返回列表 發帖
不過佢要接到個勢Keep住有hit歌先得
唔好好似Kary咁走歪左路 最尾變成只有少數樂迷之間叫好 但極不叫座 ...
John 發表於 2019-3-13 01:40

講真前路唔太樂觀
家陣佢只係想挑戰唔同類型既歌,搵唔同既人合作。。
但係香港地擺明要靠K歌情歌走紅架啦,唔明佢同佢間公司諗咩。。

究竟佢要唱幾多次falling先換黎香港人覺得佢先係我最喜愛女歌手
Wing1211 發表於 2019-3-13 10:11

咁實力同喜愛又從來都唔掛勾嘅
最多係知你唱功好買演唱會飛唔洗驚歌手炒車囉
~Moses Idle in a Narrow Garden~
http://mosesming.blogspot.com/

佢就係成日比呢d瘋狂讚美包圍住
搞到完全唔知自己做得好唔好

我都要自摑 可能上次讚完佢港台表演幾好
...
HOTMAN 發表於 2019-3-13 10:07

其實又唔到走音既
只係番番去09年頭係頒獎典禮上面唱囍帖街個狀態
啲音好飄忽同埋有啲小破音

講真前路唔太樂觀
家陣佢只係想挑戰唔同類型既歌,搵唔同既人合作。。
但係香港地擺明要靠K歌情歌走紅架啦 ...
Garfield 發表於 2019-3-13 10:16

其實很堅強都差唔多係佢嘅K歌底線
再K就變MK唔夾佢㗎喇
~Moses Idle in a Narrow Garden~
http://mosesming.blogspot.com/

其實很堅強都差唔多係佢嘅K歌底線
再K就變MK唔夾佢㗎喇
mosesming 發表於 2019-3-13 10:18

霸氣啲既情歌
e.g.falling、今天終於一人回家個啲先岩佢

霸氣啲既情歌
e.g.falling、今天終於一人回家個啲先岩佢
Wing1211 發表於 2019-3-13 10:24

佢要build up返自己個character
一般人認識佢就只係唱功好勁and that's it
佢要搵返自己獨有嘅音樂風格

佢要搵返自己獨有嘅音樂風格 ...
hlyung 發表於 2019-3-13 10:26

其實bma選曲係岩佢好多..
香港加油

佢要搵返自己獨有嘅音樂風格 ...
hlyung 發表於 2019-3-13 10:26

Agger
同埋我覺得佢唱歌 (唔係唱功) 係有進步空間
李幸兒音準上我覺得係好過佢同一晚既新加坡某蔡姓女子
但人地唱得有感染力 (Falling可以) 同特別好多
把聲既辨識度都差咗一截

Agger
同埋我覺得佢唱歌 (唔係唱功) 係有進步空間
李幸兒音準上我覺得係好過佢同一晚既新加坡某蔡姓女子 ...
bagfgfcde 發表於 2019-3-13 10:34

係有進步空間,尢其廣東話好難唱 但佢又偏偏入廣東市場打滾;
睇下佢今年隻國語碟有無進步

其實bma選曲係岩佢好多..
Lewis 發表於 2019-3-13 10:33

我不是你的觀賞魚

其實耳機真係好重要 台上冇mon
如果耳機壞左佢聽返出面喇叭嘅聲一定會有delay
就算幾有功力嘅人都會被考起
而且琴晚係首合唱歌 試諗下聽唔到對方把聲真係好難唱
特別係羅生門尾段兩個人要唱唔同嘢
其實大會見到佢係咁指住耳仔應該儘快睇下佢咩事
我係現場feel 到佢好無助 利申唔係Kay粉
感謝永遠有歌把心境道破

張生好sweet喎
鄧 小 巧 女 銅 集 氣 ! 雲 吞 十 大 實 至 名 歸 !

SUNDAY MUSIC CHART WEEK 46

1. 香檳女狼 2. 我們的基因 3. 尋找白金漢

King鍾意玩EDM咪自己玩lor
點解要拉曬成隊C AllStar落水陪佢癲

最記得2017年紅館嗰次有一part
為咗show off佢啲EDM
要曬全部人喺紅館咪嘴 CLS
CAS當年成名唔係就係因為佢哋四個live演繹玩得好?
Jayant Music Chart 2019 Week 45
1.謝安琪 - 我們的基因 (1 Week No.1)
2.LMF - 二零一九
3.馮允謙 - 尋找白金漢

King鍾意玩EDM咪自己玩lor
點解要拉曬成隊C AllStar落水陪佢癲

最記得2017年紅館嗰次有一part
為咗show of ...
JayantL 發表於 2019-3-13 13:00

CAS尋晚既表現毫無默契休團變解散咁款

stephybest 發表於 2019-3-13 13:08

咁四人組合冇夾咁耐
臨時練兩日冇默契都正常嘅
始終jase同king好似好耐冇出過嚟唱live

但我真係唔鍾意CAS俾King搞到變咗EDM組合lor
Jayant Music Chart 2019 Week 45

咁四人組合冇夾咁耐
臨時練兩日冇默契都正常嘅
始終jase同king好似好耐冇出過嚟唱live

但我真係唔鍾意C ...
JayantL 發表於 2019-3-13 13:11

King既EDM搞到成件事好嘈…我都唔太喜歡

張生好sweet喎
帥小寶` 發表於 2019-3-13 12:42

What?

要唱09-19
stephybest 發表於 2019-3-12 23:57

係咪可以confirm佢近年啲歌廢到一個點

stephybest 發表於 2019-3-13 13:08

貌合神離
尋晚望住佢地諗起呢四隻字
JIM’S MUSIC SELECTION 2019
WK46: 773312 (2 Weeks No.1) / 最後的信仰 / 預言家

What?
小伙子. 發表於 2019-3-13 13:35

張生ig篇文
鄧 小 巧 女 銅 集 氣 ! 雲 吞 十 大 實 至 名 歸 !

SUNDAY MUSIC CHART WEEK 46

1. 香檳女狼 2. 我們的基因 3. 尋找白金漢

係咪可以confirm佢近年啲歌廢到一個點
Frankiekiekie 發表於 2019-3-13 13:41

選曲唔錯,唔洗聽爭氣痛愛抱抱逃避你99-09medley

貌合神離
尋晚望住佢地諗起呢四隻字
放空 發表於 2019-3-13 13:45

我覺得好多香港歌手都無好認真prepare同研究點樣做好今次個表演,有驚喜的得HINS 同 AGA
佢地有無諗過 做得好件事
果段演出係可以replay兼賺好多share同noise
當年Shine都係因為YYconcert一段仔就share到有budget可以開九展
(P.s. 如果kay唔炒車, 果段應該好岩翻睇)
Make it simple.

其實睇呢場show睇得好滿足
有一 有Falling 有勢不 有別來無恙 有祖兒medley
又有二汶靚聲翻唱近年hit歌
成件事好難得
Jason's Playlist 2019 Week 46
二零一九 - LMF

果段演出係可以replay兼賺好多share同noise
stone@stone 發表於 13/3/2019 13:51
咁多個得牙巧係無BUDGET 架咋喎
靜。
Music Awards 多謝支持
Music Picks Week 45 (09/11/2019)
1. 28 天 - 梁釗峰  2. 火樹 - Nowhere Boys  3. 望 - 方皓玟  4. 二零一九 - LMF  5. 嗄嘻呵唏 - Blaster

有一 有Falling 有勢不 有別來無恙 有祖兒medley
又有二汶靚 ...
JasOh103 發表於 2019-3-13 13:56

仲有蔡健雅

kwanie 發表於 2019-3-13 13:59

我想講的係,
舞台感既野,唔係你拍個MV/自己自彈/BUSKING 可以做到
一段好的on stage performance 係可以吸客儲客
有些歌手真係搞到同流行音樂XX年差唔到 WHY

希望出年繼續有  同大家做得更好啦

我覺得好多香港歌手都無好認真prepare同研究點樣做好今次個表演,有驚喜的得HINS 同 AGA
佢地有無諗過  ...
stone@stone 發表於 2019-3-13 13:51

星夢嗰兩個hea到同慈善show播mmo冇分別
廣偉其實都差唔多 不過自彈自唱無限大都算有少少特別

kwanie 發表於 2019-3-13 13:59

慘不過美巧唔計佢病水準有影響
噚晚佢啲風台開始出嚟
兩溝成陣淫味出晒嚟

stephybest 發表於 2019-3-13 13:49

希望快歌都係,09之前果D真係聽厭,唔介意Pretty Crazy+布穀鳥+出色
Week 45 ERadio 華語榜
1. 運動詩歌 - 衛蘭  |  2. 望 - 方皓玟  |  3. 28天 - 梁釗峰  |  4. 香檳女狼 - 鄧小巧  |  5. Losers Dance - 李拾壹

慘不過美巧唔計佢病水準有影響
噚晚佢啲風台開始出嚟
兩溝成陣淫味出晒嚟 ...
Frankiekiekie 發表於 2019-3-13 14:20

見到美巧扭全場都High起黎

又有二汶靚 ...
JasOh103 發表於 2019-3-13 13:56

你睇得最滿足唔係kay瘋狂炒車走音心都涼曬咁咩
香港加油

stephybest 發表於 2019-3-13 13:49

琴晚段medley希望可以喺演唱會再唱<3
香港加油

琴晚段medley希望可以喺演唱會再唱
Lewis 發表於 2019-3-13 15:07

希望唔好
花千樹連續劇都值得入regular rundown完整表演
尤其是係花千樹, 冇喺個人concert認真完整表演過

希望快歌都係,09之前果D真係聽厭,唔介意Pretty Crazy+布穀鳥+出色
風見志郎 發表於 2019-3-13 14:33

Pretty Crazy+布穀鳥+出色唔計PC可能會紅,後兩首都無咩人識,以佢街客贊助派飛率偏高計,好易變左冷場

Pretty Crazy+布穀鳥+出色唔計PC可能會紅,後兩首都無咩人識,以佢街客贊助派飛率偏高計,好易變左冷 ...
stone@stone 發表於 2019-3-13 15:15

出色本身edm已經好重beat, 就算啲人唔識都會high到 (好似What'sUp), 唔需要擔心冷場
布穀鳥呢啲就最多半首好
最好加埋一面之緣全身暑假What's Up

希望唔好
花千樹連續劇都值得入regular rundown完整表演
尤其是係花千樹, 冇喺個人concert認真 ...
721AXA 發表於 2019-3-13 15:13

擔心JY把聲

亞亞亞、花千樹、心之科學、連續劇....
全部都好難唱/ 或者要嗌(好傷把聲)

希望唔好再唱《這麼近那麼遠》
梁詠琪《再見灰姑娘》旋即登上Itune冠軍· KKBOX新歌週榜冠軍// 2018 梁詠琪好時辰世界巡迴演唱會:圓滿落幕
http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D1

【2019 KKBOX 風雲榜】謝安琪演唱
https://vimeo.com/323371924

仲唔出謝安琪條片?幫佢tune音?
全壇狂賀白河喜來登被ban

見到美巧扭全場都High起黎
frankie_0401 發表於 13/3/2019 14:41
巧黨真係人多勢眾
靜。
Music Awards 多謝支持
Music Picks Week 45 (09/11/2019)
1. 28 天 - 梁釗峰  2. 火樹 - Nowhere Boys  3. 望 - 方皓玟  4. 二零一九 - LMF  5. 嗄嘻呵唏 - Blaster

有哂心理準備重睇一次,羅生門係甩beat 同埋同6號把聲唔夾,但就無點走音
Shallow 單純唔係佢個range同style,拉牛上樹,
mic 係咁跌、耳機無聲仲要彈琴唱歌,都唔知顧得邊樣
本身Band sound 又大,到頭來琴聲完全出唔到,
真係寧願佢完全放棄左個琴好過 (因為連自己手琴彈左啲咩音都聽唔到)

橙海依家先留意到Sunny 全程同Kay 要企得好近,
因為耳機仍然無聲,唔係佢唱嗰陣都要做埋口型俾阿Kay睇,等佢唔使甩得咁緊要
真係非常專業!

之但係橙海其實佢無甩beat,但個key 撞得好緊要,
相信真係唔熟呢首歌同埋冇點夾過嘅結果,就算已經冇事可能結果都一樣
勢不兩立其實唱得好正常,
同樣地要Sunny去唱部分亦都係顯得突兀

結論係個表現做得唔好就梗㗎啦,但係咁多狀況之下
唱到呢個水準我覺得已經冇乜嘢好講
俾人借位插都避無可避

今次大會要負好大責任,出問題唔叫停繼續要歌手唱實在好離譜,
當然Kay 表現唔夠冷靜同應變能力唔夠亦係不爭嘅事實,
汲取經驗,kkbox 如果有下一次唔該醒醒定定

其實kkbox到而家有冇回應過啲乜?

先唔好講有事叫唔叫停左先
成首無盡既時間都冇修正過個問題/其他緩衝之計?
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

有哂心理準備重睇一次,羅生門係甩beat 同埋同6號把聲唔夾,但就無點走音
Shallow 單純唔係佢個range同styl ...
阿薯 發表於 2019-3-13 16:00

無點走音都講得出
全壇狂賀白河喜來登被ban

Pretty Crazy+布穀鳥+出色唔計PC可能會紅,後兩首都無咩人識,以佢街客贊助派飛率偏高計,好易變左冷 ...
stone@stone 發表於 2019-3-13 15:15

Gotta Get High/我好得閒呢
SSN Chart (8 Nov)  自唱新歌「百年樹木」(17 Dec)
1. 二 零 一 九 (2 Weeks No.1) - LMF
2. 熒 光 - 陳 蕾
3. 花 心 - 泳 兒

其實kkbox到而家有冇回應過啲乜?

先唔好講有事叫唔叫停左先
成首無盡既時間都冇修正過個問題/其他緩衝之 ...
hehe 發表於 2019-3-13 16:18

有報道話工作人員話台下有太多手機訊號干擾,
所以羅生門出事佢哋綵排嗰陣冇預料到嘅

報道仲話上到去整完仲衰左,唔止冇音樂、冇band leader聲,連對手嘅聲都無埋
最後要到勢不先整好,捱足20分鐘真係好慘

Gotta Get High/我好得閒呢
John 發表於 2019-3-13 16:36

想睇祖祖表演倩女幽魂

明明上次同一場地
拉闊楊千嬅
Ivana 都係類似咁嘅形式 坐喺台下 同台上嘅美千 唱足2首閃靈同勇都無事
JIM’S MUSIC SELECTION 2019
WK46: 773312 (2 Weeks No.1) / 最後的信仰 / 預言家

簽名被屏蔽

你話甩beat因為耳機有問題我可以理解
但破音走音呢?
無耳機都聽到音架
唔係觀察無耳機又聽唔到音樂?

羅生門一開波啲音已經唔知去左邊
佢唱成咁都唔係第一日
唔好下下賴其他嘢
呢種次次走音都有原因嘅態度好要不得

明明上次同一場地
拉闊楊千嬅
Ivana 都係類似咁嘅形式 坐喺台下 同台上嘅美千 唱足2首閃靈同勇都無事 ...
放空 發表於 2019-3-13 16:58

肯肯定係呢兩場show無Joey在場啦
而家咩都可以賴落佢度
唔爭在賴埋呢樣
氣場太強,耳機失靈

你話甩beat因為耳機有問題我可以理解
但破音走音呢?
無耳機都聽到音架
唔係觀察無耳機又聽唔到音樂?

羅 ...
Flambeau 發表於 2019-3-13 17:09

耳機有問題唔會引致走音?耳機有問題→心情情緒有影響,緊張,又要分哂心諗下點樣可以搞返好→走音
你講得岩正如羅生門一開始,佢個樣徬徨到,仲點專心唱?

我只可以話耳機有問題對音準點都有D影響囉