返回列表 發帖
提到華仔早前終於公佈成功申請明年2月紅館檔期,他表示:「畀我靜一陣,遲啲再同大家講,因為有4、5萬張 ...
KLY 發表於 2019-3-28 20:17

唔休息?即係未驚過,仲霖住連住開10場以上?華仔好大勇氣吖

演唱會名稱:The Fairy Tales of Serrini 的童話世界
地點:麥花臣場館
日期:2019年5月11日
時間:20:15
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

演唱會名稱:The Fairy Tales of Serrini 的童話世界
時間:20:1 ...
JayantL 發表於 2019-4-1 17:14
希望林奕匡驚喜現身 合唱安徒生的錯!

時間:20:1 ...
JayantL 發表於 2019-4-1 17:14

海報抄黃色大門意境 可恥!
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

恭碩良演唱會
2019年8月1日(星期四)
Source: 叱咤樂壇訪問

https://topick.hket.com/article/2328415/?r=mcsdfb

據知許志安原預計9月4至5日舉行演唱會,年初已進入籌備階段,不過發生偷食事件後,許志安在記者會決定暫時停工,直至好好去做到一個人為止。

而安仔經理人黃柏高向傳媒證實,將會取消許志安演唱會,Paco解釋公司同事覺得現在好難繼續落去,相信過渡時間都要幾個月,至於演唱會檔期,或者找其他項目頂上,但現時未知是哪個項目。

而Paco透露許志安除演唱會外,還有好多商演登台及一連串的內地騷,被問到會否損失7位數字,Paco說:「現在不是錢的問題,目前最緊要解決問題,希望唔使賠償。」

據知許志安原預計9月4至5日舉行演唱會,年初已進入籌備階段,不過發生偷食事件後,許志安在記者會決定暫 ...
KLY 發表於 2019-4-17 20:50

叫fiona頂上啦
咦 原來fiona已經唔係太陽

叫fiona頂上啦
stephybest 發表於 2019-4-17 20:57

會唔會變咗劉浩龍

會唔會變咗劉浩龍
hehehaha 發表於 2019-4-17 21:23

古天樂 & friends 暨 pretty crazy part 2啦(俾祖祖唞返一個禮拜)
橫掂佢同洗米華咁frd
仲可以請埋上叱咤台嗰幾位做嘉賓 開10場都得
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

會唔會變咗劉浩龍
hehehaha 發表於 2019-4-17 21:23

劉浩龍開唔開到四分一場
俾雷頌德搞part 2 可能仲多人去

回復 105# 阻住

紅館?

劉浩龍開唔開到四分一場
俾雷頌德搞part 2 可能仲多人去
放空 發表於 2019-4-17 22:23

劉浩龍連一場麥花臣都唔爆,完全冇可能囉
其實佢嘅image同老鼠先生差不多....

10月底11月初空咗出黎,老鼠安的?

叫fiona頂上啦
stephybest 發表於 2019-4-17 20:57

藝人薛凱琪(Fiona)和太陽娛樂的合約將今年屆滿,有傳唱而優則演的她,成為麥浚龍及古天樂羅致旗下的目標。據知太陽娛樂的揸fit人黃柏高(Paco)為免失搖錢樹,除去年尾幫她出國語碟為「甜頭」外,又以逾一千萬續會費作利誘,有見今年是她入行15年,再出開出舉行第三個紅館演唱會作續約條件。
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

藝人薛凱琪(Fiona)和太陽娛樂的合約將今年屆滿,有傳唱而優則演的她,成為麥浚龍及古天樂羅致旗下的目 ...
fifty1205 發表於 2019-4-21 12:11

咁姐係有冇簽paco??

咁姐係有冇簽paco??
stephybest 發表於 2019-4-21 13:09

無啊 唔續約 所以演唱會冇咗
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

盧宛茵終於追夢成真!將於 8月喺麥花臣開演唱會!Madam Lo話:「係好開心,因為真係諗都諗唔到,而家幾十歲人,竟然可以夢想成真!」仲話好想搵到衛蘭嚟做嘉賓合唱添!嘩!係世紀合唱嚟口喎會!好期待呀~

無啊 唔續約 所以演唱會冇咗
fifty1205 發表於 2019-4-21 13:40

其實而家無左安仔,如果續約,太陽全部quota俾fi,俾番1-2首好歌佢,出精選+開concert,應該無女銅都有十大高位,分分鐘爭到2獎
ff
女金: kay/jo
女銀: fi
女銅: 小巧>ivana

最女: kay
唱作+十大高位: aga
十大高位: gin lee
密切留意KAY強勢冠軍新主打:講不出的原因

藝人薛凱琪(Fiona)和太陽娛樂的合約將今年屆滿,有傳唱而優則演的她,成為麥浚龍及古天樂羅致旗下的目 ...
fifty1205 發表於 2019-4-21 12:11

條友問良心,對唔對住啲fans呀dllm

Lewis 發表於 2019-4-25 20:20

覺得今年佢會開show
無啦啦年頭已經做咗兩三個show嘅嘉賓 似係想試水溫
但佢而家好似冇簽任何公司?

https://hk.entertainment.appleda ... e/20190429/59543382

據《蘋果》了解,阿澤並非講笑,而是真的準備入紙申請9月安仔紅館檔期做棟篤笑;其實除阿澤外,有傳林盛斌(Bob)亦有意攞安仔期做棟篤笑,而歌手方面,陳小春準備入紙,傳聞林奕匡、周國賢、陳柏宇、RubberBand和BOYZ等等亦有意跟阿澤和小春拗手瓜爭安仔9月紅館檔。

幫美框入又幫美宇入係咩玩法

同埋居然無Karen絕色, 是咪已經攞到第二個期啦

據《蘋果》了解,阿澤並非講笑,而是真的準備入紙申請9月安仔紅館檔期做棟篤笑;其實除阿澤外,有傳林盛 ...
KLY 發表於 2019-4-29 15:44

Who wanna see 陳小春 now in Hong Kong ?

陳小春 - 想睇啊, 00-04堆K歌到而家仲聽緊同唱緊

據《蘋果》了解,阿澤並非講笑,而是真的準備入紙申請9月安仔紅館檔期做棟篤笑;其實除阿澤外,有傳林盛 ...
KLY 發表於 2019-4-29 15:44

支持周仔同RB

白安 x 蕭秉治夏日限定演唱會 Special Live in Hong Kong
2019年8月24日(星期六)
麥花臣場館

Source: 五月天Just Rock It 藍 開場前廣告

到底 Jun Kung 恭碩良 2019年最期待嘅演唱會係咩?
梗係佢即將喺8月1日舉辦嘅《Jun Kung 恭碩良 Right Here Right Now Live 2019》
5月7-11日The Club仲有得優先換飛,聽日早上十點,想換飛就唔好錯過啦
「微笑之中 接受還未有 答案。」

到底 Jun Kung 恭碩良 2019年最期待嘅演唱會係咩?
梗係佢即將喺8月1日舉辦嘅《Jun Kung 恭碩良 Right Here ...
misterben111 發表於 2019-5-7 01:52

From moov fb

回復 120# JayantL

例如邊d show有佢?
舞來舞去 不日內開始錄音。

Lewis 發表於 2019-4-25 20:20

佢直情好似退出左咁...

陳小春 - 想睇啊, 00-04堆K歌到而家仲聽緊同唱緊
gordon0807 發表於 2019-4-29 17:05

相信應該唔會好賣得...不過的確佢有一堆好既歌 特價飛可以入下場

回復  JayantL

例如邊d show有佢?
黃家正 發表於 2019-5-7 04:08

房東的貓 ToNick

昨晚fa肇慶站,唱了1001個,替換了冰點

蕭敬騰娛樂先生世界巡迴演唱會-香港站
2019年8月30至31日 (星期五至六) 8pm
紅館
歌迷會團價可訂$980及$680
Source: 蕭幫

BTW, 林狗棟篤笑,20-25/9/2019,紅館

演唱會名稱:《陳卓賢 Ian “Better Me” 音樂會》
日期:6月9日(星期日)
時間:晚上8時
地點:Music Zone@E-Max
票價:$580 (free standing)
名額:580位

來源 : mirror.weare instagram

陳昇「華人公寓」巡迴演唱會─香港站
2019年6月28日(五) 20:00
香港 KITEC - Star Hall 九龍灣展貿中心 匯星
明天5/15公開發售

台灣歌手陳昇 心繫長洲大嶼山 相隔7年再現香港個唱

在兩岸三地華語樂壇有非常有名氣的台灣歌手陳昇相隔7年,由特高娛樂、大岳娛樂、大名娛樂、Live Entertainment、湯臣娛樂、新樂園製作有限公司主辦的「華人公寓演唱會」將於6月28再度來港九龍灣國際展貿中心匯星 STAR HALL舉行。距離上一次來港開演唱會已是2012年陳昇跨年演唱會連續第20年的時候,再次來港舉行個唱,多位殿堂級藝人,如 譚詠麟 Alan Tam (校長)、 杜德偉 Alex To、 Ronald Cheng 鄭中基、 姜皓文(黑仔)、 張繼聰 Louis Cheung都拍短片打氣支持,可見陳昇實力非凡!演唱會門票將於5月15日開始公開發售!

陳昇出道30年「華人公寓」巡迴演唱會,從去年暑假開始於台灣及日本巡迴演唱,今年終於有機會與香港觀眾見面。原來陳昇很喜歡香港,他缅懷的說:「在大嶼山機場還沒有蓋好的時候,我就常常跑來香港,閒餘的時候常坐船去大嶼山、南丫島、長洲⋯⋯所以其實我很熟香港的!這次好高興隔了這麼多年,在香港朋友的期望之下,『華人公寓』有這麼一個很美麗、充份的理由跟大家相聚演出,以及大吃大喝!」陳昇指是次演唱會會著力放在音樂上,他更搞笑說:「所以就饒了我,(演唱會)沒有太多的扭屁股之類的!加上年紀漸長,腦袋快當機了,所以廣東歌對我來說也很難學,還是好好的帶台灣和原住民的歌曲來介紹給大家。」

校長為陳昇拍攝支持短片,不但唱出陳昇的首本名曲《把悲傷留給自己》,更鼓勵道:「咁好聽的歌嘅原唱者來到香港,大家一定要支持!陳昇,把最美好歌聲唱給我們香港觀眾聽,加油!」姜皓文臨時請槍唱出陳昇的經典 《把悲傷留給自己》。杜德偉更向陳昇點歌:「我身邊好多朋友都好鐘意陳昇,我最鍾意《紅色氣球》,唔知昇哥你嘅演唱會會唔會唱呢?」鄭中基則呼籲大家買飛:「陳昇6月28號嚟開演唱會呀!得一場咋!快啲買飛呀!」黑仔亦為陳昇打氣:「演唱會Good show!」張繼聰則發揮一貫搞笑本色:「陳昇我識佢!不過佢唔識我啫!我知佢係邊個,〈把悲傷留給自己〉嗰個陳昇先生麻!仲有《One Night in Beijing》嗰個陳昇先生麻!好嘢嚟㗎!」

https://www.facebook.com/rockrec ... uAnCN&__tn__=-R

八三夭 一事無成的偉大 2019世界巡迴 香港站
2019年7月24日(星期三)

Source: 八三夭fb

姜濤7月開mini concert

Viutv似係想將d有票房嘅仔仔逐個推出嚟cap一水

8月24 25
中國移動presents 菊梓喬只想與你在一起演唱會
Star Hall $680/$480/$380
Johnny Yim 音樂總監

8月24 25
中國移動presents 菊梓喬只想與你在一起演唱會
Star Hall $680/$480/$380
Johnny Yim 音樂總監 ...
royloyloy 發表於 2019-5-21 15:56

佢都賣680

周杰倫今年年底(非跨年檔期)會係迪迪尼停車場開演唱會

Source: hk01

應該係新巡唱,之前聽聞首站10月係上海開
同埋方文山話過新碟9、10月出

周杰倫今年年底(非跨年檔期)會係迪迪尼停車場開演唱會

Source: hk01

應該係新巡唱,之前聽聞首站10月係 ...
阻住 發表於 2019-5-23 12:01

10月上海開喺事實喇,門票都已經售罄咗

譚詠麟環球群星大派對
2019年6月8日(星期六)
會展Hall 5BC

Source: kkbox fb

如果有型人道live既話想去

宇宙人再陪我玩十年巡迴演唱會香港站
2019年10月6日(星期日)

Source: 相音fb

曹永廉 & 蕭正楠2019演唱會

日期:2019年9月5日(星期四)
時間:晚上7:45
地點:九龍灣國際展貿中心3樓展覽廳2

Source: https://www.ncb.com.hk/nanyang_bank/popup1/ncb_handbill_chi.pdf

曹永廉 & 蕭正楠2019演唱會

日期:2019年9月5日(星期四)
時間:晚上7:45
地點:九龍灣國際展貿中心3樓展 ...
hlyung 發表於 2019-6-3 18:17

請黃翠如做嘉賓
蕭正楠終於開到演唱會 最好請埋關家姐上去唱特別鳴謝

演唱會名稱: 日落音樂會2019
演出單位:  洪嘉豪、Stranded Whale、Serrini
日期: 2019年06月15日 (星期六)
時間: 19:30
場地:香港賽馬會演藝劇院
票價:免費入場 (不過網上優先門票登記已經截止, 只可以當晚18:45去排後補)

Source: HKAPA

請黃翠如做嘉賓
蕭正楠終於開到演唱會 最好請埋關家姐上去唱特別嘉賓 ...
kaman921 發表於 2019-6-3 18:50

首歌叫特別鳴謝
特別嘉賓係容小姐既

譚詠麟環球群星大派對
2019年6月8日(星期六)
會展Hall 5BC

Source: kkbox fb

如果有型人道live既話想去 ...
阻住 發表於 2019-5-31 00:02

有   rundown?

Chilam今天更宣佈一個好消息,他先後於2011年及2014舉行個唱後,今日宣佈將於稍後展開世界巡迴,香港站明年4月在紅館舉行,現正密鑼緊鼓籌備中。Chilam希望有充裕時間,可以做得更好,目標在港做到3至4場,並說:「本來舊年都獲紅館批咗個期,但自己電影工作太忙,退返個期畀紅館,今次再獲批好感激。」

source - 蘋果