返回列表 發帖
耳機有問題唔會引致走音?耳機有問題→心情情緒有影響,緊張,又要分哂心諗下點樣可以搞返好→走音
你講得 ...
cmho 發表於 2019-3-13 17:18

謝安琪走音真係多多借口
十年前係咁,十年後都係咁
全壇狂賀白河喜來登被ban

謝安琪走音真係多多借口
十年前係咁,十年後都係咁
cathay1996 發表於 2019-3-13 17:43

我只係針對今次個Case, 的確Kay一向既 live係唔掂係有改善空間

希望唔好
花千樹連續劇都值得入regular rundown完整表演
尤其是係花千樹, 冇喺個人concert認真 ...
721AXA 發表於 2019-3-13 15:13

但我有點擔心佢唱唔唱到咁多場花千樹連續劇,就算唱都要降key....高音位好危險

kay扮夠可憐未呀 講到好似比人性侵咁 好嘔心

好想逐格去分析謝安琪尋晚個心路歷程

羅生門個鋪排其實好好 點知耳機累事 佢body language破壞成個mood
平時唱呢首已經唔穩(studio太神) 加上呢個突發狀況啲音就更震 更飄到上太空
又睇得出佢當刻的確好無助好徬徨 盡力the show must go on 唔係個個都敢好似adele當年grammy咁叫停
值得一讚 不過責無旁貸

Shallow前奏一起我就已經吳若希.gif 邊個唱都會死
我真係恭喜佢呀 過咗自己vocal peak仲夠膽越級挑戰
呢首可以肯定 就算耳機冇問題都唔會唱得好 最後搞到咁樣衰係chikinology

橙海接shallow原本係一個好好既flow (watch as I dive in, we’re far from shallow now) 原版又有女聲
但係唔啱佢唱就係唔啱
拉牛上樹咁 恐怖ad-libs 海豚音不復當年
台風又尷尬 成個心姐出嚟勾佬咁款 三個字: 好災難

最後多得Kontinue既佢出返黎埋個靚尾 全場都好似可憐佢前十分鐘既表現high起上來
事實上佢最有信心最放都係呢首
希望今次買個教訓 認真練返歌 下次live可以回勇

羅生門個鋪排其實好好 點知耳機累事 佢body languag ...
JasOh103 發表於 2019-3-13 18:40

真係辛苦晒你咁都搵到位讚

羅生門個鋪排其實好好 點知耳機累事 佢body languag ...

羅生門個黑面演繹其實好唔錯!整下左邊耳機再整下右邊耳機,代表緊佢內心好矛盾,
之後決定除曬兩邊耳機,代表佢決定講出真相,
打沉返歌中既男主角黑面係代表緊嗰種絕情

勢不兩立個verse好high好好un(係個chorus唔掂
雖然你哋都話聽厭
Jayant Music Chart 2019 Week 48
1.糖兄妹 - 只此一家 (1 Week No.1)
2.許廷鏗 - 荒廢之綠洲
3.Dusty Bottle - What Did You Say

羅生門個黑面演繹其實好唔錯!整下左邊耳機再整下右邊耳機,代表緊佢內心好矛盾,
之後決定除曬兩邊耳機 ...
stephybest 發表於 2019-3-13 18:48

希望The Album Part 2會係心姐黑面毆打Juno
。Kaykay。Taytay。Kelly。

stephybest 發表於 2019-3-13 18:48
係呀,仲特登走音話比男主角聽其實自己冇佢想像中咁好tim

你話甩beat因為耳機有問題我可以理解
但破音走音呢?
無耳機都聽到音架
唔係觀察無耳機又聽唔到音樂?

羅 ...
Flambeau 發表於 2019-3-13 17:09

其實聽唔到聲應該唔會搞到走音走到咁
最多歌有歌行,佢有佢唱
叱咤最女五強:1)大灣區奶共祖國兒女之文匯支猩、2)離地大愛壞咗嘅男人之耶撚、3)老謀深算年底派政治歌搏上位之香港人、4)前民主女神但被離地老公呃咗入門要黑警死全家之淫婦、5)靚聲而抽水無抽過界嘅暗黃TB小肥妹

一開始仲不停指住個咪

我心諗...有聲喎 咩料

其實kay 下次練番好啲live
已經可以塞住好多人把口啦
仲浪費時間喺到出post 拎同情分
JIM’S MUSIC SELECTION 2019
WK48: 773312 (3 Weeks No.1) / 兵變 / 可能我不懂

其實kay 下次練番好啲live
已經可以塞住好多人把口啦
仲浪費時間喺到出post 拎同情分 ...
放空 發表於 2019-3-13 19:04

Gingin狂出po追擊佢都好正
咩只要信不要怕 驚都唔好俾人知 我做每件事都會衡量自己是否能夠勝任

句句有骨 愛

咩只要信不要怕 驚都唔好俾人知 我做每件事都會衡量自己是否能夠勝任{: ...
JasOh103 發表於 2019-3-13 19:07

本身睇完佢個ig post 無乜野
睇番你話追擊kay 真係笑咗出嚟
JIM’S MUSIC SELECTION 2019
WK48: 773312 (3 Weeks No.1) / 兵變 / 可能我不懂

簽名被屏蔽

咩只要信不要怕 驚都唔好俾人知 我做每件事都會衡量自己是否能夠勝任{: ...

Gin今次做多了,洗唔洗不停出文狙擊佢都贏左一仗啦,何必呢……

Kay 係叱吒頒獎典禮 live 咪幾好囉 今次真係器材問題 仲想點?
    你哋咪繼續踩 唔好之後又懷念Kay ...
白河喜來登 發表於 2019-3-13 19:14

我係你就深潛算啦.....
~Moses Idle in a Narrow Garden~
http://mosesming.blogspot.com/

gingin 大個女了
二〇一八年度全女班音樂流行榜頒獎典禮
完滿結束!多謝支持,後會有期!

Gin今次做多了,洗唔洗不停出文狙擊佢都贏左一仗啦,何必呢……
stephybest 發表於 2019-3-13 19:20

我睇得好爽喎

stephybest 發表於 2019-3-13 19:20

如果屬實我對佢有D 改觀

gingin 大個女了
616.1314 發表於 2019-3-13 19:22

係咪早排睇得多宮鬥劇,點解gin變到咁功利

耳機有問題唔會引致走音?耳機有問題→心情情緒有影響,緊張,又要分哂心諗下點樣可以搞返好→走音
你講得 ...
cmho 發表於 2019-3-13 17:18

其實暫時未有人答到
當Earmon係無聲甚至係沙沙聲
能夠跟到Beat去完美演繹係咪真係咁易
唔係單單講緊謝安琪呢一個人
我理得佢謝安琪定容祖兒啦
而係一路以來大家講到成件事
作為一個歌手應該好易handle
又拎到未發生嘅同發生咗嘅比較
例如GinLee一定唔會咁之類
所以我想知大家真係有經驗定純粹吹水

利申:我無經驗

一晚拼盤show前後出五個ig posts

D post都未必係佢打字啦

使唔使咁快講到gin咁衰:0)
叱咤最女五強:1)大灣區奶共祖國兒女之文匯支猩、2)離地大愛壞咗嘅男人之耶撚、3)老謀深算年底派政治歌搏上位之香港人、4)前民主女神但被離地老公呃咗入門要黑警死全家之淫婦、5)靚聲而抽水無抽過界嘅暗黃TB小肥妹

簽名被屏蔽

D post都未必係佢打字啦

使唔使咁快講到gin咁衰:0)
Lewis 發表於 2019-3-13 19:26

但係用佢個ig出嘛
大家自然入佢數㗎啦
~Moses Idle in a Narrow Garden~
http://mosesming.blogspot.com/

我睇得好爽喎
kayzzz 發表於 2019-3-13 19:23

人地明明只係講緊個升降台

但係用佢個ig出嘛
大家自然入佢數㗎啦
mosesming 發表於 2019-3-13 19:28

我意思係就算佢出嘅post,都未必真係串人

但係用佢個ig出嘛
大家自然入佢數㗎啦
mosesming 發表於 2019-3-13 19:28

其實佢咁講又點
就算真係寸謝大媽 都係抵寸

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

可能個 earmon 就係 gin 出手整壞既

只要信,不要怕!

我意思係就算佢出嘅post,都未必真係串人
Lewis 發表於 2019-3-13 19:31

佢咁pure邊識串
係我鍾意女歌手之間 #勢不兩立

人地明明只係講緊個升降台
mosesming 發表於 2019-3-13 19:30

就算驚都唔好俾人知
做事要衡量自己是否勝任
就算gin無心寸任何人 謝大媽見到個post都要識知醜啦

簽名被屏蔽

係咪早排睇得多宮鬥劇,點解gin變到咁功利
stephybest 發表於 2019-3-13 19:23

六宮冊封大典
李氏只係封左妃位
妒忌謝氏有得封貴妃
於是係花盤底下面搽左 d 油
懷有身孕既謝貴妃遊園賞花個陣 PK 小產
皇上不但未有關心謝貴妃
反而怪責貴妃大意,導致期待已久既貴子胎死腹中
謝貴妃失寵
幸妃奸計得逞

簽名被屏蔽

就算驚都唔好俾人知
做事要衡量自己是否勝任
就算gin無心寸任何人 謝大媽見到個post都要 ...
kayzzz 發表於 2019-3-13 19:33

美淫follow千幾人都冇follow堅堅
Jayant Music Chart 2019 Week 48
3.Dusty Bottle - What Did You Say

你好啦喎!你係咪假Kay 粉,唔幫拖都算,仲踩多兩腳,想點先?
白河喜來登 發表於 2019-3-13 19:32

以前係kay粉

經過kkbox live已經半脫粉

佢成日唱完大型live都會寫幾篇自信日記

好想出年聽到Serrini壓軸

就算驚都唔好俾人知
做事要衡量自己是否勝任
就算gin無心寸任何人 謝大媽見到個post都要 ...
kayzzz 發表於 2019-3-13 19:33

Sorry Gingin有follow kay kay
但kay kay無follow back

Gin gin仲有係kay kay個post講生日快樂

過完尋晚再聽番首歌即刻有更寂寞無助嘅感覺

神經病好聽過You好多
容祖兒唱快歌真係好正

小巧:上到舞台,無論病定咩原因都好,都唔係藉口。雖然盡全力,但下次一定要做得更好!

小巧:上到舞台,無論病定咩原因都好,都唔係藉口。雖然盡全力,但下次一定要做得更好! ...
HOTMAN 發表於 2019-3-13 20:16

祖粉好卑鄙

小巧:上到舞台,無論病定咩原因都好,都唔係藉口。雖然盡全力,但下次一定要做得更好! ...

尋晚是但一個歌手都可以出post串Kay
TLT除外

又多個女人加入Kay真係好慘。。。