返回列表 發帖
我竟然覺得AGA係暫時唱得最好
KITSTON 發表於 2019-3-12 21:32

現場聽其實都係災難

3AM都炒炒地

都係去蘭蘭到做嘉賓個次最好
WYTV Music Award 2019(完整名單)
2020.01.05 (SUN)

其實事實無理由要揀首唔hit 嘅勢不兩立唱
但應該係為咗夾supper 所以要rock
亦意外成為唯一一首正常發揮 ...
阿薯 發表於 2019-3-13 01:02

我由hubert開始睇到廣偉 音響真心差 d歌手選曲又唔係好啱心水

希望無下一屆

KKBOX 好似hea hana咁
jason567 發表於 2019-3-12 21:50

有大提琴配置已經好好

不過翻唱呢件事本身已經輸左

有大提琴配置已經好好

不過翻唱呢件事本身已經輸左
kevinlai1621 發表於 2019-3-13 01:07

明明今次大好機會俾佢唱今天的我+七歲+回到以前洗底
佢又偏偏走去唱番首翻唱
感激我們成熟了 應知道流淚有罪
承受任何是非都能捱下去
Creo en Mi

我都覺得ok
但啲詞......
放空 發表於 2019-3-13 01:02

其實詞有乜問題? LOL 快歌歌詞嚟講算有質素

自己打 KKBOX LIVE 歌詞版
Pretty Crazy
作曲: BEATRAPPA 填詞: 黃偉文

精彩的瘋人 先會撕開面層 Yeah~ Yeah~
解碼知識森林 演奏出 驚世的琴
Wow~ 野人沒有智慧 理解霍金
猿人 從未讚嘆 馬克吐溫
凡人 無力領教 你的敏感
人才屠殺 拿來祭神

誰方是...... 神經病 雙眼只見哈哈鏡
神經病 空客廳也聽見聲
神經病 先見到蓋掩真相
平庸時代 妒忌你 要你正常

抑鬱的超人 不要灰心先行
所有叱吒風雲 於最初 都似瘋人
Hey~ 有人話你喪 都不降溫
誰來 攔着你唱 再高半音
誰人 攔着你跳 跳得更狠
成羣奴婢 何來偉人

誰不是...... 神經病 空氣中榨出果醬
神經病 於腳底放一片薑
神經病 先至不會跟方向
無人明白 是罪嗎 我怕正常

指著他說 你才有病
我們瘋得 多麼正常 Let's go
Na Na Na Na~ Na Na Na Na~
我喪故我在 不算病
Na Na Na Na~ Na Na Na Na~
這叫創作力 不叫病

神一樣 雙眼只見哈哈鏡
神一樣 空客廳也聽見聲
神一樣 先見到蓋掩真相
人人傻掉 但大叫 我最正常

我由hubert開始睇到廣偉 音響真心差 d歌手選曲又唔係好啱心水

希望無下一屆 ...
kayzzz 發表於 2019-3-13 01:07

其實娛樂性都唔高啦

始終啲港星唔算好勁 同叱咤咪差唔多
叱咤最女五強:1)大灣區奶共祖國兒女之文匯支猩、2)離地大愛壞咗嘅男人之耶撚、3)老謀深算年底派政治歌搏上位之香港人、4)前民主女神但被離地老公呃咗入門要黑警死全家之淫婦、5)靚聲而抽水無抽過界嘅暗黃TB小肥妹

好似都有啲人話第一首係 麥浚龍《念念不忘》
moxy 發表於 2019-3-13 01:06

係《念念不忘》
《給十年後的我》係二汶用來tag返條片

現場聽其實都係災難

3AM都炒炒地

都係去蘭蘭到做嘉賓個次最好
kevinlai1621 發表於 2019-3-13 01:06

小問題最後俾音樂蓋過
一把聲沙沙哋

其實娛樂性都唔高啦

始終啲港星唔算好勁 同叱咤咪差唔多
Lewis 發表於 2019-3-13 01:09

如果再搞年年都係呢啲歌手……

希望無下一屆 ...
kayzzz 發表於 2019-3-13 01:07

香港大部分人啲taste真係
hubert啲歡呼聲勁到

但廣偉係真心唱得好好

係《念念不忘》
JayantL 發表於 2019-3-13 01:10

笑死

樓上仲有人_ 飛機

如果再搞年年都係呢啲歌手……
stephybest 發表於 2019-3-13 01:12

可能下一屆多埋吳若希連詩雅周柏豪

其實詞有乜問題? LOL 快歌歌詞嚟講算有質素

自己打 KKBOX LIVE 歌詞版
Pretty Crazy
作曲: BEATRAPPA  ...
721AXA 發表於 2019-3-13 01:09
快你一分鐘

希望你解釋「空氣中搾出果醬」、「於腳底放一片薑」點樣配合首歌

但廣偉係真心唱得好好 ...
JayantL 發表於 2019-3-13 01:12

我聽完廣偉已經悶到關機了 (但佢係唱得好既)

希望你解釋「空氣中搾出果醬」、「於腳底放一片薑」點樣配合首歌  ...
nicholashin 發表於 2019-3-13 01:13

唉 英皇豬隊友又走出黎_
JIM’S MUSIC SELECTION 2020
WK02: 厭世臉 (1 Week No.1) / 漫長 / 未知道 /

睇ViuTV阿淫唱得OK喎
係有少少捉唔到Beat
係咪現場唔得
Frankiekiekie 發表於 2019-3-12 22:42

其實現場d音響都有d差。。。

甩beat應該先係致命傷

但廣偉係真心唱得好好 ...
JayantL 發表於 2019-3-13 01:12

我好x憎廣偉
但今晚別來無恙真係好好聽
WK02: 厭世臉 (1 Week No.1) / 漫長 / 未知道 /

希望你解釋「空氣中搾出果醬」、「於腳底放一片薑」點樣配合首歌  ...
nicholashin 發表於 2019-3-13 01:13

希望有人可以好似解讀《其實寂寞》咁解讀返隻歌

可能下一屆多埋吳若希連詩雅周柏豪
JayantL 發表於 2019-3-13 01:13

美祖 可以換 美千
美軒 可以換 美臣
拍乳 可以換 拍豪
小巧 可以換 美之
美煎 可以換 衛蘭
換下換下都可以做多屆既

又果幾張凳
艾石仔 發表於 2019-3-12 22:56

全晚最大廁所位

我好x憎廣偉
但今晚別來無恙真係好好聽
放空 發表於 2019-3-13 01:15

別來無恙唱得超好

愛死佢 揀呢首唱
全場都好多人識
我心諗: 903真係垃圾!!
Jason's Year-End Playlist 2019
Jason's Annual English Mix Awards 2019

大佬首歌叫"pretty crazy"
其實, 快歌洗腦歌歌詞唔需要深入研究, 唔好咁傻
而且整體表達到個主題意思

陳詠謙之亂後第一次聽我現時自己肯做飯
mosesming 發表於 2019-3-12 23:37

全場跟住唱ga

牙KEY 仲唱得衰過巧 -.-
重申我係巧黨
Music Awards 2019 得獎名單
Music Picks Week 3 (18/01/2020)
1. 我們的基因 - 謝安琪  2. 最後的歌 - 陳輝陽女聲合唱  3. 未知道 - 陳健安  4. 你可能未必不喜歡我 - 許廷鏗  5. 相信一切是最好的安排 - 陳蕾

係《念念不忘》
JayantL 發表於 2019-3-13 01:10

Oh..Ic thx!
承受任何是非都能捱下去
Creo en Mi

大佬首歌叫"pretty crazy"
其實, 快歌洗腦歌歌詞唔需要深入研究, 唔好咁傻
而且整體表達到個主題意思 ...
721AXA 發表於 2019-3-13 01:18

以打手黎講
你個回答咁hea 嘅

人地non-kay 打手都識得打一大篇文解切生果啦

利申番先: 首歌唔差 係詞又拉低分

誰不是...... 神經病 空氣中榨出果醬
神經病 於腳底放一片薑
神經病 先至不會跟方向
無人明白 是罪嗎 我怕正常

於腳底放一片薑/空氣中榨出果醬,只係解釋緊人點樣「神經病」到「無人明白」,好logical,支持《Pretty Crazy》再奪至尊歌,首奪最歌全場一齊跳

牙KEY 仲唱得衰過巧 -.-
重申我係巧黨
kwanie 發表於 2019-3-13 01:20

巧芭樂我覺得幾好聽
後面兩溝同四大發明就......

美祖 可以換 美千
美軒 可以換 美臣
拍乳 可以換 拍豪
小巧 可以換 美之
美煎 可以換 衛蘭
換下換下都可 ...
stephybest 發表於 2019-3-13 01:16

其實我都覺得冇下一屆

無論頒獎禮主辦方 定 街客心目中
後過張敬軒謝安琪出道嗰班人 始終都俾唔到人一線歌手嘅氣場同舞台感(或者講 冇人上到真·一線位)
如果美祖美軒美淫是但有一兩個休息或者唔玩
不停咁loop嗰班歌手真係吸引唔到人睇

用headphone聽,覺得小巧唱得唔差,把聲係厚嘅

明明今次大好機會俾佢唱今天的我+七歲+回到以前洗底
佢又偏偏走去唱番首翻唱 ...
fifty1205 發表於 2019-3-13 01:09

以tvb角度

呢首係最多人投出黎嘅歌, 一定係唱呢首

全場跟住唱ga
kevinlai1621 發表於 2019-3-13 01:19

第一次唱做飯嗰陣
我後面突然有笑聲

其實正常嘅點會除耳機唱羅生門
你聽到LIVE BAND 再跟已經有DEALY -_-
Music Picks Week 3 (18/01/2020)
1. 我們的基因 - 謝安琪  2. 最後的歌 - 陳輝陽女聲合唱  3. 未知道 - 陳健安  4. 你可能未必不喜歡我 - 許廷鏗  5. 相信一切是最好的安排 - 陳蕾

用headphone聽,覺得小巧唱得唔差,把聲係厚嘅
1d14 發表於 13/3/2019 01:23
仲好沙添

其實我都覺得冇下一屆

後過張敬軒謝安琪出道嗰班人 始終都俾 ...
JayantL 發表於 2019-3-13 01:22

佢送飛係送下屆台灣場既飛

咁你估下佢會唔會再搞香港場

不過搞到咁不如唔好搞啦

其實我都覺得冇下一屆

說話又唔可以咁講 有d一線歌手連live都未唱得穩 後輩例如gin唱得未仲好

其實我都覺得冇下一屆

煎煎嘅氣場同舞台感 全城讚好
Btw 張敬軒跳舞真係不了 好sissy
承受任何是非都能捱下去
Creo en Mi

音響係全晚致命傷
快歌有vocal墊無咁明顯
Gin唱跳舞歌時就好明顯地變左鬼食泥
Joey都俾音響食左幾句
同埋相對下歌手係唱得用力左, 例如小巧Kay
最估唔到係廣仲咁多fans, 同埋陳伯d fans都好癲下
仲有一個花邊就係, gin同tanya個頭遠睇下好似sophy

kwanie 發表於 2019-3-13 01:24

今次headphone壞唱得唔好就算啦,事實上平時唱功都唔係好好,認真就算港台頒獎禮佢part表演都好麻麻,反而得獎之後唱嘅一個女人和浴室,係佢近年最好Live,畀大家洗耳

kwanie 發表於 2019-3-13 01:24

但佢真係差得幾過分
尤其美淫都出道十幾年
如果壞耳mon或者除耳機就差到咁其實好唔應該
美吹嗰啲有時玩得high直程主動除耳mon都可以隨便唱到

但佢真係差得幾過分
尤其美淫都出道十幾年
如果壞耳mon或者除耳機就差到咁其實好唔應該
美吹嗰 ...
JayantL 發表於 13/3/2019 01:27
你同個台咁遠係咪諗住會聽到LIVE BAND 然後入到

音響係全晚致命傷
同埋相 ...
kevinlai1621 發表於 13/3/2019 01:26
我諗廣偉FANS 比想像中多好多

現場睇完 其實現場氣氛好正
AGA gin Jason歡呼聲係好勁
Supper x kay 應該係全晚最好氣氛
雖然kay畀earmon無聲搞到勁燥同甩哂beat
但現場聽可能音響太大聲定點 樓上講個啲走音都唔係真係好聽到有走音

係最明顯係TLT咪咀咪得超明顯,真係醜出國際
同埋胡鴻鈞都唱得okay,希望佢快啲離開星夢

都估唔到Joey medley其實歡呼聲都幾勁,好多人大合唱
Pretty crazy唔知有無cut到勝利部分,但完全畀榨果醬同腳底擺片薑搞到Out哂fo

整體黎講其實算係咁,氣氛好好
但如果年年都係呢啲星就不了,希望下年hana TLT out 88

kwanie 發表於 2019-3-13 01:29

fans唔多又點會最男最歌都入到5強

kwanie 發表於 2019-3-13 01:29

多街客嘛

以打手黎講
你個回答咁hea 嘅

人地non-kay 打手都識得打一大篇文解切生果啦

利申番先: 首歌唔差 係 ...
放空 發表於 2019-3-13 01:21

7少陣好唔好? 唔夠講就只識話人係打手低手到
研究快歌歌詞係一件好低能嘅事, 不過啱你去做, 加油呀

音響係全晚致命傷
同埋相 ...
kevinlai1621 發表於 2019-3-13 01:26

Gin gin首英文歌基本上完全聽唔到唱乜

@ J 會員
nicknicknick 發表於 2019-3-12 22:37

Hi
She really doesn’t disappoint huh
Jason's Year-End Playlist 2019
Jason's Annual English Mix Awards 2019

現場睇完 其實現場氣氛好正
AGA gin Jason歡呼聲係好勁
Supper x kay 應該係全晚最好氣氛
雖然kay畀earmon ...
yinjai 發表於 2019-3-13 01:30

明明比起自己肯做飯,《Pretty Crazy》兩句所謂唔得嘅歌詞係首歌嘅意思入面非常合理

睇完返黎,現場聽最差一定係無盡,災難級