返回列表 發帖
美祖 可以換 美千
美軒 可以換 美臣
拍乳 可以換 拍豪
小巧 可以換 美之
美煎 可以換 衛蘭
換下換下都可 ...
stephybest 發表於 2019-3-13 01:16

其實我都覺得冇下一屆

無論頒獎禮主辦方 定 街客心目中
後過張敬軒謝安琪出道嗰班人 始終都俾唔到人一線歌手嘅氣場同舞台感(或者講 冇人上到真·一線位)
如果美祖美軒美淫是但有一兩個休息或者唔玩
不停咁loop嗰班歌手真係吸引唔到人睇
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

全場跟住唱ga
kevinlai1621 發表於 2019-3-13 01:19

第一次唱做飯嗰陣
我後面突然有笑聲
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

其實正常嘅點會除耳機唱羅生門
你聽到LIVE BAND 再跟已經有DEALY -_-
kwanie 發表於 2019-3-13 01:24

但佢真係差得幾過分
尤其美淫都出道十幾年
如果壞耳mon或者除耳機就差到咁其實好唔應該
美吹嗰啲有時玩得high直程主動除耳mon都可以隨便唱到

說話又唔可以咁講 有d一線歌手連live都未唱得穩 後輩例如gin唱得未仲好 ...
PerryXD 發表於 2019-3-13 01:25

唱得好冇用架
主辦方同觀眾都唔認可你係一線啫sosad

所以有時並唔係叱咤時間靜止 而係香港樂壇真係再出唔到一線歌手
張敬軒謝安琪打後 成班人開紅館都一場起兩場止

即使留意香港樂壇嘅CM
大家最熱烈討論嘅都係停留咗謝安琪呢一代
所以KKBOX真係好難搞到下一屆

煎煎嘅氣場同舞台感 全城讚好
Btw 張敬軒跳舞真係不了 好sissy ...
fifty1205 發表於 2019-3-13 01:25

讚好完依然唔俾錢買飛有乜用

而家最多討論係美gin
lblemon 發表於 2019-3-13 01:34

No啦
你遲啲等年尾謝安琪開紅館睇下post頁數就知

唔好話我踩香港歌手
盧廣仲 Tanya真係超曬班
大家都同一個垃圾音響 現場真係聽出唔同效果

早幾年嘅美祖都係咩場合咩情況都得
而家Gin已經係最穩定嗰個

Tanya 唱陌生人嘅live 我有少少失望......
放空 發表於 2019-3-13 01:39

濕吻好正

證明佢仲未知自己問題係邊 有冇人點醒佢
kayzzz 發表於 2019-3-13 01:54

如果係AGA Gin 小巧遇呢啲情況
我會讚佢哋依然唱到落去好專業

但Kay呢個輩分or年資
真係唔應該有突發情況就可以差到咁
尤其羅生門係佢自己嘅hit歌 好應該駕輕就熟

BTW
supper好勁
可以幫kay搵返個beat
勢不兩立好明顯係去返平均水準

唱live多就係唔同 好心啲歌手就唱多啲live啦

祖兒又指本來首歌是合唱歌,她說:「我自己嗰part已經錄咗音,佢都有錄音,但因為牽涉好多後期嘅製作同混音,但而家咁樣樣就冇得繼續喇,真係好可惜、好可惜。」

原來同勝利個版本根本未做完
咁就爛咗尾
未正式合唱就已經燈死

以後去會展坐最山頂好過
今日坐280第一排
起碼成半個show都係似買飛睇人慢吞吞入場同去廁所 多過似買飛睇show

會展其實地面後面已經無野好睇
kwanie 發表於 2019-3-13 02:14

而且我覺得會展stage個mon啲visual好似仲濛過紅館坐最山頂睇
明明會展細咁多又冇咁高但總覺得睇唔清

Um...
pooh1460 發表於 2019-3-13 02:18

明明綵排片難聽好多
專登po嚟證明自己咪嘴?
就算冇咪足都好明顯background vocal開得好大
某啲尾音除咗studio加effect live冇可能還原到

其實亞亞亞幾high
連埋cd好似先第三次聽LOL

King鍾意玩EDM咪自己玩lor
點解要拉曬成隊C AllStar落水陪佢癲

最記得2017年紅館嗰次有一part
為咗show off佢啲EDM
要曬全部人喺紅館咪嘴 CLS
CAS當年成名唔係就係因為佢哋四個live演繹玩得好?

CAS尋晚既表現毫無默契休團變解散咁款
stephybest 發表於 2019-3-13 13:08

咁四人組合冇夾咁耐
臨時練兩日冇默契都正常嘅
始終jase同king好似好耐冇出過嚟唱live

但我真係唔鍾意CAS俾King搞到變咗EDM組合lor

我覺得好多香港歌手都無好認真prepare同研究點樣做好今次個表演,有驚喜的得HINS 同 AGA
佢地有無諗過  ...
stone@stone 發表於 2019-3-13 13:51

星夢嗰兩個hea到同慈善show播mmo冇分別
廣偉其實都差唔多 不過自彈自唱無限大都算有少少特別

Gotta Get High/我好得閒呢
John 發表於 2019-3-13 16:36

想睇祖祖表演倩女幽魂

好想逐格去分析謝安琪尋晚個心路歷程

羅生門個鋪排其實好好 點知耳機累事 佢body languag ...
JasOh103 發表於 2019-3-13 18:40

勢不兩立個verse好high好好un(係個chorus唔掂
雖然你哋都話聽厭

就算驚都唔好俾人知
做事要衡量自己是否勝任
就算gin無心寸任何人 謝大媽見到個post都要 ...
kayzzz 發表於 2019-3-13 19:33

美淫follow千幾人都冇follow堅堅

神經病好聽過You好多
容祖兒唱快歌真係好正

小巧:上到舞台,無論病定咩原因都好,都唔係藉口。雖然盡全力,但下次一定要做得更好! ...
HOTMAN 發表於 2019-3-13 20:16

祖粉好卑鄙

「Serrini 的童話世界」
▸ 演出時間|2019-05-11 (六) 20:15
▸ 演出地點|旺角麥花臣場館
▸ 主辦單位 ...
星勤 發表於 2019-4-2 22:35

唔係kkbox live
可以直接開post啦

MOOV LIVE: 陳潔儀 x GIN LEE x AGA
7 月 會展
4 月 30 號 press con
星勤 發表於 2019-4-26 18:22

AGA一年兩個moov live
咩事

pooh1460 發表於 2019-4-29 18:08

海報表明Gin>AGA

冇關係。有機會係原本想陳潔儀+美煎,球記搭埋AGA 落去。
lblemon 發表於 2019-5-2 14:23

我都覺
AGA明明啱啱先做完moov live 有乜可能咁快又搵佢

JOOX 薛凱琪 x Dear Jane
日期:2019年8月6日

係啊 總公司有policy改變 突然煞停續約
fifty1205 發表於 2019-5-31 14:00

我仲記得嗰幾年華納總公司好似仲唔俾出廣東大碟
所以搞到嗰期全部人都係得EP
尤其ph最慘 十年都係得第一次紅館嗰年先有第一隻大碟出

咁金堅係好好彩?
佢入左華納無出過EP喎
全部真大碟
森姆@結論 發表於 2019-6-1 09:49

金堅好似係自己出錢造歌定點(唔confirm)
好似話佢啲歌全部都係sdoorworkshop做主導 唔關華納事

好surprised 喎呢個組合!
森姆@結論 發表於 2019-7-15 17:39

兩個單位都開緊tour仲得閒做其他show?

AGA啲表演真係悶到喊
3AM x 小問題 嗰part舞係咪打算loop到佢退休

Gin lee part老舞都差唔多 永遠都係下一位 x 1st date
帥小寶` 發表於 2019-7-25 22:25

兩個都差唔多
本身佢哋舞台表演都係偏悶嗰類
如果連歌都唔轉 次次開show loop同一part就更加悶

BTW
AGA cover《空手而來》都唔cover原曲《相識以後》or DEMO
poor 立立

Aga來來去去都係得1x首歌
點轉
hehehaha 發表於 2019-7-25 23:48

攞 能說不的秘密 轉下都好吖
次次出show都係跳同一part 3AM x 小問題
排都唔使排
連我呢啲冇睇過佢個人show嘅人都已經睇過佢跳呢part幾次

DJ同美長開會展跳樓跳得仲勁過自己開紅館

睇完覺得dj同fi無乜火花....
KLY 發表於 2019-8-7 01:14

Fi呢幾年近乎喺樂壇消失
差唔多已經脫曬節 好似已經等於上一代歌手上神枱隔幾年先會出嚟蒲頭出一兩首歌咁
同而家仲活躍嘅 歌手/組合樂隊 合作應該都唔會有乜火花
雖然明明同DJ差唔多同一代

話時話 美千同SM個Moov Live係咪消失咗
完全冇source嘅

期待千千踏上這無盡旅途

其實最後的歌係發生咩事乜SHOW都會唱呢
kanxd 發表於 2019-12-13 22:10

千千下場沒法知