返回列表 發帖
究竟Kay 定 祖祖 壓軸?
白河喜來登 發表於 2019-3-12 21:25

肯定袓祖啦
看得自己偶像那麼高
大佬你俾人bam得咁密 我轉唔切簽名呀
你有冇account係超過半年?分身sss ready?

究竟小巧係唱得掂定唔掂?未睇

某會員伸定條脷出黎

Hubert現場Live有少少現型

個耳機做乜

兩個都難聽 又甩beat
綵排唔會試埋耳機咩?
大媽個look都好唔掂

係台下唱好似成日都會有接收問題
24屆金曲獎呂薔就係咁
bagfgfcde 發表於 2019-3-12 22:32

咁就唔好搞咁多花臣啦

一開始耳機出問題 嬲/緊張 到粒音大走埋

搞到今次羅生門live仲災難過吒咤
sam6a 發表於 2019-3-12 22:34

唔止kay 6號都無神無氣
兩個又甩beat

Sunny都走音
hehehaha 發表於 2019-3-12 22:35

Sunny把聲入咪好多

提心吊膽
HOTMAN 發表於 2019-3-12 22:39

驚 個range咁闊都揀 完全handle唔到

Shallow...
就算冇壞耳機 對Kay都係越級挑戰

Gaga always wins
bagfgfcde 發表於 2019-3-12 22:40

Agreed

佢邊落到d低音

看得自己那麼高

求先咁多時間都唔換個個耳機,係咪抵死
dom 發表於 2019-3-12 22:41

耳機係歌手專用 點換

今次真係無得賴
街客show都咁玩法
同埋唔覺得耳機真係有咁大影響
Lewis 發表於 2019-3-12 22:42

好明顯佢完全唔熟d歌

加上耳機突發問題 甩beat 炒晒車

叱咤好好多喎:0) 今晚完全係災難
Lewis 發表於 2019-3-12 22:45

認同 叱咤現場睇好好多

佢一有機會就唱架啦wor
HOTMAN 發表於 2019-3-12 22:48

因為佢作曲同最易唱

正常番曬 好好多!!!!
kent 發表於 2019-3-12 22:50

已經係今晚最尾一首 太遲了
仲有其他人果幾首歌都唔應該楝黎唱 不自量力

Kay都唔再黎啦,如果真係耳機無聲咁pk :0)

係我除耳機唱算
Lewis 發表於 2019-3-12 22:48

已經除左耳機

Gin lee勁穩 勁

KAY唱咁多首...
獻醜之夜
Flambeau 發表於 2019-3-12 22:54

佢返屋企反省下啦 練唔好live就收皮

KAY又走音又破音
Flambeau 發表於 2019-3-12 22:55

好x難聽 叱咤果日現場睇原本以為佢live好番 好失望

心郁想轉粉gin

直播無大家講到咁差
但睇得出阿淫真心黑面黑到燶
Frankiekiekie 發表於 2019-3-12 22:55

資深歌手一定要識應付突發情況
No excuse

佢你們的幸福播咗十二月二十咪執生執得幾好
今日做咩事
做得太耐浦銘心? ...
616.1314 發表於 2019-3-12 23:00

好驚

要聽gin 洗耳

Gin=diva

GIN 勁

要反kay了

羅生門黑面黑到六號都嚇親
shallow一般般
橙海好恐怖
勢不應該係佢已經接受咗現實反而心情好番啲唱 ...
mosesming 發表於 2019-3-12 23:07

又唔見其他歌手係咁

Falling 去到後面其實有少少失控 幾粒音走咗
不過整體而言係好好聽
bagfgfcde 發表於 2019-3-12 23:08

少少瘕疵啫 已經x打全場

羅生門ok , shallow 都ok , 橙海差 ,勢不兩立 正常
白河喜來登 發表於 2019-3-12 23:11

認真 希望佢反省改善下 否則請收山

想佢點姐 真係好差咩?
白河喜來登 發表於 2019-3-12 23:27

如果咁都唔叫差 你驗一驗耳

羅生門已經係首本名曲 本應倒轉都識唱 起碼要練到係smooth既live 佢有邊次唱得好 (係無呀!!!)

好明顯係練歌不足 無得賴

已經唔講佢發聲技巧唔啱 導致佢一開聲已經輸gin lee九條街

仲有耳機呀咪呀 已經唔係第一次發生係佢身上 點解唯獨佢咁多問題?佢有無正視過?例如換L左個耳機佢?

點解其他歌手都無咁既事得佢有?

真係咪盲撐key

今次真心羞家
Lewis 發表於 2019-3-12 23:42

Yes

咁都撐得落就真係無言

羅生門今晚好過2015 叱咤 係咪先?上年拉闊開場唱都ok 喎 點叫無一次smooth ?
    我都好奇怪點解佢 ...
白河喜來登 發表於 2019-3-12 23:46

咁多年黎搵到一次羅生門live係ok真係辛苦晒

無人會理咩難度系數
大家只會見到你炒車
最多係見你個耳機壞咗鬧少兩句 ...
mosesming 發表於 2019-3-13 00:03

無錯
啱音係基本 啱音之後先講乜難度系數
好surprised謝安琪身邊無人勸佢 (定佢勸唔聽?)

其實係佢哋嗰部份最有心思,其他全部都係唱自己歌就算,無難度系數可言,希望將來再搞會多少少環節 ...
Serendipity 發表於 2019-3-13 00:31

但無咁既然實力就唔好搞咁多野啦

其實今日謝安琪食咗隻好大嘅死貓
你完全聽得出佢嗰種無助,一開唱已經ear mon 無聲,
指手畫腳極都冇人整, ...
阿薯 發表於 2019-3-13 00:32

點解得佢有問題?

如果為話題唱shallow就真係shallow

謝安琪翻唱其他歌不自量力個問題已經存在好多年

就算耳機正常 佢唱橙海 shallow都會炒

點解要擺d次貨Performance上台俾觀眾睇?

佢有無尊重過觀眾?

依番說話我真係好嬲先講得出

你見佢要謝安琪彈琴同Sunny share一支咪合唱嗰幾句咪就係奧斯卡個表演囉
刻意得來效果又唔好
樂隊搭古典 ...
阿薯 發表於 2019-3-13 00:41

佢做左咁多年歌手要有自己判斷 見成件事execution唔好亦要出聲
佢絕對有say

其實真心覺得Shallow係佢自己想唱
佢最鍾意呢啲外國英文歌 ...
nicknicknick 發表於 2019-3-13 00:48

仲有勢不兩立 好明顯無乜人想再聽live

其實大家唔覺得今次啲選曲好似好奇怪咩
明顯歌手應該冇得揀,kkbox 想佢地唱乜就要唱乜

Supper 同Kay 呢 ...
阿薯 發表於 2019-3-13 00:46

羅生門無得賴啦?

好high喎
如果唔係有呢首救返 就真係歷年最災難
JasOh103 發表於 2019-3-13 00:52

勢不兩立live只係算average

係之前幾首歌太嚇人

其實事實無理由要揀首唔hit 嘅勢不兩立唱
但應該係為咗夾supper 所以要rock
亦意外成為唯一一首正常發揮 ...
阿薯 發表於 2019-3-13 01:02

我由hubert開始睇到廣偉 音響真心差 d歌手選曲又唔係好啱心水

希望無下一屆

係《念念不忘》
《給十年後的我》係二汶用來tag返條片
JayantL 發表於 2019-3-13 01:10

笑死

樓上仲有人_ 飛機

香港大部分人啲taste真係
hubert啲歡呼聲勁到

但廣偉係真心唱得好好 ...
JayantL 發表於 2019-3-13 01:12

我聽完廣偉已經悶到關機了 (但佢係唱得好既)

其實我都覺得冇下一屆

無論頒獎禮主辦方 定 街客心目中
後過張敬軒謝安琪出道嗰班人 始終都俾 ...
JayantL 發表於 2019-3-13 01:22

佢送飛係送下屆台灣場既飛

咁你估下佢會唔會再搞香港場

不過搞到咁不如唔好搞啦

Gin Lee台風真係有天后感覺
John 發表於 2019-3-13 01:34

我幫手一齊吹捧佢好唔好

Oh please
JasOh103 發表於 2019-3-13 01:40

佢唱得好就要讚 我唔覺得有問題

Kay強調自己從未遇到這個情況,真的感到非常徬徨,她說:「自己唱完第一首歌《羅生門》已經落台喊,之後才 ...
787491313 發表於 2019-3-13 01:41

證明佢仲未知自己問題係邊 有冇人點醒佢

好想逐格去分析謝安琪尋晚個心路歷程

羅生門個鋪排其實好好 點知耳機累事 佢body languag ...
JasOh103 發表於 2019-3-13 18:40

真係辛苦晒你咁都搵到位讚

Gin今次做多了,洗唔洗不停出文狙擊佢都贏左一仗啦,何必呢……
stephybest 發表於 2019-3-13 19:20

我睇得好爽喎

但係用佢個ig出嘛
大家自然入佢數㗎啦
mosesming 發表於 2019-3-13 19:28

其實佢咁講又點
就算真係寸謝大媽 都係抵寸

人地明明只係講緊個升降台
mosesming 發表於 2019-3-13 19:30

就算驚都唔好俾人知
做事要衡量自己是否勝任
就算gin無心寸任何人 謝大媽見到個post都要識知醜啦

你好啦喎!你係咪假Kay 粉,唔幫拖都算,仲踩多兩腳,想點先?
白河喜來登 發表於 2019-3-13 19:32

以前係kay粉

經過kkbox live已經半脫粉