返回列表 發帖
現在最男最女共14位候選,10首勁歌點會不夠分
iamsingingwong 發表於 2019-1-6 16:01

如果呢14個人,人人都有一首,10首咪唔夠分囉

簽名被屏蔽

呢個陣容真係無興趣睇

如果容祖兒同Fa都缺席,皇上最男+金曲金齊到手

簽名被屏蔽

難D
除非仲有 最高人氣歌星獎
否則 張敬軒 周柏豪 胡鴻鈞 要一人一個大獎(最男、金曲金、男演繹) ...
Hanson 發表於 2019-1-7 12:55

周柏豪肯定唔會係最男/男演,得金曲金呢個大獎有機會

周柏豪肯定唔會係最男/男演,得金曲金呢個大獎有機會
阿mark 發表於 2019-1-7 12:57

當HANA無唱功可言都可以演女,演男係Pakho BB都合理

難D
除非仲有 最高人氣歌星獎
否則 張敬軒 周柏豪 胡鴻鈞 要一人一個大獎(最男、金曲金、男演繹) ...
Hanson 發表於 2019-1-7 12:55

講左五大獎項
即係冇左最高人氣歌星獎

覺得美千美基美勤呢d係應該講明唔會玩,所以先唔俾候選,而美祖係冇表態 ...
阿mark 發表於 2019-1-6 19:27

無表態就有候選?咁鍾舒漫呢啲唔通表態咗唔玩?
始終覺得無線擺得美祖落去係有啲把握佢會出現或拍片攞奬。

講左五大獎項
即係冇左最高人氣歌星獎
cakeiii2000 發表於 2019-1-7 13:11

最高人氣歌星獎上年都唔算大獎掛

始終覺得無線擺得美祖落去係有啲把握佢會出現或拍片 ...
Serendipity 發表於 2019-1-7 13:11

咁鍾舒漫仲可以候選金曲嘛,美千連獨唱歌曲都冇份候選

最高人氣歌星獎上年都唔算大獎掛
阿mark 發表於 2019-1-7 13:12

上年呢個係五大獎項嚟架 (最受, 人氣, 演女, 演男, 金曲金)
個獎座有SPONSOR,有鑽石架

始終覺得無線擺得美祖落去係有啲把握佢會出現或拍片 ...
Serendipity 發表於 2019-1-7 13:11

點都覺得美容好大機會會拎,因為只要有份侯選都冇可能要美容輸俾其他人。真係泥五到,都好多方法。可以 叫 2霉妹美泳代領,一嘗最女光彩

點都覺得美容好大機會會拎,因為只要有份侯選都冇可能要美容輸俾其他人。真係泥五到,都好多方法。可以  ...
hkbaby 發表於 2019-1-7 13:48

係代領都叫高層拎啦

簽名被屏蔽

係代領都叫高層拎啦
cakeiii2000 發表於 2019-1-7 13:49

霉妹美泳代領兼cover 心之科學

簽名被屏蔽

頒獎典禮於2019年1月12日隆重舉行,由麥美恩、許文軒、區永權擔綱司儀,以「撐廣東話、打造香港廣東歌」為主題。本年度有4個獎項接受Big Big Fun用戶投票,分別是「勁歌金曲獎」、「最受歡迎男歌星」、「最受歡迎女歌星」,以及「最受歡迎新人獎」。77首候選歌曲,哪首會成為「金曲金」?6位男歌星、8位女歌星、18組新人,誰可以登上「最受歡迎」寶座?其他獎項又會花落誰家?屆時自有分曉。

頒獎典禮於2019年1月12日隆重舉行,由麥美恩、許文軒、區永權擔綱司儀,以「撐廣東話、打造香港廣東歌」為 ...
matt0605 發表於 2019-1-7 17:16

司儀起碼好過上年果3個先

姓何兩公婆面皮成呎厚,完全唔怕比人笑,真心佩服
Crooks 發表於 2018-12-23 12:43

幾次係旺角撞到公仔面頭
都好想過去鬧佢搞衰香港樂壇
【This is MC】澳門見

頒獎典禮於2019年1月12日隆重舉行,由麥美恩、許文軒、區永權擔綱司儀,以「撐廣東話、打造香港廣東歌」為 ...

換主持 新配搭  
  (唔好成日係後生仔傾吓偈 )

換主持 新配搭  
  (唔好成日係後生仔傾吓偈 )
moXYZ 發表於 2019-1-7 17:42

今年三個順眼好多
是旦一個都好過舊年條八婆
本週冠軍歌: 說好的未來 - Winka 陳泳伽

幾次係旺角撞到公仔面頭
都好想過去鬧佢搞衰香港樂壇
lemontea1069 發表於 2019-1-7 17:24

你同佢好有緣
點解唔勇敢 D?
本週冠軍歌: 說好的未來 - Winka 陳泳伽

司儀起碼好過上年果3個先
阿mark 發表於 2019-1-7 17:20

6號嗰晚ok既
麥美恩反而會唔會有d嘈?

簽名被屏蔽

6號嗰晚ok既
cakeiii2000 發表於 2019-1-7 20:13

正想講,都係鐘意amigo主持勁歌

簽名被屏蔽

同埋陣容唔強
Hanson 發表於 2019-1-7 20:26

少左咁多公司陣容點會強,男歌手如果加埋sony其實都ok,係女歌手比較弱

少左咁多公司陣容點會強,男歌手如果加埋sony其實都ok,係女歌手比較弱
阿mark 發表於 2019-1-7 20:30

Sony陪玩過
唔對路先走

上年個三個司儀真係7到唔敢睇 無端端Rap 又唔知做乜9
呢三個好好多

6號嗰晚ok既
cakeiii2000 發表於 2019-1-7 20:13

好過馮盈盈bilibala

簽名被屏蔽

15年jason拎首屆男演繹大獎
Hanson 發表於 2019-1-7 20:55

但16年就由演男跌左落傑出表現
Sony冇大獎仲唔走

小巧話晒都係巨聲出身 會有獎掛

好過馮盈盈bilibala
kaman921 發表於 2019-1-7 20:51

都好過麥霸啦,麥霸把聲真係勁難頂

小巧話晒都係巨聲出身 會有獎掛
manyo111 發表於 2019-1-7 21:08

佢都上左勁歌拉票,應該會去,同埋點都有獎,希望係和好20大啦

以「撐廣東話、打造香港廣東歌」為主題。

人唔笑 狗都吠

搞衰香港樂壇就有你份

簽名被屏蔽

吳若希有嘅係青春
14個最男最女候選人佢明顯最後生

41歲 田蕊妮
38歲 容祖兒
37歲 張敬軒
37歲 胡定欣
36 ...
Hanson 發表於 2019-1-7 21:48

咁再等多幾年先

佢都上左勁歌拉票,應該會去,同埋點都有獎,希望係和好20大啦
阿mark 發表於 2019-1-7 21:26
但和好 好像無入優秀選?
定係其實有無入優秀選同20大係無關係

簽名被屏蔽

但和好 好像無入優秀選?
定係其實有無入優秀選同20大係無關係
manyo111 發表於 2019-1-7 22:59

和好直接候選20大 和好咁好聽 三台都冇獎 tvb成了唯一希望有獎

54個獎

勁歌金曲獎 x20
最佳合唱歌曲獎 x3
最佳跳舞歌曲獎 x3
最佳改編歌曲金獎 x1
最佳廣告歌曲金獎 x1
...
Hanson 發表於 2019-1-7 23:19

樂壇榮譽貢獻大獎 x1  得獎者係咪容祖兒
仲有最高人氣歌手呢個大豬肉獎

《2018年度勁歌金曲頒獎典禮》
54個獎

勁歌金曲獎 x20
最佳合唱歌曲獎 x3
最佳跳舞歌曲獎 x3
最佳改編歌曲 ...

最後一個名
係咪Nancy BB又要嚟掃獎啦
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

最佳合唱歌曲獎 x3   Lonely  背後女人  Make a Beat (其實仲有咩合唱歌)
咁少人都仲可以頒54個獎

54個獎

勁歌金曲獎 x20
最佳合唱歌曲獎 x3
最佳跳舞歌曲獎 x3
最佳改編歌曲 ...

點解又有番傑出表現獎...

今年又有神台獎ge 話, 睇泥美容真係唔去。
雖然冇最女,但有個 巨獎 力壓一眾女歌手。
不失氣勢!

最佳改編-天若有情 美泳

最受歡迎男歌星   美軒
最受歡迎女歌星   美弱
勁歌金曲金獎       美菊
最高人氣歌星獎   美蟬
最佳演繹男歌星   美鴻
最佳演繹女歌星    美泳

樂壇榮譽貢獻大獎 美容

54個獎

勁歌金曲獎 x20
最佳合唱歌曲獎 x3
最佳跳舞歌曲獎 x3
最佳改編歌曲 ...

改編、廣告、原創都係頒一首,點解前兩者會叫「金獎」?

54個獎

勁歌金曲獎 x20
最佳合唱歌曲獎 x3
最佳跳舞歌曲獎 x3
最佳改編歌曲 ...

分開組合同樂隊,因為要分D俾拎唔到新人獎嘅組合?
    (好似14年比組合獎天堂鳥同小塵埃)
    即係樂隊獎好大機會係Supper.... 希望SG拎組金啦~