返回列表 發帖
我d候選十大不停出現
Btw support

成堆男人出晒嚟

全女班新力軍銀獎
李昭賢 (70)
冠軍歌曲:還未抱過的人 (70)

全女班新力軍金獎 TAG
一直好想俾一次組金 ...
616.1314 發表於 2018-12-28 20:51

右邊好似purple嬸嬸mix朱fun

全女班十大第九位
謝安琪 ——《人妻的偽術》(170)
02>05>01>01>03>05>03

謝氏久休兩年復出的頭炮主打
...
616.1314 發表於 2018-12-28 22:15

比我想像中低

Gin居然比呢首

gin lee好慘

比個超級金會好d lor

超級金來了
616.1314 發表於 2018-12-29 00:26

拎完金獎之後終於知拎咩好

坐定第一排先

連呢個獎都掃埋

揮揮手

天地一沙鷗

下台的美藝我估心之科學

年度十大歌曲第三位
神每個細節計好的 總有一天成功的

跨年歌留到第一週先肯上榜空降冠軍
其實我由年頭開 ...
JasOh103 發表於 2018-12-30 23:40

支持ar仲以為得我一個會比

係咪 DSE 壓力太大搞到你咁
正常人真係唔應該鍾意隻非洲猩猩唱歌囉 ...
616.1314 發表於 2018-12-30 23:47

幾時變左非洲猩猩DSE嗰陣又真係成日聽
當初吸引我嚟cm嘅就係14年嗰陣大家對佢嘅曲線抽擊

今年依然好懶咁貼張list就算

Yan's music choice 2018
歌曲獎:
第一位:未來見 (194)            
第二位:let us go then you and I (185)                       
第三位:愛情是一種法國甜品 (182)                 
第四位:漸漸 (176)                           
第五位:奉愛之名(2) (50+174)                                      
第六位:飢餓遊戲 (170)                                 
第七位:天地一沙鷗 (171)                             
第八位:幾分之幾 (167)                             
第九位:沉默的士高 (172)                        
第十位:慢慢喜歡你 (163)                                

男歌手
金獎:陳奕迅(717)  
    上榜歌:誰來剪月光(29) 龍舌蘭(40)
      冠軍歌:之外(56)與你常在(145)漸漸(176)可一可再(126)破壞王(145)
銀獎:張敬軒(367)
        上榜歌:缺(47)潛水(47)百年樹木(100)
        冠軍歌: 天才兒童1985(173)
銅獎:許廷鏗(303)
        上榜歌:大雄胖虎綜合症(13)恐怖情人(67)停半分鐘聽一闋歌(18)白紙(45)     
        冠軍歌:演員的自我修養(160)

女歌手
金獎:Gin Lee(594)
       上榜歌:曌(70)很堅強(71)信(9)自我感覺還好(98)風靡(25)
       冠軍歌:天地一沙鷗(171)侘寂(150)
銀獎:鄧小巧(479)
       上榜歌:將沙拋給一片海(2)重陽(34)
       冠軍歌:和好(155)芭樂(144)四大發明(144)
銅獎:陳慧琳(393)
        上榜歌:Be With You(15)花見小路(49)
        冠軍歌:尾站天國(165)冷淡(164)

組合
金獎:Dear Jane(412)      
銀獎:RubberBand(419)            
銅獎:Robynn & Kendy(404)      

新人
金獎:洪嘉豪(185)

唱作人
金獎:Serrini (364)
銀獎:AGA(321)
銅獎:王菀之(326)

大碟
L.O.V.E.-陳奕迅 (and the duo band) (632)

五週年大獎:
男歌手:林奕匡(2096.5)
女歌手:容祖兒(1928)
組合:RubberBand(1460.5)

調Dear Jane上組金
Let Us Go Then You And I好慘  
林奕匡o個個係咪大獎黎  ...
nicholashin 發表於 2018-12-31 11:26

Dear Jane今年d歌我幾鍾意
五週年大獎係計返過去五年嘅總分

連拎三女金
HOTMAN 發表於 2018-12-31 11:53

我會唔會比人話係gin粉㗎

即係夾硬推rb同框框上神台
kevinlai1621 發表於 2018-12-31 11:57

可能係將祖兒由神台拉番落嚟呢

撞幾個大獎得主

Pandora唔計新人?
weiquan 發表於 2018-12-31 11:58

Kaho 185Pandora 153
李皓軒148

support

Yan's music choice 2018
歌曲獎:
第一位:未來見 (194)            
第二位:let u ...
bagfgfcde 發表於 2018-12-31 12:18

點解要bully自己首冠軍歌

5首十大
女三甲果然高質

我都係嘉豪最高分
不過馬走佢
JasOh103 發表於 2018-12-31 12:19

最估唔到係kary同kelly

1. 竟然只係撞一首十大,難怪你話你嘅十大不斷出現喺我嘅 HONOURABLE MENTION 入面
2. 陳奕迅會唔會高分得 ...
616.1314 發表於 2018-12-31 12:34

Eason今年絕對值
其餘入唔到十大嘅歌:
天才兒童1985 173
小問題 168
Don't text him 168
尾站天國165
冷淡 164
心之科學 164
一個女人和浴室 164
未來記念館161
演員的自我修養 160

好感動
無懼反Gin
John 發表於 2018-12-31 12:43

跟據logic 祖粉今年會捧gin

點解@@
John 發表於 2018-12-31 12:56

要問番cool chart d人

結果拖到呢刻先頒

男歌手銅獎
陳奕迅 (293)
上榜作品: 與你常在 (5), 漸漸 (37), 破壞王 (25),  ...
放空 發表於 2019-1-20 16:04

居然可以喺歌手獎見到容祖兒呢個名

2018 Kelv's 摯愛十大 - 總選得獎名單
歌曲類別 [非榜分類] - 09/02/2019
1. 摯愛十大(排名不分先後)
#   ...
kel_kelvin 發表於 2019-2-9 23:50

十大好年輕

榜分統計*總周數 = 冠軍周數 + 三甲周數 + 上榜周數
kel_kelvin 發表於 2019-2-11 00:24

女金之餘仲要贏咁多

你要檢討下啦
616.1314 發表於 2019-2-11 01:39

其實佢五年嚟得2016有一個女金一首十大同埋一個大碟獎
睇嚟我要上一種永遠la