返回列表 發帖
唱家班,應該係。
stephybest 發表於 2019-5-1 11:35

噴言ㄧ則
任我行 失憶蝴蝶

唱家班,應該係。
stephybest 發表於 2019-5-1 11:35

Mean

Aga同陳潔儀有咩關係?
HOTMAN 發表於 2019-5-1 11:20

冇關係。有機會係原本想陳潔儀+美煎,球記搭埋AGA 落去。

MOOV LIVE: 陳潔儀 x GIN LEE x AGA
7 月 會展
4 月 30 號 press con
星勤 發表於 2019-4-26 18:22

阿迦會唔會被其他兩個完美KO

lblemon 發表於 2019-5-2 14:23

我都覺
AGA明明啱啱先做完moov live 有乜可能咁快又搵佢
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

lblemon 發表於 2019-5-2 14:23

想睇 但完全無興趣聽其中一個

阿迦會唔會被其他兩個完美KO
Frankiekiekie 發表於 2019-5-2 16:27

好難唔係

其實呢D 合作演出唔應該搭AGA 落D 實力派度, AGA 搭 PHIL 呢類唱作歌手先MATCH, 風格,形象,演唱能力都相配

JOOX 薛凱琪 x Dear Jane
日期:2019年8月6日
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

JOOX 薛凱琪 x Dear Jane
日期:2019年8月6日
JayantL 發表於 2019-5-26 15:39

what ?!薛凱琪唔係退出左架啦咩

https://www.wewacard.com/music-shows/?utm_source=Fimmick&utm_medium=social&utm_campaign=JOOX_DearJanexFionaLiveAnnounceFeed&utm_term=&utm_content=&dclid=CKu-tOfWwOICFVAcKgodH4wJhA

WeWa 信用卡呈獻:JOOX – Dear Jane X Fiona《On the Rocks》Live
演出日期2019年8月6日 (星期二)
演出時間晚上8時正
地點香港會議展覽中心Hall 5BC
票價HK$580 / HK$480 / HK$380
優先訂票日期2019年6月3至5日
優先訂票方法致電 (852) 3128 8288(每日上午10時至晚上8時)或
網上訂票 www.hkticketing.com (2019年6月3日上午10時至6月5日晚上11時59分)

兩組歌手但得華納一個Logo有無咩特別意思

Frankiekiekie 發表於 2019-5-31 00:12

薛凱琪依家係獨立歌手 無簽任何公司
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

fifty1205 發表於 2019-5-31 01:41

好慘 無公司簽
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

不如簽番華納啦

不如簽番華納啦
wewa1001 發表於 2019-5-31 10:20

果陣時係華納唔要佢的.

果陣時係華納唔要佢的.
Ching2015 發表於 2019-5-31 11:03

聽過唔少人話佢係圈中好唔受歡迎,鏡頭前後2個人,對人又差
所以咁無人想簽佢? 

想當年都幾紅,可惜啦

所以咁無人想簽佢? 

想當年都幾 ...
愛我別走 發表於 2019-5-31 11:17

聽講係美國果邊鬼佬唔肯續佢。

Ching2015 發表於 2019-5-31 12:32

我諗係佢叫價太高JA~有錢唔會唔搵既 個陣都真係紅 開演唱會秒爆

所以咁無人想簽佢? 

想當年都幾 ...
愛我別走 發表於 2019-5-31 11:17

Laughed 唔少人係邊個
佢圈中多fd到一個點wor
肥婆馬上收皮

Ching2015 發表於 2019-5-31 12:32

係啊 總公司有policy改變 突然煞停續約
肥婆馬上收皮

fifty1205 發表於 2019-5-31 14:00

我仲記得嗰幾年華納總公司好似仲唔俾出廣東大碟
所以搞到嗰期全部人都係得EP
尤其ph最慘 十年都係得第一次紅館嗰年先有第一隻大碟出

fifty1205 發表於 2019-5-31 14:00

總公司政策你都知?你係入面做?

Frankiekiekie 發表於 2019-5-31 00:12

咁個show會唔會唱多d華納時期的歌

主題曲係咪Dear Fiona

都好ge, 費時佢一陣壓力大又情緒有問題

stephybest 發表於 2019-5-31 15:54

Lol 其實好多人都知
肥婆馬上收皮

stephybest 發表於 2019-5-31 15:54

有講過,因為簽左 Ella,總公司唔肯再揼咁多錢同 Fi 續約
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

簽名被屏蔽

我仲記得嗰幾年華納總公司好似仲唔俾出廣東大碟
所以搞到嗰期全部人都係得EP
尤其ph最慘 十年都係得第一 ...
JayantL 發表於 2019-5-31 14:34

咁金堅係好好彩?
佢入左華納無出過EP喎
全部真大碟

有講過,因為簽左 Ella,總公司唔肯再揼咁多錢同 Fi 續約
星勤 發表於 2019-5-31 20:04

咁而家佢簽左Mag會唔會無錢同Janice續約?
定係放棄Jill/Jude/ Ella?

咁金堅係好好彩?
佢入左華納無出過EP喎
全部真大碟
森姆@結論 發表於 2019-6-1 09:49

金堅好似係自己出錢造歌定點(唔confirm)
好似話佢啲歌全部都係sdoorworkshop做主導 唔關華納事

好似話佢啲歌全部都係sdoorworkshop做主導 唔關華納事 ...
JayantL 發表於 2019-6-1 10:39

即係傳聞佢本來想自組的工作室,手工藝製作
係咁華納只係負責幫佢出唱片
同利用佢個人出show賺錢
做歌同拍mv budget
可能金堅真係自資又或者同華納在合約內協議好一人一半分擔
金堅今次真係貼錢打工喎
星夢係咁
華納又係咁

簽名被屏蔽

許廷鏗邊有公司肯出全資簽佢?紅館得1場唔蝕錢偷笑
你老闆 發表於 2019-6-1 22:41

開完同冇開一樣,零迴響

森姆@結論 發表於 2019-6-1 09:50

其實無咩衝突Jill/Jude明顯係放養
Ella生仔唔志在唱歌
Janice出show搵銀同養Jill
力谷Mag

森姆@結論 發表於 2019-6-1 09:50

放棄Jill等同放棄Janice,Jude宜家係零存在感,Mag我估無乜公司想簽佢

華納要16年捧多一個女金。而且唱片銷量咁慘淡,歌手要自資出歌唱片公司先敢簽 ...
pizzalflf 發表於 2019-6-2 14:22

其實唔覺華納係捧衛蘭,只係衛蘭好彩,17美祖唔玩kay又唔玩,903又唔想俾其他人,先由佢頂上

好似話佢啲歌全部都係sdoorworkshop做主導 唔關華納事 ...
JayantL 發表於 2019-6-1 10:39

Mag 都好似係sdoorworkshop個邊有份參與

開完同冇開一樣,零迴響
阿mark 發表於 2019-6-2 12:05

明既。你意思係將軍澳堆填區那邊嗎?個邊可以有咩迴響呀。

許廷鏗邊有公司肯出全資簽佢?紅館得1場唔蝕錢偷笑
你老闆 發表於 2019-6-1 22:41

四面台都滿喔,留意下啦。無人會做蝕錢生意啦

無成績會係咁出大碟。係咁投資

samsam 發表於 2019-6-2 16:34

如果真係有迴響,就唔會得一場啦,仲霉果個gin都有2場,堆填區果邊,胡鴻鈞周柏豪咪紅過佢咯

如果真係有迴響,就唔會得一場啦,仲霉果個gin都有2場,堆填區果邊,胡鴻鈞周柏豪咪紅過佢咯 ...
阿mark 發表於 2019-6-2 17:22

一場四面公售6000張,兩場三面都係公售6000張
但開兩場三面可一個粉絲睇兩場。

柏豪係紅過Alfred. 熊君劇方面比Alfred紅啦當然,但歌佢未開過紅館,無得比較。你都係想講Alfred唔紅啫,咁佢係將軍澳區的確係唔紅,你啱。

samsam 發表於 2019-6-2 16:34

迴響就係開紅館後,有唔少出名音樂人主動搵Alfred話要同佢造歌,而都忙緊做大碟,最近電台訪問有講㗎。

簽名被屏蔽

迴響就係開紅館後,有唔少出名音樂人主動搵Alfred話要同佢造歌,而都忙緊做大碟,最近電台訪問有講㗎。 ...
Ching2015 發表於 2019-6-2 17:49

你同samsam 真係好
仲有耐性去回某人
我已經懶得去理佢
Alfred 就算唔紅又如何?
也是一隻踩不死的螞蟻
佢自己都有唱出來
歌keep住有得唱
碟keep住有得出
仲入埋大公司開埋紅館挑戰埋四面台
現今樂壇新一輩的歌手中真係已經好奢侈
當好多新一輩的歌手為理想為前程為生活而擔憂
Alfred 就算音樂上衰曬唔再唱歌都仲可以做牙醫(不過應該冇乜可能)
根本就唔會餓死
已經立於不敗之地
仲會care呢d言論?
正如2年前俾人話佢誠信有問題
清者自清
D人係要針對佢咪尤得佢囉

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽