返回列表 發帖
其實亞亞亞幾high
連埋cd好似先第三次聽LOL
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 14 冠軍歌:留香瓊 - 半空

巧芭樂我覺得幾好聽
後面兩溝同四大發明就......
放空 發表於 2019-3-13 01:22

四大發明都唔錯啊, 起碼唱到 ~痛感神經~

四大發明都唔錯啊, 起碼唱到 ~痛感神經~
people 發表於 2019-3-13 03:49

點解唔唱重陽,明明最有機會show off 自己唱功!
不過小巧已經係合格而上,live表現top5

Gin Lee
Tanya
小隊長
廣偉
小巧
二汶
軒仔
Aga
容祖
Hana
胡鴻鈞
CAS
Supper
6號
Kay

.......曾樂彤

Jun. 發表於 2019-3-13 07:29

其實佢有無諗過佢失準唔只係甩而係音唔穩同起 key 錯,羅生門當耳機問題驚所以失準,橙海第一句已經魔音,SHALLOW 直頭唔啱佢唱,勢不正常返
如果真係耳機影響咁大,咁勢不嘈到咁佢應該 GG 但現場睇又唔覺有問題

但佢呢舖一嘢推哂去耳機又唔好好審視下自己啲 LIVE 都係死,佢燥咗就黑面同將燥個情緒放入羅生門,
大佬專業少少啦,當年叱咤容祖兒陳奕迅話音響有事都係唱完先講而唔係發洩係首歌 lol

我諗之後嘅 KKBOX 都再唔會有佢

我諗廣偉FANS 比想像中多好多
kwanie 發表於 2019-3-13 01:29

隔離block班妹妹叫到痴左線
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 拯救我自己 - 陳慧敏

其實Gin Lee已經慢慢擴大緊 拎到KKBOX十大風雲歌手同MOOV全年女歌手No1已經唔易
我諗佢做多幾次街客live ...
fifty1205 發表於 2019-3-13 01:37

同埋要諗諗下揀咩歌唱

Falling唱到曉飛都無用, 前面個首歌已經趕哂人去廁所
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 拯救我自己 - 陳慧敏

連張繼聰都要幫佢出post
你就知key今次live幾災難級...

簽名被屏蔽

Tanya 唱陌生人嘅live 我有少少失望......
放空 發表於 2019-3-13 01:39

佢把聲變咗好多
要佢翻去03年嗰種絲般質感既vocal已經冇可能

其實佢有無諗過佢失準唔只係甩而係音唔穩同起 key 錯,羅生門當耳機問題驚所以失準,橙海第一句已經魔音 ...
賴爽 發表於 2019-3-13 07:48

Practice makes perfect
希望佢俾啲心機練下歌
畢竟楚楚可憐始終有消費完既一日

證明佢仲未知自己問題係邊 有冇人點醒佢
kayzzz 發表於 2019-3-13 01:54

恨鐵不成鋼

重點係就算耳機無聲,你都唔會走音走成咁掛...

Practice makes perfect
希望佢俾啲心機練下歌
畢竟楚楚可憐始終有消費完既一日 ...
Wing1211 發表於 2019-3-13 08:35

女金女優都到手
其實已經冇得再楚楚可憐
Jason's Playlist 2024
Week 15 拯救我自己 - 陳慧敏

Sub stage 無台mon ,成首歌聽唔到自己把聲 同音樂聲,聽現場聲又有觀眾席彈返黎迴音
    咁情況下  ...
白河喜來登 發表於 2019-3-13 08:18

雖然可能佢覺得個環節排咗唔想影響個flow,但我認為佢應該當下暫停搞返掂先再唱,尤其是有4首歌要唱,唔駛而家咁尷尬。

簽名被屏蔽

隔離block班妹妹叫到痴左線
kevinlai1621 發表於 2019-3-13 08:13

我咪坐佢後面囉,嗌9到,變噪音污染,我勁大聲嗌返,我呢啲做咗7年老粉,都未9叫,你9叫啲乜?係想9叫到佢聽到,就咪買280買580落去9叫啦
Infinity & Eternity

煎煎ig post都教key用實力黎克服困難

Sub stage 無台mon ,成首歌聽唔到自己把聲 同音樂聲,聽現場聲又有觀眾席彈返黎迴音
    咁情況下  ...
白河喜來登 發表於 2019-3-13 08:18

其實好簡單一句: 換轉台上嘅係容祖兒 你會唔會咁講?

其實好簡單一句: 換轉台上嘅係容祖兒 你會唔會咁講?
放空 發表於 2019-3-13 09:13

秒殺

秒殺
JasOh103 發表於 2019-3-13 09:22

呢條友係deserve被人秒殺
唔殺下佢嘅話就會講講下講到Kay唱功零瑕疵d_u打全部女歌手㗎喇
DM多仔多到覆唔哂

今次慘又慘在
羅生門、shallow同橙海都系合唱
唔系得你一個人齋唱
要跟岩partner個節奏實在好有難度
你一甩beat,partner就要即刻補救
所以呢鋪真係唔好彩,屬於演唱事故
我祈求美雅拎女銅一定要發生

今次慘又慘在
唔系得你一個人齋唱
你一甩 ...
787491313 發表於 2019-3-13 09:44

好彩係合唱
半首魔音好過全首

呢位女歌手 佢真係唱得好好

好過上一個表演單位嗰位instagram model

JasOh103 發表於 2019-3-13 09:51

尋晚唱中間嗰首 無乜人
變到個個玩手機
去到唱falling 爆嘅時候先有人理

可能中間嗰首換雙雙/今天終於一人回家會好啲

今次慘又慘在
唔系得你一個人齋唱
你一甩 ...
787491313 發表於 2019-3-13 09:44

Nonono
你話你10次live有2-3次失準都可體諒
如果10次live有8次都炒就真係自己問題

嫌未夠好

唔知係咪第一屆所以好緊張,全場歌手都唔係最好狀態

記者: 但係呢頭先響後台聽你唱Shallow呢 唱得好好呀

個記者使唔使驗耳 ...
nicknicknick 發表於 2019-3-13 09:59

亞視記者 要驗埋個腦添啦
係讚都唔係搵呢首讚

記者: 但係呢頭先響後台聽你唱Shallow呢 唱得好好呀

個記者使唔使驗耳 ...
nicknicknick 發表於 2019-3-13 09:59

佢就係成日比呢d瘋狂讚美包圍住
搞到完全唔知自己做得好唔好

我都要自摑 可能上次讚完佢港台表演幾好
佢以為自己真係handle到女神呢d咁闊range既歌
今次再下一城挑戰難度
但實際佢而家唱山林道都走音呀

究竟佢要唱幾多次falling先換黎香港人覺得佢先係我最喜愛女歌手

最反感唔係歌手sss唱得差
而係個班盲撑嘅fans
利申:唔係鏡粉

不過佢要接到個勢Keep住有hit歌先得
唔好好似Kary咁走歪左路 最尾變成只有少數樂迷之間叫好 但極不叫座 ...
John 發表於 2019-3-13 01:40

講真前路唔太樂觀
家陣佢只係想挑戰唔同類型既歌,搵唔同既人合作。。
但係香港地擺明要靠K歌情歌走紅架啦,唔明佢同佢間公司諗咩。。

究竟佢要唱幾多次falling先換黎香港人覺得佢先係我最喜愛女歌手
Wing1211 發表於 2019-3-13 10:11

咁實力同喜愛又從來都唔掛勾嘅
最多係知你唱功好買演唱會飛唔洗驚歌手炒車囉
DM多仔多到覆唔哂

佢就係成日比呢d瘋狂讚美包圍住
搞到完全唔知自己做得好唔好

我都要自摑 可能上次讚完佢港台表演幾好
...
HOTMAN 發表於 2019-3-13 10:07

其實又唔到走音既
只係番番去09年頭係頒獎典禮上面唱囍帖街個狀態
啲音好飄忽同埋有啲小破音

講真前路唔太樂觀
家陣佢只係想挑戰唔同類型既歌,搵唔同既人合作。。
但係香港地擺明要靠K歌情歌走紅架啦 ...
Garfield 發表於 2019-3-13 10:16

其實很堅強都差唔多係佢嘅K歌底線
再K就變MK唔夾佢㗎喇
DM多仔多到覆唔哂

其實很堅強都差唔多係佢嘅K歌底線
再K就變MK唔夾佢㗎喇
mosesming 發表於 2019-3-13 10:18

霸氣啲既情歌
e.g.falling、今天終於一人回家個啲先岩佢

霸氣啲既情歌
e.g.falling、今天終於一人回家個啲先岩佢
Wing1211 發表於 2019-3-13 10:24

佢要build up返自己個character
一般人認識佢就只係唱功好勁and that's it
佢要搵返自己獨有嘅音樂風格

佢要搵返自己獨有嘅音樂風格 ...
hlyung 發表於 2019-3-13 10:26

其實bma選曲係岩佢好多..

佢要搵返自己獨有嘅音樂風格 ...
hlyung 發表於 2019-3-13 10:26

Agger
同埋我覺得佢唱歌 (唔係唱功) 係有進步空間
李幸兒音準上我覺得係好過佢同一晚既新加坡某蔡姓女子
但人地唱得有感染力 (Falling可以) 同特別好多
把聲既辨識度都差咗一截

Agger
同埋我覺得佢唱歌 (唔係唱功) 係有進步空間
李幸兒音準上我覺得係好過佢同一晚既新加坡某蔡姓女子 ...
bagfgfcde 發表於 2019-3-13 10:34

係有進步空間,尢其廣東話好難唱 但佢又偏偏入廣東市場打滾;
睇下佢今年隻國語碟有無進步

其實bma選曲係岩佢好多..
Lewis 發表於 2019-3-13 10:33

我不是你的觀賞魚

其實耳機真係好重要 台上冇mon
如果耳機壞左佢聽返出面喇叭嘅聲一定會有delay
就算幾有功力嘅人都會被考起
而且琴晚係首合唱歌 試諗下聽唔到對方把聲真係好難唱
特別係羅生門尾段兩個人要唱唔同嘢
其實大會見到佢係咁指住耳仔應該儘快睇下佢咩事
我係現場feel 到佢好無助 利申唔係Kay粉
「微笑之中 接受還未有 答案。」

張生好sweet喎
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

King鍾意玩EDM咪自己玩lor
點解要拉曬成隊C AllStar落水陪佢癲

最記得2017年紅館嗰次有一part
為咗show off佢啲EDM
要曬全部人喺紅館咪嘴 CLS
CAS當年成名唔係就係因為佢哋四個live演繹玩得好?
[已結束] Jayant Replay Awards 2023

King鍾意玩EDM咪自己玩lor
點解要拉曬成隊C AllStar落水陪佢癲

最記得2017年紅館嗰次有一part
為咗show of ...
JayantL 發表於 2019-3-13 13:00

CAS尋晚既表現毫無默契休團變解散咁款

stephybest 發表於 2019-3-13 13:08

咁四人組合冇夾咁耐
臨時練兩日冇默契都正常嘅
始終jase同king好似好耐冇出過嚟唱live

但我真係唔鍾意CAS俾King搞到變咗EDM組合lor

咁四人組合冇夾咁耐
臨時練兩日冇默契都正常嘅
始終jase同king好似好耐冇出過嚟唱live

但我真係唔鍾意C ...
JayantL 發表於 2019-3-13 13:11

King既EDM搞到成件事好嘈…我都唔太喜歡

張生好sweet喎
帥小寶` 發表於 2019-3-13 12:42

What?

要唱09-19
stephybest 發表於 2019-3-12 23:57

係咪可以confirm佢近年啲歌廢到一個點

stephybest 發表於 2019-3-13 13:08

貌合神離
尋晚望住佢地諗起呢四隻字

What?
小伙子. 發表於 2019-3-13 13:35

張生ig篇文
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問