返回列表 發帖
我明明聽到張敬軒唱得好好woh

誰不是...... 神經病 空氣中榨出果醬
神經病 於腳底放一片薑
神經病 先至不會跟方向
無人明白 是罪嗎 我怕正常

於腳底放一片薑/空氣中榨出果醬,只係解釋緊人點樣「神經病」到「無人明白」,好logical,支持《Pretty Crazy》再奪至尊歌,首奪最歌全場一齊跳

用headphone聽,覺得小巧唱得唔差,把聲係厚嘅

其實正常嘅點會除耳機唱羅生門
你聽到LIVE BAND 再跟已經有DEALY -_-
kwanie 發表於 2019-3-13 01:24

今次headphone壞唱得唔好就算啦,事實上平時唱功都唔係好好,認真就算港台頒獎禮佢part表演都好麻麻,反而得獎之後唱嘅一個女人和浴室,係佢近年最好Live,畀大家洗耳

我諗廣偉FANS 比想像中多好多
kwanie 發表於 2019-3-13 01:29

fans唔多又點會最男最歌都入到5強

現場睇完 其實現場氣氛好正
AGA gin Jason歡呼聲係好勁
Supper x kay 應該係全晚最好氣氛
雖然kay畀earmon ...
yinjai 發表於 2019-3-13 01:30

明明比起自己肯做飯,《Pretty Crazy》兩句所謂唔得嘅歌詞係首歌嘅意思入面非常合理

咁下次你叫美祖YY填晒神經病3隻字落去首歌咪得囉
反正快歌唔使深入研究歌詞 填晒呢三隻字又可以符合主題 ...
放空 發表於 2019-3-13 01:33

誰不是...... 神經病 空氣中榨出果醬
神經病 於腳底放一片薑
神經病 先至不會跟方向
無人明白 是罪嗎 我怕正常

於腳底放一片薑/空氣中榨出果醬,只係解釋緊人點樣「神經病」到「無人明白」,好logical,支持《Pretty Crazy》再奪至尊歌,首奪最歌全場一齊跳

其實Gin Lee已經慢慢擴大緊 拎到KKBOX十大風雲歌手同MOOV全年女歌手No1已經唔易
我諗佢做多幾次街客live ...
fifty1205 發表於 2019-3-13 01:37

Gin Lee跳椅子舞好型,個樣好淫添

「空氣中榨出果醬」、「於腳底放一片薑」似on9/譁眾取寵多過被視為「神經病」既偉人  ...
nicholashin 發表於 2019-3-13 01:40

唔係就係因為「空氣中榨出果醬」同「於腳底放一片薑」好on9同譁眾取寵,所以Wyman先寫首歌嘅主角係「神經病」咩
BTW 其實首歌有D似似喜喜2.0