返回列表 發帖
菊姐都係廁所位
連續表演幾首一模一樣嘅歌都幾難頂下 除非唱《今天的我》XD ...
JayantL 發表於 2019-3-5 15:30

仲有七歲, 都幾想聽
btw 睇陣容kkbox真係畀心機搞, 勝利嚟埋嘅話不得了

Aga頭先兩首好正喎 都叫壓到台

6號好似瘦左喎 好_正

甩beat鳥

shallow LOL

仲未搞好耳機 omg

kay應該好燥

kay: 冇聲呀

kay完全笑唔出 LOL

勢不兩立幾正

gin幾時sin留返長頭髮

gin真係幾sexy

falling真係好正

jason係咪又唔唱啲慘情hit歌

口水佬

盧廣仲都幾大歡呼聲喎

既然都唱K歌不如唱啲舊少少啦
mosesming 發表於 2019-3-12 23:55

以前嗰啲都唱到爛曬, 今次揀得幾好都係近年嘅歌

我覺得幾正喎, 幾洗腦, 詞都有意思
快歌詞嚟講高質

我都覺得ok
但啲詞......
放空 發表於 2019-3-13 01:02

其實詞有乜問題? LOL 快歌歌詞嚟講算有質素

自己打 KKBOX LIVE 歌詞版
Pretty Crazy
作曲: BEATRAPPA 填詞: 黃偉文

精彩的瘋人 先會撕開面層 Yeah~ Yeah~
解碼知識森林 演奏出 驚世的琴
Wow~ 野人沒有智慧 理解霍金
猿人 從未讚嘆 馬克吐溫
凡人 無力領教 你的敏感
人才屠殺 拿來祭神

誰方是...... 神經病 雙眼只見哈哈鏡
神經病 空客廳也聽見聲
神經病 先見到蓋掩真相
平庸時代 妒忌你 要你正常

抑鬱的超人 不要灰心先行
所有叱吒風雲 於最初 都似瘋人
Hey~ 有人話你喪 都不降溫
誰來 攔着你唱 再高半音
誰人 攔着你跳 跳得更狠
成羣奴婢 何來偉人

誰不是...... 神經病 空氣中榨出果醬
神經病 於腳底放一片薑
神經病 先至不會跟方向
無人明白 是罪嗎 我怕正常

指著他說 你才有病
我們瘋得 多麼正常 Let's go
Na Na Na Na~ Na Na Na Na~
我喪故我在 不算病
Na Na Na Na~ Na Na Na Na~
這叫創作力 不叫病

神一樣 雙眼只見哈哈鏡
神一樣 空客廳也聽見聲
神一樣 先見到蓋掩真相
人人傻掉 但大叫 我最正常

希望你解釋「空氣中搾出果醬」、「於腳底放一片薑」點樣配合首歌  ...
nicholashin 發表於 2019-3-13 01:13

大佬首歌叫"pretty crazy"
其實, 快歌洗腦歌歌詞唔需要深入研究, 唔好咁傻
而且整體表達到個主題意思

以打手黎講
你個回答咁hea 嘅

人地non-kay 打手都識得打一大篇文解切生果啦

利申番先: 首歌唔差 係 ...
放空 發表於 2019-3-13 01:21

7少陣好唔好? 唔夠講就只識話人係打手低手到
研究快歌歌詞係一件好低能嘅事, 不過啱你去做, 加油呀

咁下次你叫美祖YY填晒神經病3隻字落去首歌咪得囉
反正快歌唔使深入研究歌詞 填晒呢三隻字又可以符合主題 ...
放空 發表於 2019-3-13 01:33

我認同嗰兩句係好搶fo
不過個主題係講癲癲喪喪+創作力, 整體我覺得冇乜問題, 快歌有meaning已經係bonus
加大力度嗰種就真係垃圾

琴晚段medley希望可以喺演唱會再唱
Lewis 發表於 2019-3-13 15:07

希望唔好
花千樹連續劇都值得入regular rundown完整表演
尤其是係花千樹, 冇喺個人concert認真完整表演過

Pretty Crazy+布穀鳥+出色唔計PC可能會紅,後兩首都無咩人識,以佢街客贊助派飛率偏高計,好易變左冷 ...
stone@stone 發表於 2019-3-13 15:15

出色本身edm已經好重beat, 就算啲人唔識都會high到 (好似What'sUp), 唔需要擔心冷場
布穀鳥呢啲就最多半首好
最好加埋一面之緣全身暑假What's Up