返回列表 發帖
台慶請左鄭伊健不過唱得頗差下,請祖兒頒獎俾泳兒幾好睇
iamsingingwong 發表於 2018-12-28 14:54

佢一向都唔係賣唱
我都唔明台慶請伊健來做咩
又唔係來唱自己嗰啲劇集歌,或者cover人地劇集歌
友情歲月係電影歌來架嘛

簽名被屏蔽

去嚟屣時間!大台劇集主題曲巡禮!

去嚟屣時間!大台劇集主題曲巡禮!
蝦蛋之星 發表於 2018-12-28 20:55

點衰都係四個頒獎禮最多人睇

點衰都係四個頒獎禮最多人睇
阿mark 發表於 2018-12-30 11:11

我估所有星夢一線都有大獎:

人氣:Fred + 吳若希
男演:Hubert
女演:Hana
最男:Hins
最女:JY
金曲金:背後女人 - 丁太/ Pakho
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

我估所有星夢一線都有大獎:

人氣:Fred + 吳若希
男演:Hubert
女演:Hana
最男:Hins
金曲 ...
l00540 發表於 2018-12-30 11:21

一定唔會係背後女人金曲金

一定唔會係背後女人金曲金
阿mark 發表於 2018-12-30 11:36

丁太上咗勁歌唱冠軍歌
又上埋東華合唱
又有新劇⋯⋯⋯

當陪Pakho拎大奬
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

我咁諗
JY來的話
演女:HANA
演男:胡鴻鈞
最男:周柏豪
金曲金:HINS(因為未拎過)

JY唔來
演女:JW (星夢以外出勤最高的女歌手,泳兒被放棄,若希唔爭氣)
最女:  HANA

我咁諗
JY來的話
演女:HANA
演男:胡鴻鈞
最男:周柏豪
金曲金:HINS(因為未拎過)

JY唔來
演 ...
cakeiii2000 發表於 2018-12-30 12:07

JW衰在公司奀,今年張敬軒冇最男,英皇會唔會反面噶

JW衰在公司奀,今年張敬軒冇最男,英皇會唔會反面噶
阿mark 發表於 2018-12-30 12:59

金曲金都係大獎
Hins拎都合理過要比比鳥拎金曲金(even佢同千嬅合唱嗰首其實一般)
比比鳥又唔可以無大獎(有機會比演男)
人氣獎都冇左啦(之前勁歌話五大獎項,即係人氣獎取消左)

認同JW的公司無能力爭大獎,但實力來講,佢拎演女OK既,真係一個唔覺意爆冷,我都接受到
尤其大家如果有睇尋晚泳兒唱LIVE,應該無人覺得佢今年的表現仲可以拎最女/演女

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

演繹男 胡軍
演繹女 Hana

金曲金 張敬軒

最男 柏豪

最女 祖兒或泳兒

分得好平均 ...
iamsingingwong 發表於 2018-12-30 13:27

泳兒自從2015奪得演繹女之後,年年都被視為最女接班人

簽名被屏蔽

金曲金都係大獎
Hins拎都合理過要比比鳥拎金曲金(even佢同千嬅合唱嗰首其實一般)
比比鳥又唔可以無大獎 ...
cakeiii2000 發表於 2018-12-30 13:14

但老實 泳嬋琴晩Live都好過 美菊JW平時Live

泳兒自從2015奪得演繹女之後,年年都被視為最女接班人
阿mark 發表於 2018-12-30 14:23

其實又真係~美容 真退吾拎最女的話,同公司會俾邊個?泳嬋擺明係霉,但公司其他姐妹比她更霉

美祖2015開始唔想去tvb(15最後先出場,2016送獎,2017取消最女),Kay又係15年開始唔去tvb,如果kay一直玩勁歌,可能美祖都唔會hea玩勁歌

Live無關係,
Hana視帝后頒獎日唱到走哂音,比泳兒更不值最女

997 話hana同泳兒同一level,真係有預感泳 ...
iamsingingwong 發表於 2018-12-30 13:17

如果計唱功,關家姐應該一早拎最女咯

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

Tvb睇論資排輩,否則08年俾左謝安琪

泳兒拎過十大,唔係廿大,jw只係半個十大,點睇泳兒排面大d ...
iamsingingwong 發表於 2018-12-30 19:36

一首十大巴閉定半首金曲金巴閉

一首十大巴閉定半首金曲金巴閉
阿mark 發表於 2018-12-30 20:38

咪係囉
加上JW 都係一樣改制前拎金曲金(你最多話係leon背後發力)
人家要支持美泳,FINE,各有喜好

但JW今年喺香港表現其實成份名單之中最好(始終JY北上)
得佢一個今年開過紅館(production仲要有心做)
當然細公司就唔EXPECT有大獎
但你話值唔值得,睇今年表現點都係JW行先

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

回復 169# 阿mark

關家姐連演繹女都輸比泳兒啊陰功。
舞來舞去 不日內開始錄音。

回復 157# l00540

我覺得都似,始終佢老公間公司宣傳唔掂要靠大台幫手。
舞來舞去 不日內開始錄音。

回復 176# 黃家正

真係唔抵,我唔信關家姐人氣輸俾泳兒

回復  阿mark

關家姐連演繹女都輸比泳兒啊陰功。
黃家正 發表於 2018-12-30 22:23

其實都好明顯係睇公司而拎獎,所以話,美容五攞,你估邊個接? 雖然暫時冇一個有能力攞。。。

其實都好明顯係睇公司而拎獎,所以話,美容五攞,你估邊個接? 雖然暫時冇一個有能力攞。。。 ...
hkbaby 發表於 2018-12-30 23:20

一定唔會係胡定欣田蕊妮譚嘉儀,只會係JWHana吳若希泳兒其中之一,JW輸公司吳若希輸人氣,咁最後都係泳兒(英皇)vsHana(人氣+大台歌手)

一定唔會係胡定欣田蕊妮譚嘉儀,只會係JWHana吳若希泳兒其中之一,JW輸公司吳若希輸人氣,咁最後都係泳 ...
阿mark 發表於 2018-12-30 23:24

我估 泳嬋>慳娜 , 假如 美容最後五拎, quota俾左其他公司。 可能以後蛋都五再俾 眾紫霉 出席撐場。。。

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

果年cm無人估泳兒演繹女包括我,因為果年泳兒實在無眼睇
iamsingingwong 發表於 2018-12-31 11:16

果年頒完20大泳兒都未上台,仲以為佢白果,原來有大獎

Hana暫時銷量唔叫好,泳兒自然機會大
Tvb又不愛jw, 吳若希將離巢
iamsingingwong 發表於 2018-12-31 11:18

吳若希要離巢?怪唔知冇碟出啦

吳若希要離巢?怪唔知冇碟出啦
阿mark 發表於 2018-12-31 11:24

都唔係冇可能
簽定連詩雅返黎頂佢個位
本週冠軍歌: 白髮齊眉 - 鄧小巧

簽名被屏蔽

見二個台hea爆佢擺明肥佬放棄佢,肥佬話俾佢不如俾泳兒算
iamsingingwong 發表於 2018-12-31 11:51

今年 Jinny 係 RTHK 997 榜上成績都好差...
本週冠軍歌: 白髮齊眉 - 鄧小巧

不過估甘多都有d 無謂,美容 只要有侯選,根本99% 都佢拎

不過估甘多都有d 無謂,美容 只要有侯選,根本99% 都佢拎
hkbaby 發表於 2018-12-31 14:22

睇佢來唔來囉
雖然話佢唔來都會有獎
BTW,美祖下年有劇集主題曲唱(預埋19年最女)

簽名被屏蔽

美容今日903拎五夠皮,五知會五會係大台 要雙料最女+最演呢?

美容今日903拎五夠皮,五知會五會係大台 要雙料最女+最演呢?
hkbaby 發表於 2019-1-2 00:55

演女係次一級的,無謂要啦
最多咪俾多舊金曲金
加1.5首金曲

最多咪俾多舊金曲金
加1.5首金曲
cakeiii2000 發表於 2019-1-2 11:43

1.5首20大,合唱歌,演繹女,最女,金曲金,咁都可以5個獎做大贏家

簽名被屏蔽

有無廣告歌獎?要好似09年咁7獎做winner ,加埋20繽紛大獎同人氣大獎,先順番條氣 ...
iamsingingwong 發表於 2019-1-2 12:28

係哦,合唱歌都係廣告歌,增設邁向20週年最受歡迎歌手大獎

簽名被屏蔽

最多咪俾多舊金曲金
加1.5首金曲
cakeiii2000 發表於 2019-1-2 11:43

未試過ah ma,可能要攞下過下台癮,poor 泳嬋

有無廣告歌獎?要好似09年咁7獎做winner ,加埋20繽紛大獎同人氣大獎,先順番條氣 ...
iamsingingwong 發表於 2019-1-2 12:28

Tbb唔會新城用過title頒獎
不過叫captain nancy頒俾美祖啦都幾好睇喎

合唱同廣告係0.5加0.5, 加埋人氣歌手獎先7獎威威,加埋港台2獎,勁過kay8.5獎 ...
iamsingingwong 發表於 2019-1-2 12:42

好想知美祖去唔去,如果佢出席(非壓軸登場)就好睇