返回列表 發帖

新地樂壇 男歌手 金獎

「若有無奈,只有用新的愛情來做替代。」

第一次攞男金,都係時候既。終於找數出大碟,可惜派台歌真係比唔上無派個堆。

但係俗有俗既好,同時都睇得出佢真係有心既。
恭喜。

得獎者:張敬軒(891)
冠軍歌 : (300) 天才兒童1985(247) 百年樹木(183)
上榜歌 : 潛水(157)

--------------------
曾獲男歌手獎項年份 : 2011(銀)、2014(銀)、2015(銅)、2016(銅)
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

不了
bagfgfcde 發表於 2019-2-4 23:54

李幸兒愛你
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

學903 bully Eason可恥
nicholashin 發表於 2019-2-5 00:05

eason到場

「我最喜愛」獎項稍後公佈

新地樂壇流行榜頒獎典禮2018

獎項餘下:

新地十大
至尊歌曲:《未來見》RubberBand

第二位:《心之科學》容祖兒
第三位:《和好》鄧小巧
第四位:《缺》張敬軒
第五位:《一個女人和浴室》謝安琪
第六位:《未來紀念館》Robynn & Kendy
第七位:《可一可再》陳奕迅
第八位:《荒原》盧凱彤
第九位:《愛情是一種法國甜品》林二汶
第十位:《自我感覺還好》Gin Lee

新地生力軍
金:洪嘉豪
銀:李晧軒
銅:黃妍

傑出表現獎
金:王嘉儀
銀:Serrini
銅:陳蕾

新地樂壇唱作人
金:AGA
銀:王嘉儀
銅:王菀之

新地樂壇組合
金:Robynn & Kendy
銀:RubberBand
銅:Supper Moment

新地樂壇女歌手
金:鄧小巧
銀:Gin Lee
銅:謝安琪

新地樂壇男歌手
金:張敬軒
銀:許廷鏗
銅:周國賢

未來見>>>>心之科學 good choice
weiquan 發表於 2019-2-5 00:22

如果今年無未來見 至尊真係心之

NH TOP 20 AWARDS 2018 年度組合

銅獎:RubberBand (288)

RubberBand 2018年因為一首《未來見》得到早應 ...
nicholashin 發表於 2019-2-5 13:54

搞笑咩 未來見46

估唔到 Kay 之前只係攞過一次銅  
有興趣知你歷年女三甲係點
616.1314 發表於 2019-2-5 13:58

附 女歌手三甲名單

金: 楊千嬅
銀: 何韻詩
銅: 謝安琪

金: 薛凱琪
銀: 吳雨霏
銅: 容祖兒

金: 薛凱琪
銀: 容祖兒
銅: 林欣彤

金: 吳雨霏
銀: 薛凱琪
銅: 王菀之

金: 楊千嬅
銀: 薛凱琪
銅: 容祖兒

金: JW
銀: Gin Lee
銅: 方皓玟

金: 鄧小巧
銀: 衛蘭
銅: 王菀之

反容榜 confirmed.
616.1314 發表於 2019-2-5 17:28

下 攞左好多年三甲喎

2018音樂公民頒獎典禮

音樂公民票選年度女歌手
李幸倪 得票率:36%

下一個頒音樂公民票選年度組合
歷 ...
lms+spray 發表於 2019-2-10 23:53

RB pls

榜分統計*總周數 = 冠軍周數 + 三甲周數 + 上榜周數
kel_kelvin 發表於 2019-2-11 00:24

wow支持徐加晴出年三甲

lol
第5位係咪95分
第4位係咪96分
第3位係咪97分
第2位係咪98分
第1位係咪99分