 我在意的 任何面容都 不會老

今次個個都讚軒公新碟《Senses inherited》入面d相好J,露腿又露毛,究竟因咩驅使佢要拍依輯相呢?
Source: FB

啲相有咁重口味
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

今次個個都讚軒公新碟《Senses inherited》入面d相好J,露腿又露毛,究竟因咩驅使佢要拍依輯相呢?
Source ...
l00540 發表於 2019-1-6 22:01

腳毛,早係AMPM封面已經有露...

Source ...
l00540 發表於 2019-1-6 22:01

你冇買碟?佢入面啲相著超短褲影㗎lol

Serendipity 發表於 2019-1-7 03:41

佢副body都幾正, 對腳好靚好白滑

Lewis 發表於 2019-1-7 12:20

你都好飢渴喎

Serendipity 發表於 2019-1-7 03:41

我買左但未拆

因為白色封面好易潮/ 發黃
所以未拆⋯⋯⋯
Kelly上張廣東碟已發黃了
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

林家謙又岩,張敬軒又岩,雜食到你

裝睡的情人...似女仔歌....Joey應該岩唱

你真識食
D 相真係正到痴線

假以時日打後到尾都好好聽
特別好鍾意歳月靜好、傾慕
可惜上半部分太散唔知做乜咁
頭一兩次聽會覺得太多慢歌
聽多幾次反而覺得潛水好Un耳 (單獨聽係ok) 破壞咗個flow
Mac Chew啲老土琴聲真係好襟聽
呢隻可能係佢笑忘書之後做得最好聽嘅大碟

利申:唔鍾意No.11 urban emotions同酷愛

你真識食
D 相真係正到痴線
Kyle_ 發表於 2019-1-7 22:07

❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

煲得耐真係覺得形影不離勁高級唱得勁好,唔知有冇機會唱live。

原來佢都知道大家好渴mac chew版本嘅天才兒童,不過佢話mac chew個版本好唔似首歌本身嘅感覺,同埋尊重翻56城,因為佢向來都係自己作曲編曲做監製。唔知以後有冇機會同個第一版《百年樹木》係網絡上聽到lor。

好勁
Alanalan 發表於 2019-1-5 00:55

為左谷銷量之前佢仲話印刷廠新年放假~賣哂要等加印~但一路都無斷過

煲得耐真係覺得形影不離勁高級唱得勁好,唔知有冇機會唱live。

原來佢都知道大家好渴mac chew版本嘅天才兒 ...
teennum1 發表於 2019-3-6 10:42

之前電台訪問話形影不離肯定唔會唱live 因為無信心做到well performance
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

為左谷銷量之前佢仲話印刷廠新年放假~賣哂要等加印~但一路都無斷過
wewa1001 發表於 2019-3-6 13:37

好似話賣咗15000隻

首批印刷應該無15000啩~~~~
所以應該加印左

之前電台訪問話形影不離肯定唔會唱live 因為無信心做到well performance ...
fifty1205 發表於 2019-3-6 14:46

之前都話唔唱《潛水》

簽名被屏蔽

之前電台訪問話形影不離肯定唔會唱live 因為無信心做到well performance ...
fifty1205 發表於 2019-3-6 14:46

應該唔會喔,之前佢係訪問話形影不離嘅音域係佢唱得舒服嘅range,同埋佢自己都好鍾意呢首歌

其實3.3 簽唱會嗰日,佢準備曬新碟十首歌嘅MMO同埋提詞器,任大家點唱,

點知大家狂嗌 《潛水》 ,所以佢唱左,我覺得之後演唱會佢有機會會唱《形影不離》,因為佢自己鍾意

好似話賣咗15000隻

首批印刷應該無15000啩~~~~
所以應該加印左
l00540 發表於 2019-3-6 15:17

佢之前話追緊15000,應該未賣夠15000,希望可以熱賣多幾周

應該唔會喔,之前佢係訪問話形影不離嘅音域係佢唱得舒服嘅range,同埋佢自己都好鍾意呢首歌

其實3.3  ...
uponand 發表於 2019-3-7 20:26

騷動音樂 你聽番
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

簽名被屏蔽

唔知會唔會趁真空期派多首
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

唔知會唔會趁真空期派多首
John 發表於 2019-3-8 18:36

下週派新歌啦

咁過左10000張未先?
iamsingingwong 發表於 2019-3-8 17:17

聽佢語氣,應該係過左10000,
如果未過10000,佢應該會話追緊10000,唔會話追緊15000

下週派新歌啦
uponand 發表於 2019-3-8 19:33

之前都話一月派新歌
結果都係派多首
以佢平時作風 都係等隻歌真係出左黎先作實

簽名被屏蔽

22號岀SACD
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

其實全碟都應該plug
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

plug左you 咁歲月靜好點算:((((

成隻碟都好聽過YOU
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

eggsteven 發表於 2019-3-14 15:49

已成最大遺珠
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

簽名被屏蔽

已成最大遺珠
帥小寶` 發表於 2019-3-14 17:22

唔怪得kkbox 個show 佢要唱

eggsteven 發表於 14/3/2019 15:49
幾好丫
派晒全隻碟最唔好聽嘅叫人比錢聽最好嗰幾隻

幾好丫
派晒全隻碟最唔好聽嘅叫人比錢聽最好嗰幾隻
kwanie 發表於 2019-3-14 20:51

咁講真係覺得佢plug 錯哂歌

咁講真係覺得佢plug 錯哂歌
eggsteven 發表於 2019-3-14 21:05

唔覺得有plug 錯歌

唔覺得有plug 錯歌
uponand 發表於 2019-3-14 21:06

我覺得天才好普通
潛水就純粹個人唔鍾意

我覺得天才好普通
潛水就純粹個人唔鍾意
eggsteven 發表於 2019-3-14 21:07

搵得wyman 填詞就預左要plug,成績都達到預期,只係少左d 驚喜je
潛水plug得好,一來曲風新鮮,咪先成年都派慢歌真係唱嗰個都覺得悶,
好似今年 YOU 咁,未必個個鍾意,但應該要plug嘅

搵得wyman 填詞就預左要plug,成績都達到預期,只係少左d 驚喜je
潛水plug得好,一來曲風新鮮,咪先成 ...
uponand 發表於 2019-3-14 21:11

都岩既
講gimmic 派百年就真係贏哂

今日走過唱片店,看到這張專輯的封面,突然有似曾相識的感覺~

軒仔

評分人數

• hinz

好高質