返回列表 發帖
現場睇嘅講兩句
fi d live係差左好多
仲要痴左唔知邊條線係咁拖長音
跳舞個part都好睇, 不過得佢一個係差咁 ...
kevinlai1621 發表於 2019-8-6 23:14

依條垃圾仲邊有香港fan
50 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼

睇完覺得dj同fi無乜火花....
KLY 發表於 2019-8-7 01:14

Fi呢幾年近乎喺樂壇消失
差唔多已經脫曬節 好似已經等於上一代歌手上神枱隔幾年先會出嚟蒲頭出一兩首歌咁
同而家仲活躍嘅 歌手/組合樂隊 合作應該都唔會有乜火花
雖然明明同DJ差唔多同一代
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

同一晚有兩個演唱會唱緊心之科學 祖祖好叻

好想fi番華納
btw有下次下次樓梯轉角同南瓜車真係尖叫
嗌encore個陣有人嗌鄭融唱住先真係笑死me
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

啲歌全部華納時期咁濟
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

同一晚有兩個演唱會唱緊心之科學 祖祖好叻
just11256 發表於 2019-8-7 01:55

我沖涼都有唱兩句

不許你注定一人
Fi vs Aga vs JY

好想fi番華納
btw有下次下次樓梯轉角同南瓜車真係尖叫
嗌encore個陣有人嗌鄭融唱住先真係笑死me ...
帥小寶` 發表於 2019-8-7 02:11

南瓜車轉合唱都理解

但係樓梯轉角應該係夢之途中個版黎。。。

真心唔識欣賞

啲歌全部華納時期咁濟
帥小寶` 發表於 2019-8-7 02:12

華納內部d員工應該就真心錫佢, 可惜...

現場睇嘅講兩句
kevinlai1621 發表於 2019-8-6 23:14

其實我覺得阿FI唱自己幾好,唱人地歌就大獲 hahah BTW 十年後的我個part好感動

kevinlai1621 發表於 2019-8-7 09:23

佢地介紹華納既時候講到我以為佢簽番華納 @@

睇完覺得dj同fi無乜火花....
KLY 發表於 2019-8-7 01:14

我覺得係呀tim有d拘謹

佢地介紹華納既時候講到我以為佢簽番華納 @@
Thomas 發表於 2019-8-7 09:31

我反而好奇佢話有新歌係堅定流
佢credit都無講自己公司

其實我覺得阿FI唱自己幾好,唱人地歌就大獲 hahah BTW 十年後的我個part好感動 ...
Thomas 發表於 2019-8-7 09:30

天生條件係佢range唔好, key又難捉

但係整色整水係可以避免都夾硬拖同扭就真係over左

入場只係睇DJ
應該係第一次聽Fiona唱Live
覺得好驚嚇

仲有 點解一大部提詞機喺度都可以成日入唔到同忘詞?到底Fiona有冇綵排?

天生條件係佢range唔好, key又難捉

但係整色整水係可以避免都夾硬拖同扭就真係over左 ...
kevinlai1621 發表於 2019-8-7 09:40

作為fans,佢886真係嚇親我

我反而好奇佢話有新歌係堅定流
佢credit都無講自己公司
kevinlai1621 發表於 2019-8-7 09:37

新歌佢講足成年,信住先啦

入場只係睇DJ
應該係第一次聽Fiona唱Live
覺得好驚嚇

仲有 點解一大部提詞機喺度都可以成日入唔到同忘詞? ...
samxdxd 發表於 2019-8-7 09:52

應該無提詞機嘛
個個都成日撈亂歌詞

kevinlai1621 發表於 2019-8-7 09:23

佢自己應該都好掛住華納

如果當初可以留低係warner 成就一定更大

應該無提詞機嘛
個個都成日撈亂歌詞
kevinlai1621 發表於 2019-8-7 10:30

坐藍區表示見到台前最少有4-5個提示mon喎

13樓的大笨象明顯鄭融係好聽好多

睇完場SHOW之後真心知道自己已經唔鍾意FIONA
點解都就黎成40歲人仲要喺度扮CUTE, 明明把聲都老左好多
好多高音都上得好難聽, 把聲好尖好刺耳, 無曬廿幾歲個種RAW得黎但自然既質感
仲有, 有PART完全係將成個"夢之途中"搬左過黎
連"天國的微笑"最後個段獨白都一模一樣抄返過黎
樓梯轉角個堆編曲又係一樣, 俾$580隔兩年入黎睇"夢之途中"PART2?

反而成晚DEAR JANE真係一樣中規中矩既演出
阿TIM雖然不嬲都唔係好識帶氣氛, 但佢LIVE的確穩左好多
同埋佢真係好靚仔好大隻好MAN好型好正
廢安娜拍埋去真係完全被比下去, 但明明大家差唔多年紀
如果無DEAR JANE既話, 呢個SHOW應該係非常驚嚇

現場睇嘅講兩句

拖音=音樂紀2.0
前一輪先話同阿醜唱13樓把聲好咗咁快現形

拖音=音樂紀2.0
前一輪先話同阿醜唱13樓把聲好咗咁快現形
Frankiekiekie 發表於 2019-8-8 15:54

音樂紀最多都係編曲改哂, 拖音都未咁un耳
真心唔明係咪跟錯音樂老師定係佢真心覺得呢個係style??

邊五個?
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
再將我相信的如煙火般綻放

邊五個?
kaman921 發表於 2019-8-23 21:46

好明顯喎 一個歌詞一個歌名

帥小寶` 發表於 2019-8-23 22:24

睇唔明

帥小寶` 發表於 2019-8-23 22:24

Cheers + We're together
剛剛好五個人

Cheers + We're together
剛剛好五個人
艾石仔 發表於 2019-8-23 22:44

瘋瘋癲癲一晚!!!!

kkbox真係好鍾意呢兩個單位喎
又mc又mini concert

kkbox真係好鍾意呢兩個單位喎
又mc又mini concert
kwanie 發表於 2019-8-23 23:40

咁兩個單位真係值得支持既

我們的總和

Wonders 發表於 2019-8-27 19:22

正爆

Eman 下次不如搵RB 做一隻碟
應該超正

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

mychart- 發表於 2019-9-22 22:59

登記咗換飛啦 應該幾搶手

去去去 ,出面全城係度怒插sm同千嬅 根本係有佢地講無人講 唯有入場支持

秒殺超勁

mychart- 發表於 2019-9-22 22:59

多功能老婆做台慶劇
千嬅開音樂會又要忙宣傳劇

一入到就冇晒 第一次買唔到rb嘅飛
「微笑之中 接受還未有 答案。」

多功能老婆做台慶劇
千嬅開音樂會又要忙宣傳劇
kaman921 發表於 2019-9-25 14:15

佢12月2日仲係加拿大,即係得一個禮拜rehearsal
唔好咁高期望

11月仲有大陸綜藝? X_X

佢12月2日仲係加拿大,即係得一個禮拜rehearsal
唔好咁高期望

11月仲有大陸綜藝? X_X ...
mychart- 發表於 2019-9-25 18:55

其實想睇美瑞一個多啲 好似之前叱咤一千零一個咁
佢一拍埋SM就勁rock  完全唔襯佢

有冇人有飛多呀?
「微笑之中 接受還未有 答案。」

【KKBOX LIVE: Eman x RubberBand 提早於7:15PM開場及退票安排】

再次提提大家,今個星期日舉行的「KKBOX LIVE: Eman x RubberBand」音樂會,將提早一小時於7:15PM開始,請密切留意當日的交通消息,並預留充足時間前往麥花臣場館。

我們明白當日大家可能因交通及其他狀況,未能前來音樂會,現酌情安排退款(只適用於KKTIX上訂購的觀眾),大家請自行衡量及決定。如決定退票,請於11月17日(星期日)3PM前,將購票資料電郵到 kkboxhk@kkbox.com,我們將於稍後進行退款安排,電郵內請列明:
▪️訂單編號
▪️購買時的姓名
▪️電郵地址
▪️購買門票種類及數量

當天如有任何突發狀況需要取消音樂會,KKBOX將於2PM或之前於Facebook及Instagram公布。

感謝大家體諒,希望星期日能與大家見面!
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

【KKBOX LIVE: Eman x RubberBand 提早於7:15PM開場及退票安排】

再次提提大家,今個星期日舉行的「KKBOX  ...
hehe 發表於 2019-11-15 22:56

呢個真心想睇 希望唔好取消啦

【KKBOX LIVE: Eman x RubberBand | 現場售票安排】

因為小編收到不少有關現場售票的查詢,故決定將被退回的門票組合,安排明日6:15-7:00PM於場館即場發售。提提大家現場不設找續,請各位自備適量現金,數量有限,先到先得,售完即止。

明日如有任何突發狀況需要取消音樂會,KKBOX將於2PM或之前於Facebook及Instagram公布。

聽日麥花臣,不見不散。
#KKBOXLIVEEMANxRB #20191117
你快樂過生活 我著襪浸溫泉

大會好似話會取消

大會好似話會取消
艾石仔 發表於 2019-11-17 16:28

見到ig公佈取消了

Source ?
森姆@結論 發表於 2019-11-17 16:32
【KKBOX LIVE: Eman x RubberBand|宣布取消】

這幾天收到很多歌迷inbox,希望今次音樂會不要取消,因此各單位亦堅持到最後一刻,期望音樂會能順利舉行。但由於現時狀況突然轉差,考慮到入場觀眾以及整個團隊的安全,我們忍痛決定,取消音樂會。

明白到大家對音樂會十分期待,有歌迷甚至特意提早出門,只求準時到達演出場地。為大家帶來不便,我們深感內疚和抱歉。我們將安排全數退票,會盡快公布詳情。

為大家帶來不便,我們再一次鄭重致歉。

From KKBOX Facebook