返回列表 發帖
女歌手銅獎:陳慧琳

上榜歌曲:Be With You、冷淡、尾站天國、花見小路、打字機、做自己的太陽 ...
RVHOCPC 發表於 2019-1-4 21:42

Abella今年攞好多女銅
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

女歌手銀獎:陳蕾

上榜歌曲:娛樂人生Run Away、慌、Tracey、反方向的鐘

Abella今年攞好多女銅
JasOh103 發表於 2019-1-4 21:45

支持下年出首季季季

女歌手金獎:
呢個女歌手其實都已經唱左好多年,今年第一次拎女歌手獎就係拎金獎,唔知會打邊爐慶祝定係飲珍珠奶茶慶祝呢?

女歌手金獎:
呢個女歌手其實都已經唱左好多年,今年第一次拎女歌手獎就係拎金獎,唔知會打邊爐慶祝定係飲 ...
RVHOCPC 發表於 2019-1-4 21:47

女歌手金獎:Serrini

上榜歌曲:我可唔可以唔好咁樣、溝晒啲仔、Don't Text Him、Pink Song、趣緻的響鈴、正街、Let Us Go Then You And I

MAMI!!!!!!!!!

男歌手銅獎:
呢一位男歌手幾年前已經金獎,本來以為佢無機會再染指男歌手獎,因為我覺得佢歌曲開始出現瓶頸,但係今年我覺得佢都有三首歌做得唔錯,就贏左另一位唱live越來越差嘅歌手啦。

呢個女歌手三甲好滿意

呢個女歌手三甲好滿意
nicholashin 發表於 2019-1-4 21:53

希望男歌手你都滿意

唉 調完 G T B 走又調走埋 迪子
痛哭中

鬥贏GTB 開唔開心
RVHOCPC 發表於 2019-1-4 21:35

我份禮物呢
我們的總和

上榜歌曲:我可唔可以唔好咁樣、溝晒啲仔、Don't Text Him、Pink Song、趣緻的響 ...
RVHOCPC 發表於 2019-1-4 21:51

Lovely
我們的總和

男歌手銅獎:
呢一位男歌手幾年前已經金獎,本來以為佢無機會再染指男歌手獎,因為我覺得佢歌曲開始出現瓶 ...
RVHOCPC 發表於 2019-1-4 21:53

男歌手銅獎:林奕匡

上榜歌曲:草原、從世界到我家、一世同學、銀髮白、生之頌、麻煩你、榮辱戰爭

男歌手銅獎:林奕匡

上榜歌曲:草原、從世界到我家、一世同學、銀髮白、生之頌、麻煩你、榮辱戰爭 ...
RVHOCPC 發表於 2019-1-4 21:58

又要避席
我們的總和

唉 調完 G T B 走又調走埋 迪子
痛哭中
chanchan0909 發表於 2019-1-4 21:57

小道消息指GTB有三甲AP但係無獎 好慘

上榜歌曲:我可唔可以唔好咁樣、溝晒啲仔、Don't Text Him、Pink Song、趣緻的響 ...
RVHOCPC 發表於 2019-1-4 21:51

抄我上年女金

做得唔錯嘅三首歌係咪包括從世界到我家

抄我上年女金
bagfgfcde 發表於 2019-1-4 21:59

我抄自己上年唱作金+新人金

做得唔錯嘅三首歌係咪包括從世界到我家
nicholashin 發表於 2019-1-4 22:00

係銀髮白同麻煩你 仲有無上榜嘅明愛暗戀補習社

男歌手銀獎:
呢一位歌手今年主打愛,多年無推出過一隻令我滿意嘅專輯,所以亦都好耐無比過獎比佢。雖然佢係前前前前輩,但係都無為左獎項而隨便出一兩首歌叫公司爭獎。呢種敬業精神係值得嘉許嘅!

恭喜 Kelly 同 Serrini
有無人識男銅嗰個係乜水 ?_?
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

男歌手銀獎:
呢一位歌手今年主打愛,多年無推出過一隻令我滿意嘅專輯,所以亦都好耐無比過獎比佢。雖然佢 ...
RVHOCPC 發表於 2019-1-4 22:01

我們的總和

男歌手銀獎:
呢一位歌手今年主打愛,多年無推出過一隻令我滿意嘅專輯,所以亦都好耐無比過獎比佢。雖然佢 ...
RVHOCPC 發表於 2019-1-4 22:01

男歌手銀獎:陳奕迅

上榜歌曲:可一可再破壞王、我們、與你常在、漸漸、還不夠遠、盡力呼吸、龍舌蘭、海裡睡人

男歌手銀獎:陳奕迅

上榜歌曲:可一可再、破壞王、我們、與你常在、漸漸、還不夠遠、盡力呼吸、龍舌蘭 ...
RVHOCPC 發表於 2019-1-4 22:06

呢位歌手請你唔好走住 因為你同時獲得以下呢一個獎項!

最佳廣東專輯銅獎:《L.O.V.E.》Eason Chan & the DUO Band

上榜歌曲:可一可再破壞王、與你常在、漸漸、龍舌蘭、海裡睡人

男歌手金獎:
呢位男歌手自從出道到依家都好想打破顯示廣東樂壇嘅悶局,雖然有各方面嘅掣肘,但係每一張專輯都有幾首歌曲係特別破格。今年佢嘅創新並唔係每個人都受落,但係我覺得芸芸新一代歌手中由佢拎呢一個獎,都算當之無愧。

男歌手金獎:
呢位男歌手自從出道到依家都好想打破顯示廣東樂壇嘅悶局,雖然有各方面嘅掣肘,但係每一張專 ...
RVHOCPC 發表於 2019-1-4 22:12

感覺完美
我們的總和

求即刻消失

男歌手金獎:
呢位男歌手自從出道到依家都好想打破顯示廣東樂壇嘅悶局,雖然有各方面嘅掣肘,但係每一張專 ...

男歌手金獎:許廷鏗

上榜歌曲:體操一句話、感覺良好、演員的自我修養、恐怖情人、停半分鐘聽一闋歌、白紙

Idk her

男金咁冷
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

男歌手金獎:
打破顯示廣東樂壇悶局
第一個諗起 yan ting
超越聲音 超越東西 同 超越格式 三隻年度突破專輯

上榜歌曲:體操、一句話、感覺良好、演員的自我修養、恐怖情人、停半分鐘聽一闋歌 ...
RVHOCPC 發表於 2019-1-4 22:16

呢一位歌手都唔好走住呀吓 因為你亦都同時獲得以下呢個獎項
最佳廣東專輯銀獎:《Alfred Hui》許廷鏗

上榜歌曲:體操一句話、演員的自我修養、恐怖情人、停半分鐘聽一闋歌、白紙

男金咁冷
kevinlai1621 發表於 2019-1-4 22:17

我覺得十大冷啲wor

嚟到今晚大榜最後一個獎 究竟以下六強 會係邊隻碟獲得最佳廣東專輯金獎呢?答中而又被抽中嘅會員可以獲得某會員最新大碟《23》簽名版一隻喲
Alfred Hui                許廷鏗
L.O.V.E.                Eason Chan & The DUO Band
The Album                麥浚龍 / 謝安琪
The Makings Of                葉巧琳
Watch Me                陳慧琳
一個人一首歌                VA

恭喜一個人一首歌

嘩嘩嘩 恭喜 Alfred
二〇二三年度全女班投票

上榜歌曲:體操、一句話、感覺良好、演員的自我修養、恐怖情人、停半分鐘聽一闋歌 ...
RVHOCPC 發表於 2019-1-4 22:16

又要避席
我們的總和

最佳廣東專輯金獎:《一個人一首歌》VA

上榜歌曲:我在、天衣、龍歌、班門大叔、風光、筆寫、如魚、日落派對

大榜嘅所有獎項已經頒發完畢!回顧下榜分先!
https://goo.gl/x9Wa6B

我哋五分鐘之後再頒發細榜嘅獎項!

大榜嘅所有獎項已經頒發完畢!回顧下榜分先!

我哋五分鐘之後再頒發細榜嘅獎項! ...
RVHOCPC 發表於 2019-1-4 22:29

小道消息話琼姐啱啱由西環趕到現場
二〇二三年度全女班投票

十大第十位:
《My Love》劉德華

上榜週數:Weeks 46 – 50
走勢:2>5>9>7>1

十大第九位:
《快樂泰度Por Peang》胡慧沖

上榜週數:Weeks 13 – 17
走勢:1>2>5>2>5

十大第八位:
《應急三識》任何仁

上榜週數:Weeks 46 – 50
走勢:1>1>5>9>6

十大第九位:

走勢:1>2>5>2>5 ...
RVHOCPC 發表於 2019-1-4 22:41
OMG 原來有live

十大第七位:
《少理距離就咪出街》尹光

上榜週數:Weeks 29 – 34
走勢:3>1>4>4>8

十大第九位:

走勢:1>2>5>2>5 ...
RVHOCPC 發表於 2019-1-4 22:41

恭喜勁爆新人候選人
二〇二三年度全女班投票

十大第六位:
《捲土重來》郭泇妏

上榜週數:Weeks 6 – 11
走勢:1>3>7>4>3>4

十大第六位:
《捲土重來》郭泇妏

走勢:1>3>7>4>3>4 ...
RVHOCPC 發表於 2019-1-4 22:52

支持姣姣

十大第五位:
《單身狗》李克勤

上榜週數:Weeks 18 – 25
走勢:8>6>6>7>1>6>9>9

十大第六位:
《捲土重來》郭泇妏

走勢:1>3>7>4>3>4 ...
RVHOCPC 發表於 2019-1-4 22:52

好聽!