返回列表 發帖

[Dec/17/2018] Curiosity - 洪嘉豪 (Digital EP)

歌手:洪嘉豪
唱片名稱:Curiosity
唱片封面:

推出日期:2018/12/17
唱片類型:Digital EP

TrackList:
CD
1. 半天空檔
2. 表情符號
3. 龜兔之愛
4. 好奇殺死愛
5. 掉進海的眼淚

附加資料:

出處:iTunes
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

世界變
華納幫新人出digital ep
仲要有2首新歌
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

個封面咁靚都唔出實體?

回復 3# eggsteven

見到佢ig話有非賣品既實體cd
音樂記錄
don't forget tonight

側邊睇似木村+金堅

隻非賣品實體cd 好似要去佢19號個音樂會先有機會有

側邊睇似木村+金堅

隻非賣品實體cd 好似要去佢19號個音樂會先有機會有
放空 發表於 2018-12-17 11:43

其實佢幾靚仔 可惜唔夠高 唱功唔夠好
出digital ep似乎都反映左捧佢既程度

如果出實體我會有興趣
DM多仔多到覆唔哂

真係好靚仔
好想要實體

出實體啦, 出少少都好ar
FIGHT for 陳柏宇

美Jude係咪要喊
重要有兩大同公司前輩出歌谷
有背景係唔同啲

好期待新歌x2

美Jude係咪要喊
重要有兩大同公司前輩出歌谷
有背景係唔同啲
Frankiekiekie 發表於 2018-12-17 13:13

佢有林德信woh

好奇殺死愛幾好聽

龜兔之愛好悶
不過好奇殺死愛唔差

第一眼以為係金堅
「微笑之中 接受還未有 答案。」

就咁睇歌名都幾唔吸引
利申:唔係鏡粉

都是自己包办曲子吗?好奇杀死爱好似56X风格

龜兔之愛 曲: 洪嘉豪 詞: 林寶
好奇殺死愛 曲: Larry Wong 詞: 林若寧

成張碟都唔差bor,最洗腦應該系表情符號

論樣佢唔算靚仔
但陣mk同鄰家味夠貼地, 係好正既FF對象

好靚仔~可惜唔高

希望有fd子可以幫我搶到限量實體版

愛屌

實體我就買硬留名跟進
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

愛屌

實體我就買硬留名跟進
b01091018 發表於 2018-12-17 18:41

好似得300隻
不公開發售

如果出實體碟有寫真J下
我一定買

半天空檔係我分手幾日後出
就係靠呢個MV我先分到心

其實佢幾靚仔 可惜唔夠高 唱功唔夠好
出digital ep似乎都反映左捧佢既程度 ...
kayzzz 發表於 2018-12-17 11:55

佢真係好矮, 冇咩星味
但哩樣亦係賣點, 夠貼地, 好似行街見到會J 兩眼果D 仔仔咁

早兩日先知原來唔出實體碟, 好想要實體碟

可惜無公售 唔係都想入番隻
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

佢真係好矮, 冇咩星味
但哩樣亦係賣點, 夠貼地, 好似行街見到會J 兩眼果D 仔仔咁

早兩日 ...
Kyle_ 發表於 2018-12-17 21:37

似乎大部分人都係為左j佢個樣而想買實體碟
唔知係咪好事

似乎大部分人都係為左j佢個樣而想買實體碟
唔知係咪好事
kayzzz 發表於 2018-12-17 21:44

咁都起碼叫做有個賣點

佢真係好矮, 冇咩星味

早兩日 ...
Kyle_ 發表於 2018-12-17 21:37

Exact7ly
呢啲先殺食
雖然呢條路未必可以行好耐
DM多仔多到覆唔哂

認真聽咗兩三次
派台嗰幾首拎嚟派台都make sense嘅
雖然都係普普通通偶像嘢
DM多仔多到覆唔哂

認真聽咗兩三次
派台嗰幾首拎嚟派台都make sense嘅
雖然都係普普通通偶像嘢 ...
mosesming 發表於 2018-12-17 22:00

表情符號好聽左

明天有霏看
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

希望有fd子可以幫我搶到限量實體版
hehehaha 發表於 2018-12-17 18:00

明天要排隊搶購嗎
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

原來Kaho係迷天佑嘅

實體碟現場無售~~~~~

今日發佈會唱左咩歌
風箏斷線...方可飛到很遠:)
放低從前黑暗...完成昨天...等待日出光線=]

好奇殺死愛好好loop!!!!!!
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

今日發佈會唱左咩歌
kklaw 發表於 2018-12-19 23:10

新碟5首 +
地下街
天又藍
吃鯨魚的人
3/8
後台 ( 高唱「但在這裡我是拓哉」

Encore: 半天空檔

原來Kaho係迷天佑嘅

實體碟現場無售~~~~~
l00540 發表於 2018-12-19 23:06

現場無300實體碟非賣品?我好想要啊。

現場無300實體碟非賣品?我好想要啊。
timgoi 發表於 2018-12-19 23:32

梁文禮派左三隻咋

原來有三個封面,各限量100張

好奇殺死愛好似方力申以前唱開啲k歌

今晚開頭幾首歌唱得好痴利根
好在中段開始入返狀態
表情符號新arrangement超好un
同埋估唔到呢d showcase都會換衫,仲有禮竟然搵左shine黎撐場
佢其實真係好適合行大男孩/正能量d既路線
3/8雖然未至於唱得好好,但佢的確唱到一種傻勁出黎
好多年無見過有新人有咁既感覺

btw今晚送得3隻實體碟其實有d失望
同埋真心唔明特登搵人design左隻實體出黎(禮有credit果個人)
點解唔直接出實體碟

今晚開頭幾首歌唱得好痴利根
好在中段開始入返狀態
表情符號新arrangement超好un
同埋估唔到呢d showcase都 ...
tungbilly 發表於 2018-12-20 00:45

好心出實體啦
一定好多樂迷會搶晒三個版本

有冇三個封面睇下?
DM多仔多到覆唔哂

回復 43# mosesming

好心出實體啦
一定好多樂迷會搶晒三個版本
l00540 發表於 2018-12-20 00:47

新人都唔俾機會出實體碟

回復  mosesming
阻住 發表於 2018-12-20 11:28

真係jable

新人都唔比機會佢試下水温出限量/少量實體碟
仲要係國際大公司。
真可悲
我們都是這樣長大的
人大了 難得放肆地笑   才會懂 煩惱盡量忘掉
而患病這刻 才發現極渺小   學會珍惜了

新人都唔比機會佢試下水温出限量/少量實體碟
仲要係國際大公司。
真可悲 ...
dom 發表於 2018-12-20 12:35

或者學Endy公司出預購
Project market demand

華納嘅strategy真係⋯

簽名被屏蔽

Aga一樣先出digital ep
iamsingingwong 發表於 2018-12-20 12:49

環球比較垃圾連陳慧琳都唔出實體碟