返回列表 發帖

2019 拉闊/商業電台/新城電台音樂會討論主題

供討論2019年由商業電台/新城電台舉辦之任何類音樂會
包括: 拉闊音樂會
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

903出咗Jingle講呢壇嘢,跟住係ig搵到poster

霹靂903歌托邦 謝霆鋒烈日當歌
2019年3月17日(星期日)
14:00-18:00
亞洲國際博覽館露天廣場

903出咗Jingle講呢壇嘢,跟住係ig搵到poster

霹靂903歌托邦 謝霆鋒烈日當歌
2019年3月17日(星期日)
14: ...
阻住 發表於 2018-12-19 13:01

姐係點 lol
吹咗幾年嘅演唱會就係呢個?
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

即係唔會跟EASON爭紅館?
四個鐘除咗唱歌重有乜攪呢?
任我行 失憶蝴蝶

Chef le’mon music fest
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
「微笑之中 接受還未有 答案。」

3月11日(星期一)中午12時起,881903.com全新會員,成功訂購指定節目重溫計劃,即可獲贈門票1張!

*全新會員是指所有在2019年3月8日中午12時或以後於881903.com成功登記並啟用戶口的全新會員。
**是次優惠活動只適用於上述所指的全新會員,並於過去從未訂購任何服務計劃

霹靂903歌托邦優惠服務計劃
節目重溫 1年服務計劃 (365天 )
港幣$1,680
即送
《AIA呈獻 霹靂903歌托邦》
藍區門票1張

https://event-c.881903.com/2019_ ... w&utm_term=0307

睇座位表應該得一個舞台
我果日去核心外圍企算

3月11日(星期一)中午12時起,881903.com全新會員,成功訂購指定節目重溫計劃,即可獲贈門票1張!

*全新 ...
阻住 發表於 2019-3-7 12:29

次次要人開新account真係好麻煩
仲要1680 CLS
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

次次要人開新account真係好麻煩
仲要1680 CLS
JayantL 發表於 2019-3-7 12:39

節目有飛送但例牌打唔通

*全新 ...

1張真係onjj
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

檸檬個show係咪賣得好差
d宣傳係咁做
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

上次買完拉闊今次就買唔到 好反智 邊有咁多個email account
仲要1680得一張 星期日就係 賣唔賣得哂

想問果200張霏係咪仲未賣哂
上個禮拜又話啲霏炒到2480一張

想問果200張霏係咪仲未賣哂
上個禮拜又話啲霏炒到2480一張
阻住 發表於 2019-3-11 13:42

因為有班港豬以為個SHOW係謝霆鋒唱晒所以黃牛都照買囉

檸檬可能就係壓軸唱幾首
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

依家先發現新果輪宣傳無咗"謝霆鋒烈日當歌"呢句
咁如果佢真係唱幾首走人都無得投訴

*全新 ...

咪係囉
上年啲人睇完kayxjuno 拉闊買嘅account 都未過期啦
都唔知商台點諗野

咪係囉
上年啲人睇完kayxjuno 拉闊買嘅account 都未過期啦
都唔知商台點諗野 ...
放空 發表於 2019-3-11 16:42

叫大家瘋狂開新account狙擊某星公司太空卡
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

個個炒燶晒 係fb買左平飛500兩張

my903 fb直播周爸同高佬換set係咩玩法
---

Chef Le Mon馬來西亞後援會話Chef Le Mon 5:20pm先會出場

霹靂的歌托邦悶到抽筋

啱啱係核心外圍買到張黑區霏入場,$40

啱啱係核心外圍買到張黑區霏入場,$40
阻住 發表於 2019-3-17 17:46

分分鐘仲平過交通費

Chef Le mon部分

玉蝴蝶
一擊即中
有火
改造人
潛龍勿用(彈電吉他)
壞習慣
青空
塑造(Chef Le Mon除衫再掟去觀眾席)

—百人大樂隊—
不要說謊(前半首打鼓,後半首彈電吉他)
活著Viva(彈電吉他)
———

Chef Le mon部分

玉蝴蝶
一擊即中
有火
改造人
潛龍勿用(彈電吉他)
壞習慣
青空
塑造(Chef Le Mon除衫再掟落觀眾席)
阻住 發表於 2019-3-17 18:46

hehehaha 發表於 2019-3-17 18:46

除衫都冇咩特別,現場賣屎味既朱古力先低能

歌手lemon好正

霹靂的歌托邦悶到抽筋
stephybest 發表於 2019-3-17 15:04

其實個show攪得算係咁,只可惜超過9成人都係為睇謝生,完全唔係睇開band show班觀眾,無論台上幾出力,台下都冇反應,真心冇癮。台前vip區情況更甚,謝生出場全部人都係掛住影影影影影影,完全冇投入氣氛同個演出,本人對班現場觀眾徹底失望。好希望今年wow and flutter 會攪返

其實個show攪得算係咁,只可惜超過9成人都係為睇謝生,完全唔係睇開band show班觀眾,無論台上幾出力,台 ...
jpadvd 發表於 2019-3-17 20:18

周ba 觀眾都無反應?

cheflemon望落瘦咗好多

周ba 觀眾都無反應?

hehehaha 發表於 2019-3-17 20:37

叫做好少少,但早出場,現場人數唔多,周爸唱極樂時係咁跳,樓下都冇乜人郁唱咗極樂,塞車,搖滾叛徒,告一段落,14天

叫做好少少,但早出場,現場人數唔多,周爸唱極樂時係咁跳,樓下都冇乜人郁唱咗極樂,塞車,搖滾叛徒,告 ...
jpadvd 發表於 2019-3-17 21:56

搖滾叛徒正

叫做好少少,但早出場,現場人數唔多,周爸唱極樂時係咁跳,樓下都冇乜人郁唱咗極樂,塞車,搖滾叛徒,告 ...
jpadvd 發表於 2019-3-17 21:56

我係黑區有跳架 唔計chef le mon最high應該係Mr sstp

中間啲外語歌完全唔想理,係Pandora陳蕾出黎唱廣東歌先有班人去返聽

其實個show攪得算係咁,只可惜超過9成人都係為睇謝生,完全唔係睇開band show班觀眾,無論台上幾出力,台 ...
jpadvd 發表於 2019-3-17 20:18

咁903根本一開始就已經用霆鋒做成個show賣點

其實都幾odd,一開始jingle又冇,直接rb上台唱,
之後每隊自己上去唱,介紹都冇幾句。。。

英皇ALEX叫大家期待下2020年喎

mr.表演嗰陣音響爛聲

mr.表演嗰陣音響爛聲
小伙子. 發表於 2019-3-18 01:03

又唔算音響問題,應該係Alan踩到台上mic嘅effect, 工作人員發現後上台㩒返就冇事,不過係發現得遲嘅

叱咤樂壇 林欣彤微醺式體驗發佈會

體驗林欣彤的微醺世界
來一個玫瑰式音樂派對
以愛包圍林欣彤

體驗林欣彤的微醺世界
來一個玫瑰式音樂派對
以愛包圍林欣彤
七月五日 密切留意
.
想入場一齊見證?
密切留意各大平台送飛活動

日期︰七月五日 (五)
時間︰下午4時
地點︰House 1881 户外庭院

Source: 華納fb

之前節目有提過啲霏係用寶麗萊即影即有相整,張張唔同

leungmanlai
“叱咤樂壇”九月將會搞一場show叫「Brand Yourself」四個我同 @jessica_903 “點名”嘅演出單位,多謝各單位配合,今日拍攝宣傳相都幾順利,希望到時岀「無格版」嘅時候大家會係呢個樣 :  (禮叔叔真係唔認老都唔得,影同被影嗰個都唔係我,但係完哂之後我攰到散哂!!) @903music #叱咤樂壇BrandYourself

BTW
拉闊係咪等於摺咗啦

2019年8月24日(星期六)
7:30pm
會展Hall 5BC

Source: watsons water fb

回復 40# JayantL

陳蕾 林家謙 dusty bottle Kiri T

新城台慶

許廷鏗
單數
又笨掘又自大的人,即刻消失

洪嘉豪
掉進海的眼淚
我的志願(合唱:鏗)

許廷鏗
我們與愛的距離
面具

林奕匡
安徒生的錯
花灑下的歌

陳健安
一吻穿越四十六億歲
在錯誤的宇宙尋找愛

Mirror
ASAP
破鏡

馮允謙
Full Moon Party
山旮旯

黃妍
寂靜的回聲
Way Back into Love(合唱:匡)

林奕匡
一雙手
高山低谷

梁釗峰
問題青年
若然冬天沒有花

梁釗峰&陳健安
薄情歌
逾越生死

梁釗峰&陳健安&馮允謙
80後時代曲

Mirror
森林
一秒間
華麗舞台

11月拉闊

陳柏宇 x 方皓玟

Source: Apple Daily

新城台慶

許廷鏗
單數
又笨掘又自大的人,即刻消失

...
samxdxd 發表於 2019-8-24 22:08

Ching 又笨拙又自大的人,即刻消失
「笨拙」唔係「笨掘」

拉闊音樂會【方皓玟 X 陳柏宇 The Quote】

11月5日 晚上8時15分
香港會議展覽中心Hall 5BC

10月2日中午12時起,新登記及現有會員*成功訂購指定商台節目重溫服務計劃,即送《拉闊音樂會 方皓玟 x 陳柏宇 The Quote 》門票2張。

拉闊音樂會優惠服務計劃 A
節目重溫18個月服務計劃(550日) 港幣$860
即送 (地面座位)門票2張

拉闊音樂會優惠服務計劃 B
節目重溫12個月服務計劃(365日) 港幣$560
即送 (看台座位)門票2張

https://event-c.881903.com/2019M ... e&utm_term=20190923

10月2日中午12時起,新登記及現有會員*成功訂購指定商台節目重溫服務計劃,即送《拉闊音樂會 方皓玟 x 陳柏 ...
阻住 發表於 2019-9-23 19:27

好平
可惜冇時間

BTW
Asia Miles都有得換

點解無人討論brandYourself演唱會
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

點解無人討論brandYourself演唱會
帥小寶` 發表於 2019-9-27 23:37

家謙好正