返回列表 發帖

麥浚龍指Part 2準備中 謝安琪話古仔係不二之選

https://hk.entertainment.appleda ... e/20181213/59025961

麥浚龍同謝安琪今日喺商台宣傳新碟《the album part one》,謝安琪笑言:「我都唔知邊度買,我係苦主。」
麥浚龍就感謝買實體碟嘅朋友,仲話已經火速加印:「因為個故事架構好長,我哋5月已經plug歌,而且成件事係跨越2年嘅企劃。
Part 2已經做緊,仲會有視像、相展等跨創作界別去交代故事,預計明年會推出。另外,我套電影《風林火山》都係喺下年上映,所以下年都好忙。」

早前古天樂同謝安琪合唱後,古天樂更入圍叱咤男歌手最後五強,全城投票推佢上台,問麥浚龍同謝安琪有冇投票畀古天樂?
謝安琪話:「我好戥佢開心,雖然佢話自己『不知道怎樣反應過來』,但証明佢喺唔同界別都好受歡迎。
佢演繹得啱啱好,係最合適嘅人選,網上好多人翻唱之後,我更加覺得佢係不二之選。」

麥浚龍笑言要同古天樂講唔好意思:「我哋之前拍戲成日大夜班,今次錄音,為咗令佢有陌生感,我哋book咗朝早9點,不過佢好快就畀到個感覺我。」
問到古天樂咁受歡迎,會唔會喺Part 2可以加戲?謝安琪就笑話:「可能我哋急病死咗,跟住成隻碟得番佢一個。」

————————————-

JxK 呢個project 真成功
$228 成本書大碟都賣斷市
Part 2 一定更精彩
至於 男女浴室 我覺得好多網上翻唱好過古生喎

支持hotel BB

「可能我哋急病死咗,跟住成隻碟得番佢一個。」
順便支持古仔時隔唔知幾多年嘅個人大碟
Jayant Music Chart 2018 頒獎禮
Jayant Music Chart 2019 Week 12
1.陳蕾 - 當我迷失時聽著的歌 (1 Week No.1)
2.Serrini - 成為/Becoming
3.謝安琪 - 其實寂寞

支持hotel BB

順便支持古仔時隔唔知幾多年嘅個人大碟{:1_8 ...
JayantL 發表於 2018-12-15 14:37

古仔可以唱一個男人、一個男人和浴室
啱曬佢
冠軍歌 致旅途中的我 - Nowhere Boys (38)
亞軍歌 無憾的生存 - Dear Jane (36)
季軍歌 偽人 - 許廷鏗 (27) [ week 12 ]

Part 2已經做緊,仲會有視像、相展等跨創作界別去交代故事,預計明年會推出。另外,我套電影《風林火山》都係喺下年上映,所以下年都好忙。」

即係MV?定係電影?
Elio喜歡上別人了

謝安琪可唔可以唔好再講笑
真心唔好笑 又offensive
Jason's Playlist 2019 Week 11
一吻穿越四十六億歲 - 陳健安 // Now That I Found You - Carly Rae Jepsen

其實歌真係無念念不忘果年咁好聽,
今次係贏在marketing
Juno老闆好野, art野又得mkt又得
要是再重遇你
明明同樣五官 但是你經已死

JasOh103 發表於 2018-12-15 16:28

有幾offensive?
恭喜Kay成為2010年代第一位雙料女金 (女金 最女)(亦係2004年之後都未出現過既雙料女金)
亦都恭喜Kay成為叱咤史上首位大滿貫女歌手
再恭喜Kay首奪最優秀流行女歌手大獎!

kayzzz 發表於 2018-12-15 17:56

咒埋Juno 死啩

JasOh103 發表於 2018-12-15 16:28

佢啲gag仲爛過佢啲演技
--> MMK MUSIC AWARDS 2018 <--
--> MMK Music Chart 2019 WK 11 <--
[華語榜]1.亂世情侶 2.代你白頭 3.懷很舊的舊
[韓語榜]1.Sunrise 2.CLOCK 3.Traffic Light

希望Part 2多D相,最好有50頁
祖兒又唔係商台聽眾杯茶
出道19年的容祖兒更首次於叱咤樂壇流行榜頒獎典禮食白果。

古仔可以唱一個男人、一個男人和浴室
啱曬佢
Lewis 發表於 2018-12-15 15:10

仲有人夫的僞術/僞娘的藝術

kayzzz 發表於 2018-12-15 17:56

條友擺明扮反key
冠軍歌 致旅途中的我 - Nowhere Boys (38)
亞軍歌 無憾的生存 - Dear Jane (36)
季軍歌 偽人 - 許廷鏗 (27) [ week 12 ]

條友擺明扮反key
Lewis 發表於 2018-12-15 20:38

笑左
[quote]The most iconic pop singers are for the most part are average on the technical front but all have extremely unique and distinct tonal qualities. This matters more than ever in today’s current industry.[/quote]

笑左
matthew1990 發表於 2018-12-15 22:15

你對新碟有咩睇法呀

$228, 7隻歌, 不了
除非係為左音樂以外既周邊野而買
==

支持hotel BB

順便支持古仔時隔唔知幾多年嘅個人大碟{:1_8 ...
JayantL 發表於 2018-12-15 14:37

我覺得Kay個gag幾好笑,古仔應該而家淆緊底如果Juno加佢戲份點算lol

你對新碟有咩睇法呀
HOTMAN 發表於 2018-12-15 22:16

浴室獨唱版我幾鍾意
合唱版個旋律改到七彩 所以我麻麻
另外幾首歌就中規中矩

至於今次隻碟既歌曲題材 我就覺得唔錯
好過佢之前不停唱社會歌 聽眾群太窄喇

Juno 嗰幾首我無感
[quote]The most iconic pop singers are for the most part are average on the technical front but all have extremely unique and distinct tonal qualities. This matters more than ever in today’s current industry.[/quote]

至於今次隻碟既歌曲題材 我就覺得唔錯
好過佢之前不停唱社會歌 聽眾群太窄喇
matthew1990 發表於 2018-12-16 18:58

Kay fans confirmed
我都覺得多元化對kay黎講係好事
今年批評kay行新路線既人有一部分 我覺得係唔想kay個勢繼續上 想佢被定型
因為佢地覺得kay唱依d題材既歌係超易食糊 會阻止到佢地偶像上位
佢地偶像都係行緊多元化路線 但就要求kay保持舊路線唔試新野其實好唔make sense
恭喜Kay成為2010年代第一位雙料女金 (女金 最女)(亦係2004年之後都未出現過既雙料女金)
亦都恭喜Kay成為叱咤史上首位大滿貫女歌手
再恭喜Kay首奪最優秀流行女歌手大獎!

Kay fans confirmed
我都覺得多元化對kay黎講係好事
今年批評kay行新路線既人有一部分 我覺得 ...
kayzzz 發表於 2018-12-16 19:13

係JUNO把聲過唔到我嗰關
SORRY

適當地迎合市場
係最直接幫助到佢提升演唱會賣座率既方法

Kay試新嘢,絕對係好事,做歌手,應該發掘更多可能性。做流行音樂就係咁,做死一樣,就會做到「死」架啦!