返回列表 發帖

[Dec/20/2018] Sammi By My Side Birthday Gig Live - 鄭秀文 (2DVD) / (2CD)

歌手:鄭秀文
唱片名稱:Sammi By My Side Birthday Gig Live
唱片封面:
CD

DVD

推出日期:2018/12/20
唱片類型:2DVD / 2CD

TrackList:
DVD / CD 1
1. Opening
2. 真命天子
3. 心血來潮
4. 艷遇
5. 宿命主義
6. Creo en Mi
7. Medley: 808(國) / 至理明言(國) / 半空中(國) / 總算為情認真過
8. 蕭邦寫過的歌
9. 知道的請告訴我 (國)
10. 你愛我愛不起
11. 喜歡憎你
12. 兒童不宜
13. 實不相瞞
14. 快樂不快樂 (國)
15. 苦戀

DVD / CD 2
1. 世界之最 (你願意)
2. 總有一個人
3. 顏色…氣味
4. 浮雕
5. 傷
6. 千年如一日
7. Happy Birthday to Mi
8. Friends
9. Arigato

附加資料:
Side track演唱會 X 生日會
Sammi By my side birthday gig
絶密派對 首首遺珠
收錄從未現塲演出作品
世界之最
實不相瞞
蕭邦寫過的歌

出處:echo
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

衝動點唱
愛你是我一生中理想
每天愛你少一些

Rip

呢個月窮死
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

無咗愛你是我一生中理想 每天愛你少一些
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

唔出liveCD?分開出?
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

好感動
終於可以聽好多全首live
開一場把聲好靚 準備狂loop隻碟
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

updated
02 著地 - 鄧麗欣

少咗
衝動點唱
同埋Encore嘅两首
愛你是我一生中理想
每天愛你多一些

始終都係唔肯加埋2首MV 落去
等左好耐終於出啦
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

睇錯碟名
以為係B side GIGI

去唔倒澳門睇~ 唔買唔得
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

吓……又要分開出…… ><

個封面可以再靚啲

有D可惜無左幾首歌
明明見到最後encore兩首都有錄
不過呢兩首無都算
連衝動都cut埋
可能係握手位 拍唔到d咩喇

回復 13# masterdragon

Friends 才是握手環節, 衝動點唱是在台上演唱的

DVD2 Track 9 Not arigatou?

Sammi : 有些歌因為版權所限,所以我們不能任意放在碟裡。(能夠在現場唱,已經很高興了。)

updated
hinz 發表於 2018-12-13 16:37

請問知唔知CD 同 DVD 建議零售價係幾多?Thx!
其實點解唱片公司唔試下CD 同 DVD 一齊買會有優惠價就好啦!
我們都是這樣長大的

Sammi : 有些歌因為版權所限,所以我們不能任意放在碟裡。
angelcheng0203 發表於 2018-12-13 21:01

環亞俾唔起3首歌版權?

其實點解唱片公司唔試下CD 同 DVD 一齊買會有優惠價就好啦! ...
dom 發表於 2018-12-13 21:17

咁美千都係分開出啊

其實點解唱片公司唔試下CD 同 DVD 一齊買會有優惠價就好啦! ...
dom 發表於 2018-12-13 21:17

CD around 120
DVD around 260

呢個我係睇yesasia個價估炸
02 著地 - 鄧麗欣

上次唯獨都cut 呢首從此變成禁歌? (開心 聽到嘔系列 希望以後ban埋終身美麗)

不過其餘兩首

上次唯獨都cut 呢首從此變成禁歌? (開心 聽到嘔系列 希望以後ban埋終身美麗)

不過其餘兩首{:1_11 ...
JasOh103 發表於 2018-12-13 21:54

但係衝動點唱好少唱....

no karaoke?

no karaoke?
小星星 發表於 2018-12-16 01:06

No...

封面無左d 手寫字係咪會靚d

聖誕必買ITEM……

我們都是這樣長大的

dom 發表於 2018-12-19 16:32

有啲甩轆, 第一段chorus甩曬beat

正!Neway已有得唱

好好聽
一聽前奏即刻有好多回憶
呢首勁underrated 明明曲詞唱都好高質

非一般正呀
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

iTunes / Spotify 有得聽喇

KKBOX 都有喇, 聽緊⋯

聽實不相瞞聽到喊咗
Deserves better

如果cut埋啲intro/outro講嘢就好loop啲
執咗兒童不宜個chorus表示高興

如果cut埋啲intro/outro講嘢就好loop啲
執咗兒童不宜個chorus表示高興
hihi 發表於 2018-12-20 03:31

好彩執咗啲魔音
不過做得幾好 如果冇睇片都唔知佢原本點唱
而家好舒服

真命天子 啲fans真係叫得好誇張

好彩執咗啲魔音
不過做得幾好 如果冇睇片都唔知佢原本點唱
而家好舒服 ...
JasOh103 發表於 2018-12-20 09:17

既然都執點解唔執埋世界之最啲甩best
全部歌都咁少唱好想有完美live loop下

既然都執點解唔執埋世界之最啲甩best
全部歌都咁少唱好想有完美live loop下 ...
hihi 發表於 2018-12-20 12:35 PM

已經好完美
再執就失真啦
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

唔知實體賣幾錢呢

唔知實體賣幾錢呢
Alantse722 發表於 2018-12-20 14:37

買咗CD $130
勁plain嘅CD膠盒

買咗CD $130
勁plain嘅CD膠盒
hihi 發表於 2018-12-20 14:52

cdwarehouse價格?

cdwarehouse價格?
阿mark 發表於 2018-12-20 15:13

灣仔CD舖

咁DVD 呢

訂 CD 120 DVD 190

訂 CD 120 DVD 190
angelcheng0203 發表於 2018-12-20 16:53

邊間??
SAMMI 三米

上網見到CD Warehouse CD$135 DVD$229

總有一個人句甩咀有冇執走?

買咗dvd
Itunes買Live cd

我係真粉

有D細舖已經要等翻貨