返回列表 發帖
改編、廣告、原創都係頒一首,點解前兩者會叫「金獎」?
matt0605 發表於 2019-1-8 00:34

金曲金獎都係得一首啦
咪又係叫金獎
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

樂壇榮譽貢獻大獎 x1  得獎者係咪容祖兒
仲有最高人氣歌手呢個大豬肉獎 ...
阿mark 發表於 2019-1-7 23:21

榮譽貢獻似俾 Nancy 多啲喎
最高人氣歌手 應該係分莊分唔勻
點都要造翻個大獎俾 PH 唯有繼續頒
二〇二三年度全女班投票

以「撐廣東話、打造香港廣東歌」為主題。

人唔笑 狗都吠

搞衰香港樂壇就有你份 ...
kayzzz 發表於 2019-1-7 21:42

唔再係 MMC 同 FYY 做司儀派膠已經叫進步咗
二〇二三年度全女班投票

金曲金獎都係得一首啦
咪又係叫金獎
616.1314 發表於 2019-1-8 00:44

笑死 佢意思原創都係得一首,點解唔叫原創金獎

榮譽貢獻似俾 Nancy 多啲喎  
最高人氣歌手 應該係分莊分唔勻
點都要造翻個大獎俾 PH 唯有繼續頒 { ...
616.1314 發表於 2019-1-8 00:46

最高人氣歌手 其實俾邊個都得

我覺得個勢係似有容祖兒,先要頒6個大獎。
最男:張敬軒
最女:容祖兒
演繹男:胡鴻鈞
演繹女:Hana
人氣歌手:周柏豪
金曲金:心之科學

我覺得個勢係似有容祖兒,先要頒5個大獎。
人氣歌 ...
1d14 發表於 2019-1-8 00:57

心之科學 吾似會金曲金,大台觀眾來講le 首吾係最hit

最佳合唱歌曲獎 x3   Lonely  背後女人  Make a Beat (其實仲有咩合唱歌)
咁少人都仲可以頒54個 ...
阿mark 發表於 2019-1-7 23:30

Featuring計唔計合唱?如果計嘅都仲有大女人主義、趁今天有空、求生、子華說

笑死  佢意思原創都係得一首,點解唔叫原創金獎
阿mark 發表於 2019-1-8 00:54

OH 睇漏眼 Sorry
啱啱打完十個鐘頭麻將有啲神智不清
其實原創歌曲嘅定義是什麼
二〇二三年度全女班投票

OH 睇漏眼 Sorry
啱啱打完十個鐘頭麻將有啲神智不清
其實原創歌曲嘅定義是什麼  ...
616.1314 發表於 2019-1-8 01:06

字面理解應該係非改編歌,本地創作掛,會唔會又頒俾鄭俊弘(星光),上一次都係佢拎呢個獎

Featuring計唔計合唱?如果計嘅都仲有大女人主義、趁今天有空、求生、子華說 ...
matt0605 發表於 2019-1-8 01:04

咁大女人主義都好大機會

我覺得個勢係似有容祖兒,先要頒6個大獎。
人氣歌 ...
1d14 發表於 2019-1-8 00:57

上面又有人話美祖果日唔得閒,希望佢唔出席就唔好再送獎俾佢

甘多個頒獎禮我都冇睇,但呢個我一定睇到尾。 美容吾去ge 話,個賽果一定非常有趣。

你同佢好有緣
點解唔勇敢 D?
Our_Souvenir 發表於 2019-1-7 20:05

我驚我忍唔住打佢但又唔夠佢打
【This is MC】澳門見

回復 342# Hanson

獎項數量會唔會高於出席歌手人數...
舞來舞去 不日內開始錄音。

《2018年度勁歌金曲頒獎典禮》
54個獎

勁歌金曲獎 x20
最佳合唱歌曲獎 x3
最佳跳舞歌曲獎 x3
最佳改編歌曲 ...
Hanson 發表於 2019-1-7 23:19

資料來源?

傑出表現一頒6個就變得很豬肉

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

胡定欣話會出席總選
iamsingingwong 發表於 2019-1-8 11:47

又要聽走音Live~咁除了容祖兒其他13個候選應該都會去

新人獎有4個?除了曾謝戴仲有咩新人可拎?
iamsingingwong 發表於 2019-1-8 11:52

李晧軒

簽名被屏蔽

回復 373# iamsingingwong

家燕媽媽都冇份候選

簽名被屏蔽

今年宣佈最男女,會唔會叫曬上台公佈

榮譽貢獻大獎似為captain nancy而設
iamsingingwong 發表於 2019-1-8 12:04

家燕媽媽一次勁歌獎項都冇拎過,一拎就榮譽大獎?好勉強

簽名被屏蔽

榮譽貢獻大獎似為captain nancy而設
iamsingingwong 發表於 2019-1-8 12:04

結果榮譽貢獻大獎係汪阿姐得獎

簽名被屏蔽

今年宣佈最男女,會唔會叫曬上台公佈
阿mark 發表於 2019-1-8 12:04

好樣衰(男6女8)
不如公開3強好過

非常好,可以聽汪阿姐教訓容祖兒的說話
iamsingingwong 發表於 2019-1-8 12:10

阿姐會話樂壇唔應該守業,唔應該霸住d獎唔放,咁樣樂壇先有機會百花齊放

李晧軒
阿mark 發表於 2019-1-8 11:58

可能比莫家淦

可能比莫家淦
matt0605 發表於 2019-1-8 12:47

好似兩個都同星娛樂有關係~

點都覺得美容好大機會會拎,因為只要有份侯選都冇可能要美容輸俾其他人。真係泥五到,都好多方法。可以  ...
hkbaby 發表於 2019-1-7 13:48

Exactly 我就係咁諗,美祖唔候選唔嚟好地地,要佢候選又唔俾奬佢分明落面,冇乜可能啦。

簽名被屏蔽

Exactly 我就係咁諗,美祖唔候選唔嚟好地地,要佢候選又唔俾奬佢分明落面,冇乜可能啦。 ...
Serendipity 發表於 2019-1-8 12:54

就算五出席冇最女,都要俾反個榮譽巨獎佢啦。壓反班細歌手。

至於 美燕拎榮譽巨獎就五睇好,一泥冇侯選,二來呢d 榮譽金牌好似五會同其他台重覆的。

果時融十年好似只有新城俾 融姨。  美容十年金牌只有大台俾。

吳若希可能又缺席
容祖兒要去廣州

女歌手繼續由 泳兒、HANA菊梓喬同JW王灝兒 三個領軍 ...
Hanson 發表於 2019-1-8 14:07

吳若希因乜事缺席,根本連續兩年最女都係菊梓喬啦

吳若希因乜事缺席,根本連續兩年最女都係菊梓喬啦
阿mark 發表於 2019-1-8 14:19

所以來唔來都唔緊要
佢已經失左勢

好似兩個都同星娛樂有關係~
阿mark 發表於 2019-1-8 12:50

李晧軒公司係夢想沙龍娛樂文化~

李晧軒公司係夢想沙龍娛樂文化~
matt0605 發表於 2019-1-8 15:24

MV 有星娛樂logo 可能係發行

至於 美燕拎榮譽巨獎就五睇好,一泥冇侯選 ...
hkbaby 發表於 2019-1-8 14:08

汪阿姐實至名歸,連金針獎都已經得獎

新人獎有4個?除了曾謝戴仲有咩新人可拎?
iamsingingwong 發表於 2019-1-8 11:52

份野好流
又唔講邊度資料來源
TBB都無官方話會頒呢D獎

日期: 12/1/2019
活動: 2018年度勁歌金曲頒獎典禮
嘉賓: 麥美恩、許文軒、區永權、張敬軒、
          胡鴻鈞、菊梓喬、王灝兒、周柏豪、
          吳若希、吳業坤、曾樂彤、戴祖儀、
          譚嘉儀、鄭俊弘、泳兒、洪卓立。
時間: 20:30 - 23:30
地點: 將軍澳工業村駿才街77號電視廣播城一廠

來源:http://starphoto.joinbbs.net/archiver/?tid-39636.html

至於 美燕拎榮譽巨獎就五睇好,一泥冇侯選 ...
hkbaby 發表於 2019-1-8 14:08

如果真係有個咁嘅奬又真係俾美祖,或者如我所講美祖可以趁機發表得奬宣言兼宣佈唔再攞勁歌啲奬,完成下台的美藝。

簽名被屏蔽

日期: 12/1/2019
活動: 2018年度勁歌金曲頒獎典禮
嘉賓: 麥美恩、許文軒、區永權、張敬軒、
           ...
cakeiii2000 發表於 2019-1-8 15:57

得軒仔一粒大星
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

得軒仔一粒大星
l00540 發表於 2019-1-8 16:45

其他台又有咩大星呢?最多咪加個kay

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽