返回列表 發帖
嗯,有件事…唔知點同你哋講……
……不如你哋望望幅圖先……

嗯,係…我嚟緊竟然有個演唱會…
我人生第一個個人演唱會…
3月,會展,Hall 3D(最細嗰個場)……
2月公開發售,但下個禮拜就接受優先訂飛……
唔知你哋點睇,我自己就未係好接受到……

記得讀中一嘅時候,學校有個情歌王子,
去到邊都揹住個結他,得閒就會唱下歌,深受女同學歡迎。
平心而論,其實佢唔算靚仔過我好多,大約四五倍左右,
但就因為識唱歌,所以溝到女。

當時我心諗:呸!
唱歌為溝女經已係立心不良,
溝女靠唱歌更加係勝之不武,
我係絕對唔會咁做!

結果,一眨眼……
去到幾年前,30歲生日當晚,我循例自己一個……
我喺度諗,點解我咁廢……
人又單身,唱歌又走音……
最少畀我做到其中一樣都好吖……

但由於我好早就知道自己喺溝女方面冇乜天份,
所以我決定取易不取難,開始學唱歌。

試過上網睇教學、上歌唱班學、跟老師學,
繼而晚晚沖涼嘅時候揸住花灑練歌,
練足幾年……

……練到上年,無啦啦有機會唱第一首屬於自己嘅歌,
……練到上個禮拜,無啦啦知道我可以有一個屬於自己嘅演唱會,
……再練到今朝,無啦啦就話下個禮拜開始優先訂飛,
唔知你哋點睇,我自己就未係好接受到……
準確啲嚟講,就係驚到成身震晒……

唉,好驚唔知最後有冇人會嚟聽我唱歌,
但求到時場面唔好太過冷清……

……冇乜事我返出去練歌先……

=====

優先訂飛:專家Dickson首次個人演唱會

演出詳情
日期:2019年3月7日(四)8pm
           2019年3月8日(五)8pm
           2019年3月9日(六)8pm
           2019年3月10日(日)8pm(共4場)
地點:灣仔會展Hall 3D
票價:$480 / $580(每張優先訂購門票額外收取 HK$15 行政手續費)
內容:認真唱歌、用心跳舞

優先訂飛詳情
網址:https://Ticket.TVMostMall.com
日期:1月17日上午10點起

#公開售票日期請留意稍後公佈
#專家Dickson首次個人演唱會
From 100 most fb
「微笑之中 接受還未有 答案。」

頂,真系年年都黎霸住紅館個五月期
乐坛风云 發表於 2019-2-9 08:27

15年18年冇

側田My Beautiful Curse演唱會2019
Citi信用卡客戶獨家優先購票

演唱會日期及時間: 2019年6月14日至15日 (8:15pm)
地點: 紅磡香港體育館
票價: HK$780 / HK$480 / HK$280
** Citi Clear Card - 優先購票日期 : 2019年2月25日至2019年2月27日**  
** 其他認可 Citi 信用卡^ - 優先購票日期 : 2019年2月26日至2019年2月27日**
(每次交易最多可購買6張門票。每張門票須徵收顧客服務費HK$32。)

^Citi Rewards 銀聯信用卡、Citi Cash Back American Express ®️ Card客戶除外

受條款及細則約束
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

森田呈獻 五月天 Just Rock It 2019 藍 BLUE

東亞獨家優先訂票

演唱會日期:2019年5月3、4、5、10及11日
時間:7:15pm
地點:香港迪士尼樂園幻想道露天場地(旅遊巴士停車場)
門票售價:(座位門票)HK$1,180/ HK$880/ HK$680/ HK$480
     (企位門票)HK$680
     (無障礙通道座位門票*)HK$1,180/ HK$880

*當購買1張無障礙通道座位門票時,最多可同時購買1張相同票價之陪同人座位門票。有關入場安排,詳情請致電27153850聯絡主辦機構或按此。

優先訂票日期      2019年3月18至22日

熱線及網址          28 611 611   www.aegticketing.com

每張信用卡只可透過熱線/網上進行訂購1次。每次訂購上限為4張。AEG Promotion Ltd. (「AEG」) 保留分隔座位(包括以單數方式分配座位)之權利。AEG將收取每張門票HK$32之手續費。

到底 Jun Kung 恭碩良 2019年最期待嘅演唱會係咩?
梗係佢即將喺8月1日舉辦嘅《Jun Kung 恭碩良 Right Here Right Now Live 2019》
5月7-11日The Club仲有得優先換飛,聽日早上十點,想換飛就唔好錯過啦

到底 Jun Kung 恭碩良 2019年最期待嘅演唱會係咩?
梗係佢即將喺8月1日舉辦嘅《Jun Kung 恭碩良 Right Here ...
misterben111 發表於 2019-5-7 01:52

From moov fb

8月24 25
中國移動presents 菊梓喬只想與你在一起演唱會
Star Hall $680/$480/$380
Johnny Yim 音樂總監 ...
royloyloy 發表於 2019-5-21 15:56

佢都賣680

Eason!!!!!!!!
Wonders 發表於 2019-8-11 13:33

我要同佢倒數

方皓玟四月復活節紅館
Form 佢ig