返回列表 發帖
想佢點姐 真係好差咩?
白河喜來登 發表於 2019-3-12 23:27

如果咁都唔叫差 你驗一驗耳

羅生門已經係首本名曲 本應倒轉都識唱 起碼要練到係smooth既live 佢有邊次唱得好 (係無呀!!!)

好明顯係練歌不足 無得賴

已經唔講佢發聲技巧唔啱 導致佢一開聲已經輸gin lee九條街

仲有耳機呀咪呀 已經唔係第一次發生係佢身上 點解唯獨佢咁多問題?佢有無正視過?例如換L左個耳機佢?

點解其他歌手都無咁既事得佢有?

廣仲新歌幾好聽
JIM’S MUSIC SELECTION 2021
WK10 Citypop / 開錯燈 / 我們美好過

Fiona算係唯一一首舊歌跑出 勁
fifty1205 發表於 2019-3-12 23:32

冇陀飛輪?有啲驚訝

Mk到
timc524 發表於 2019-3-12 23:30

唔知kkbox係咩年齡層用多

點解台灣歌手D 聲比較入mic.
仲叫人聽講東歌。請台灣歌手觀眾的反應仲好過香港的。 ...
dom 發表於 2019-3-12 23:26

真係,佢地好入咪。 香港歌手要爭氣

KKBOX香港區 十年最高點播率歌曲:
薛凱琪 給十年後的我
吳業坤 原來他不夠愛我
謝安琪/麥浚龍 羅生門
JW  ...
fifty1205 發表於 2019-3-12 23:26

明明Fiona當年d歌喺街好多人聽 十年後竟然。。。
到最尾我勝利 我得到你
為何又害怕一世一生對住你
尚要百般遷就你

Joey等到變化石都未有得唱

真係,佢地好入咪。 香港歌手要爭氣
Nathan 發表於 2019-3-12 23:35

香港歌手好彩有外援Gin Gin爭氣
AGA vs Gin 的時代來了

羅生門已經係首本名曲 本應倒轉都識唱 起碼要練到係smooth既live 佢有邊次唱 ...
kayzzz 發表於 2019-3-12 23:32

你好公道
當我望向這一扇門 背後還想等到什麼

羅生門已經係首本名曲 本應倒轉都識唱 起碼要練到係smooth既live 佢有邊次唱 ...

全球華人至尊個時

Well said

陳詠謙之亂後第一次聽我現時自己肯做飯
汪明荃新翻唱大碟《QueenLiz》
網絡安荃隱患 荃身暑假 荃日愛 龍的荃人 荒漠甘荃 我在荃在 餓狼荃說 荃民皆估 完荃因你 荃聞

Joey等到變化石都未有得唱
cbacbacba1 發表於 2019-3-12 23:36

軒仔可能諗到要等咁耐,寧願開場唱完就走得xp

天后祖祖ready

盧廣仲好悶

KKBOX香港區 十年最高點播率歌曲:
薛凱琪 給十年後的我
吳業坤 原來他不夠愛我
謝安琪/麥浚龍 羅生門
JW  ...
fifty1205 發表於 2019-3-12 23:26

竟然冇天梯

有首歌竟然砌低Eason Joey 人瑞 可以打入香港人top 10 已經老懷安慰
fifty1205 發表於 2019-3-12 23:37

係streaming界 呢堆老野 除左eason都唔係咩勁敵啦

有首歌竟然砌低Eason Joey 人瑞 可以打入香港人top 10 已經老懷安慰
fifty1205 發表於 2019-3-12 23:37

Eason呢啲多歌出名
所以唔會集中一兩首歌最高點擊

竟然冇天梯
lblemon 發表於 2019-3-12 23:40

10年可能聽眾base可能未夠大

慘 冇人留低睇祖祖

雖然呢個模式係可以聽好多歌
但其實真係幾悶下
mosesming 發表於 2019-3-12 23:29

十分認同。

今晚廣東歌目前mvp,我目前頒比jason,難度系數低,但起碼佢有自信,enjoy緊個舞台

真係咪盲撐key

今次真心羞家

盧廣仲好悶
jason567 發表於 2019-3-12 23:40

係 早早快啲出嚟叫醒啲人聽日返工

真係咪盲撐key

今次真心羞家
Lewis 發表於 2019-3-12 23:42

Yes

咁都撐得落就真係無言

係streaming界 呢堆老野 除左eason都唔係咩勁敵啦
HOTMAN 發表於 2019-3-12 23:40

講真依家咪又係十幾廿幾嘅人聽kkbox

頂盡80後,同埋堆唔知咩人聽tbb劇歌
所以無曬啲老一輩好reasonable

亞亞亞 問號?

佢演唱會唱羅生門係smooth的

真係唱亞亞亞

Why 亞亞亞

頂亞亞亞

亞亞亞 問號?
HOTMAN 發表於 2019-3-12 23:44
大媽舞

美祖亞亞亞!
網絡安荃隱患 荃身暑假 荃日愛 龍的荃人 荒漠甘荃 我在荃在 餓狼荃說 荃民皆估 完荃因你 荃聞

Kay 其實執生得算快,否則可能更災難,但真係影響埋6號同sunny,成個performance 跌哂

盧隊長接jason呢段flow 幾好

cls

名留青史 最後勝利 不只有一種

最後勝利

亞亞亞 問號?
HOTMAN 發表於 2019-3-12 23:44

唱呢首做咩

HOTMAN 發表於 2019-3-12 23:40

之前有公佈過香港區十年歌手top 5 Joey Eason Fa Hins PH

簽名被屏蔽

之前有公佈過香港區十年歌手top 5 Joey Eason Fa Hins PH
fifty1205 發表於 2019-3-12 23:46

Why Pakho唔黎

全晚都叫人聽廣東歌
佢就亞亞亞

亞亞亞真係好難聽 紅館唔好唱plz

羅生門今晚好過2015 叱咤 係咪先?上年拉闊開場唱都ok 喎 點叫無一次smooth ?
    我都好奇怪點解佢 ...
白河喜來登 發表於 2019-3-12 23:46

咁多年黎搵到一次羅生門live係ok真係辛苦晒

Medley !

全晚都叫人聽廣東歌
佢就亞亞亞
Jun. 發表於 2019-3-12 23:46

顯示自己懷著一顆謙卑

JOEY 講野都喘 但唱歌都仲好有氣

簽名被屏蔽

Wow 天后medley

Song of the year

冇pretty crazy ?