返回列表 發帖

麥浚龍指Part 2準備中 謝安琪話古仔係不二之選

支持hotel BB

「可能我哋急病死咗,跟住成隻碟得番佢一個。」
順便支持古仔時隔唔知幾多年嘅個人大碟
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

支持hotel BB

順便支持古仔時隔唔知幾多年嘅個人大碟{:1_8 ...
JayantL 發表於 2018-12-15 14:37

古仔可以唱一個男人、一個男人和浴室
啱曬佢

Part 2已經做緊,仲會有視像、相展等跨創作界別去交代故事,預計明年會推出。另外,我套電影《風林火山》都係喺下年上映,所以下年都好忙。」

即係MV?定係電影?
舞來舞去 不日內開始錄音。

謝安琪可唔可以唔好再講笑
真心唔好笑 又offensive
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

其實歌真係無念念不忘果年咁好聽,
今次係贏在marketing
Juno老闆好野, art野又得mkt又得
FIGHT for 陳柏宇

JasOh103 發表於 2018-12-15 16:28

有幾offensive?

JasOh103 發表於 2018-12-15 16:28

佢啲gag仲爛過佢啲演技

希望Part 2多D相,最好有50頁
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

古仔可以唱一個男人、一個男人和浴室
啱曬佢
Lewis 發表於 2018-12-15 15:10

仲有人夫的僞術/僞娘的藝術

有幾offensive?
kayzzz 發表於 2018-12-15 17:56

條友擺明扮反key

條友擺明扮反key
Lewis 發表於 2018-12-15 20:38

笑左
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

笑左
matthew1990 發表於 2018-12-15 22:15

你對新碟有咩睇法呀

$228, 7隻歌, 不了
除非係為左音樂以外既周邊野而買

支持hotel BB

順便支持古仔時隔唔知幾多年嘅個人大碟{:1_8 ...
JayantL 發表於 2018-12-15 14:37

我覺得Kay個gag幾好笑,古仔應該而家淆緊底如果Juno加佢戲份點算lol

你對新碟有咩睇法呀
HOTMAN 發表於 2018-12-15 22:16

浴室獨唱版我幾鍾意
合唱版個旋律改到七彩 所以我麻麻
另外幾首歌就中規中矩

至於今次隻碟既歌曲題材 我就覺得唔錯
好過佢之前不停唱社會歌 聽眾群太窄喇

Juno 嗰幾首我無感
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

至於今次隻碟既歌曲題材 我就覺得唔錯
好過佢之前不停唱社會歌 聽眾群太窄喇
matthew1990 發表於 2018-12-16 18:58

Kay fans confirmed
我都覺得多元化對kay黎講係好事
今年批評kay行新路線既人有一部分 我覺得係唔想kay個勢繼續上 想佢被定型
因為佢地覺得kay唱依d題材既歌係超易食糊 會阻止到佢地偶像上位
佢地偶像都係行緊多元化路線 但就要求kay保持舊路線唔試新野其實好唔make sense

Kay fans confirmed
我都覺得多元化對kay黎講係好事
今年批評kay行新路線既人有一部分 我覺得 ...
kayzzz 發表於 2018-12-16 19:13

係JUNO把聲過唔到我嗰關
SORRY

適當地迎合市場
係最直接幫助到佢提升演唱會賣座率既方法

Kay試新嘢,絕對係好事,做歌手,應該發掘更多可能性。做流行音樂就係咁,做死一樣,就會做到「死」架啦!