返回列表 發帖
不嬲電視播係無咁差
Mic直接收音聲音轉播最驚嚇,其次現場聽
Lewis 發表於 2019-3-12 22:58

啱啱睇電視播完,其實又冇乜嘢,唔係大家講到咁差,我諗shallow本身佢都唔係要上到Lady Gaga個key,佢幾次chorus都唱到同一個key,不過個樣好明顯好怯。
反而橙海唱和音就真係麻麻

如果咁都唔叫差 你驗一驗耳

羅生門已經係首本名曲 本應倒轉都識唱 起碼要練到係smooth既live 佢有邊次唱 ...
kayzzz 發表於 2019-3-12 23:32

佢演唱會唱羅生門係smooth的

如果謝安琪唔炒車嘅話佢同SM嗰part仲似ending
mosesming 發表於 2019-3-13 00:05

其實係佢哋嗰部份最有心思,其他全部都係唱自己歌就算,無難度系數可言,希望將來再搞會多少少環節。

我明要唔同歌路 我明係演唱會rerun..
不過首快歌真係揀錯 講返起我6月嗰陣已經話佢揀錯
成個歐美 ...
JasOh103 發表於 2019-3-13 02:06

佢rerun唱英文歌應該揀superwoman,而家呢隻雖然有得跳舞但真係好難帶動氣氛。

Sub stage 無台mon ,成首歌聽唔到自己把聲 同音樂聲,聽現場聲又有觀眾席彈返黎迴音
    咁情況下  ...
白河喜來登 發表於 2019-3-13 08:18

雖然可能佢覺得個環節排咗唔想影響個flow,但我認為佢應該當下暫停搞返掂先再唱,尤其是有4首歌要唱,唔駛而家咁尷尬。

話時話 美千同SM個Moov Live係咪消失咗
完全冇source嘅
JayantL 發表於 2019-11-17 21:04

我都擔心佢哋要取消,真係完全冇聲氣,零宣傳。

近年唱得多姐,以前好少
joshua 發表於 2019-12-13 23:16

係,呢隻其實唔算唱得多,不過近年佢唱live好咗所以可能搵返出嚟唱。

美嬋唱大丈夫同幸福之歌 個曲改編改到唔係個種mood 代入唔到
kelvinho726 發表於 2019-12-14 09:30

我覺得改完千嬅唱得好有自己味道,效果唔錯。
不過班合唱團小朋友和唱滾感覺太奇怪,因為歌詞内容唔適合。

睇返片D 義氣腔返晒嚟
kwanie 發表於 2019-12-15 18:20

係呀,所以我覺得幾正
Wonder Woman可能巡演唱得多,而家唱得仲好過錄音室版本。