返回列表 發帖

[Dec/18/2018] 一萬天荒愛未老30週年演唱會 - 周慧敏 (4DVD + 2CD)

歌手:周慧敏
唱片名稱:一萬天荒愛未老周慧敏30週年演唱會
唱片封面:

推出日期:2018/12/18
唱片類型:4DVD + 2CD (LIVE + KARAOKE)

TrackList:
DVD Disc 1
1.Overture + 最愛
2. 愛你多過愛他
3. Talk
4. 痴心換情深
5. 紅葉落索的時候
6. 感情的分禮
7. Talk
8. 台下女主角
9. Broadway medley :自作多情+沒有人傻得像我+假裝
10. Ballet Dance
11. Somewhere In Time (piano)
12.時間
13.尋找消失的過去 (黃劍文)

DVD Disc 2
1.可知我想他
2. Talk
3.也許應該分手了+愛的成長+千個晨早+紅河村
4.朱雲編solo演奏: 野蜂飛舞 / 女神
5.秋櫻+走在雨中
6. Talk
7.咖啡在等一個人
8. Talk
9. Duets medley:流言+真愛在明天+情未了+萬千寵愛在一身 (李克勤 合唱)
10. Talk with guests

DVD Disc 3
1. Creation + 肋骨
2.見證Talk
3. A Love Like This
4. Talk
5. Cest La Vie
6.會錯意
7. Talk
8.如果你知我苦衷
9. Encore medley:自動自覺+詛咒+借歪+美少女戰士 (湯寶如/王馨平 合唱)
10. Talk
11.孤單的心痛
12.天荒愛未老

DVD Disc 4
Bonus track
1.最愛(日文+piano)
2.流言+萬千寵愛在一身+真愛在明天+情未了 (黄凱芹 合唱)
3.流言+萬千寵愛在一身+真愛在明天+情未了 (古巨基 合唱)

CD Disc 1
1.Overture + 最愛
2. 愛你多過愛他
3. 痴心換情深
4. 紅葉落索的時候
5. 感情的分禮
6. 台下女主角
7. Broadway medley :自作多情+沒有人傻得像我+假裝
8. Somewhere In Time (piano)
9.時間
10.尋找消失的過去 (黃劍文)
11.可知我想他
12.也許應該分手了+愛的成長+千個晨早+紅河村
13.秋櫻+走在雨中
14.咖啡在等一個人

CD Disc 2
1. Creation + 肋骨
2. A Love Like This
3. Cest La Vie
4.會錯意
5.如果你知我苦衷
6. Encore medley:自動自覺+詛咒+借歪+美少女戰士 (湯寶如/王馨平 合唱)
7.孤單的心痛
8.天荒愛未老
9.最愛(日文+piano)
10.流言+真愛在明天+情未了+萬千寵愛在一身 (李克勤 合唱)
11.流言+萬千寵愛在一身+真愛在明天+情未了 (古巨基 合唱)
12.流言+萬千寵愛在一身+真愛在明天+情未了 (黄凱芹 合唱)

附加資料:

出處:Sky music
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

poster好靚~~~~

想買,但佢d live ……

唔知有冇收錄我睇28號個晚呢
love wins!

開KARAOKE睇就好了
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

hehe 發表於 2018-12-15 20:10

好mean
02 著地 - 鄧麗欣

隔左就黎成年先出..不過都會買!!

BTW Sammi隻side cut live之前好似話出都未有?

隔左就黎成年先出..不過都會買!!

BTW Sammi隻side cut live之前好似話出都未有?
星夢情真 發表於 2018-12-15 11:55 PM

咪有post囉
二十號出
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

想買,但佢d live ……
阿mark 發表於 2018-12-15 15:32

當日有睇,的確好災難,唔知CD點樣執...

個RUNDOWN同的衫都好靚,SURE仲有個人,

都會買的, 都唔知仲有無下次

hehe 發表於 2018-12-15 20:10

高質mean

今日行cd warehose播呢隻碟
嚇到我即刻岀翻去
02 著地 - 鄧麗欣

有冇人買左呀?

包装真係幾靚,但係唔可以聽咯,齋睇就得

買左,$235,盒野真係好靚.

其實個SHOW個RUNDOWN 同個背景都好靚,係唱得差的, 如果用返06年演唱會把聲就完美, 但佢個人同的衫都真係好靚

其實個SHOW個RUNDOWN 同個背景都好靚,係唱得差的, 如果用返06年演唱會把聲就完 ...
gordon0807 發表於 2018-12-20 09:46

邊到買咁平?

其實個SHOW個RUNDOWN 同個背景都好靚,係唱得差的, 如果用返06年演唱會把聲就完 ...
gordon0807 發表於 2018-12-20 09:46

咁恐怖…… >< 真係不敢想像

30週年唱成咁,好可惜啊,你邊度買啊?235好便

第一首已經聽唔到落去
唱到扯蝦咁

Cls, 八月攻蛋sosad

06年咪又係唱到不知所謂佢人生唯一合格就係94年果次

利申:次次都有睇現場
【This is MC】澳門見