返回列表 發帖
上年7到喊 班司儀唔知仲乜7
今年唔敢想像又幾垃圾 根本係自己友頒獎禮

懷疑其實啲自己友都唔想去7
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 18
1. 拯救我自己 2. 告訴我 3. 慢性分手

林欣彤 鄭融 鍾舒漫 霉到一個點
就算出席都唔會有20大
最多拎進步或者跳唱 ...
Hanson 發表於 2018-12-23 14:19

林欣彤今年會唔會四台白果

睇返十年前唔唱K唱K歌之王仲好
hlyung 發表於 2018-12-23 14:19

唱果個係澤仔喎師兄

支持死不了的
若然亂世還有甜品 即刻去叫一份 =D

唱果個係澤仔喎師兄
kayzzz 發表於 2018-12-23 15:03

係喎

阿mark 發表於 2018-12-23 15:00

肯定會
阿MAG講明要休息
CON都取消埋

TVB 員工派對姐,廿首金曲係枱獎,輪住壓軸大獎最受歡迎男女歌星

支持死不了的
steph123 發表於 2018-12-23 15:24

鄭融已經霉到tvb都冇獎

唔想容祖兒又最女又金曲金,支持楊千嬅臨尾係後台出黎攞金曲金。
最男:張敬軒
最女:容祖兒
人氣歌星:周柏豪
演繹男:胡鴻鈞
演繹女:Hana
金曲金:背後女人

希望美aiiiiiiii有一首金曲啦
l00540 發表於 2018-12-23 09:10

一定有~ 天若有情 又夾硬Lai入去

唔想容祖兒又最女又金曲金,支持楊千嬅臨尾係後台出黎攞金曲金。
最男:張敬軒
最女:容祖兒
人氣歌星:周 ...
1d14 發表於 2018-12-23 21:16

如果楊千嬅得半首金曲金,我寧願佢咪出來。最好hana最女(雖然我投吳若希)容祖兒最後出來拿金曲金

比大家插到咁,美祖可能本来想出席都突然却步
kenny211 發表於 2018-12-23 08:50

可能又係最尾先出黎一次過攞
橫掂喺台下都係睇星夢D歌手上台

其實容祖兒真係好意思去?佢好似全年都冇出現過係tvb,如果真係要敬老,應該俾楊千嬅,起碼佢勁歌上過,大show又上過

mag冇份候選最女?拍乳認真如初四台冠都冇份候選金曲?

其實容祖兒真係好意思去?佢好似全年都冇出現過係tvb,如果真係要敬老,應該俾楊千嬅,起碼佢勁歌上過,大s ...
阿mark 發表於 2018-12-24 00:29

以前王菲生女個陣,乜SHOW都無上啦
由1995-1997年勁歌總選都缺席,但個亞太女都係俾左佢

以前王菲生女個陣,乜SHOW都無上啦
由1995-1997年勁歌總選都缺席,但個亞太女都係俾左佢 ...
cakeiii2000 發表於 2018-12-24 09:21

王菲95~97年經常上勁歌季選,還有勁歌金曲,大show都上啊,係總選唔去姐,容祖兒宜家係全年冇出現過係tvb點同

mag冇份候選最女?拍乳認真如初四台冠都冇份候選金曲?
chris 發表於 2018-12-24 09:15

Sony只玩勁歌金榜

王菲95~97年經常上勁歌季選,還有勁歌金曲,大show都上啊,係總選唔去姐,容祖兒宜家係全年冇出現過係tv ...
阿mark 發表於 2018-12-24 10:10

OK
但如果唔係傾掂數,美祖點會有得候選?
BTW, 呢份名單除左佢,其實俾邊個都死
若希今年復出,但已經冇14-15年咁勁,個勢比HANA壓過
然而HANA唱LIVE真係唔掂(睇完台慶頒獎禮),憑翻唱歌拎金曲金都好勉強
JW跟若希同期,但今年D歌冇乜NOISE,但上多左綜藝,叫開始入屋
譚家儀碟賣得,但好似唔係力捧
泳兒應該被旦公司放棄了...我寧願SHERMAN入圍
擺阿田定欣落去都唔知做乜,CUT左呢兩個,同男歌手一樣6強都得啦

絕對會。

王菲95~97年經常上勁歌季選,還有勁歌金曲,大show都上啊,係總選唔去姐,容祖兒宜家係全年冇出現過係tv ...

流行經典五十年

流行經典五十年
lu12 發表於 2018-12-24 10:59

冇記錯係2017年

OK
但如果唔係傾掂數,美祖點會有得候選?
BTW, 呢份名單除左佢,其實俾邊個都死
若希今年復出,但已經冇1 ...
cakeiii2000 發表於 2018-12-24 10:26

係咯,反正只要容祖兒有歌就一定可以候選,只有2017年係例外,不如學影壇咁,直接出最後6強都幾型,反正都亂嚟

絕對會。
Ching2015 發表於 2018-12-24 10:33

睇住佢一直咁霉都幾唏噓

一定有~ 天若有情 又夾硬Lai入去
hkbaby 發表於 2018-12-23 22:44

May aiiiiii拎完兩屆大獎後
降呢拎豬肉獎

#aiiii #sh_t
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

Deep因為幫VIU拍劇所以被DQ歌曲獎?

林若盈連續兩年候選新人?? 陳嘉茵無分??

真係連997都好睇過你

明明今年叫做有D轉機,但竟然又搞成咁,除咗心痛唔知可以講咩。

成個show都好肉酸

係咯,反正只要容祖兒有歌就一定可以候選,只有2017年係例外,不如學影壇咁,直接出最後6強都幾型,反正 ...
阿mark 發表於 2018-12-24 11:06

金像獎個啲5強都叫一人一票投出來
TBB啲5強就係「傾」出來
其實過往都冇限人數
入過優秀選就自動提名架啦
唔知點知今年會特別出張紙(入圍名單)俾傳媒,如下圖

見到個候選名單真係不了
簡直肉酸到爆
完全係自己友分獎禮
所以我全力支持sony 唔好玩
最好連勁歌都唔好上

其實過往都冇限人數
入過優秀選就自動提名架 ...
cakeiii2000 發表於 2018-12-24 12:57

同Grammy 一樣甘有代表性可能入到Nominate已經好矜貴

睇住佢一直咁霉都幾唏噓
阿mark 發表於 2018-12-24 11:07

其實佢初出道時紅過㗎。今年事業稍為有起色又病過,惨。

同Grammy 一樣甘有代表性可能入到Nominate已經好矜貴
hkbaby 發表於 2018-12-24 15:33

應該好似台慶咁
整埋條片,再請提名人上台講埋入圍感受+拉票
不過TBB肯搞記招先算,我都想知D入圍者好唔好意思來?

希望心之科學拎金曲金,還返呢首歌一個公道.

應該好似台慶咁
整埋條片,再請提名人上台講埋入圍感受+拉票
不過TBB肯搞記招先算,我都想知D入 ...
cakeiii2000 發表於 2018-12-24 16:53

反而想知 美漫同美馬   輸D咩,提名都無埋~靚泳得一首吾hit ge新歌反而有份

其實過往都冇限人數
cakeiii2000 發表於 2018-12-24 12:57

ho pun 何哲圖
47. Bring Him Home
week20
1 . per se 也許沒有未來神

其實過往都冇限人數

張紙 d formatting 求其到呢
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

反而想知 美漫同美馬   輸D咩,提名都無埋~靚泳得一首吾hit ge新歌反而有份 ...
hkbaby 發表於 2018-12-24 22:58

無估錯的話
美漫會繼續拎跳唱(已經變成專屬)
美馬反正都只拎歌曲獎,角逐最女都冇用,索性DQ二人
泳兒的確今年歌唔得,人氣又跌
但樓上好多人都講到佢有獎就100%會來
咁點都要俾個提名佢,唔係點落台

其實過往都冇限人數

個list真係肉酸到
唔明早早點解仲要落場玩
其實軒仔都係 唔好話我針對早早喇

唯一懸念係祖祖是否會出席
黃家正 發表於 2018-12-23 14:04

希望堆容粉叫佢唔好去真心
去得就真係降哂lv
拎d零競爭獎項係毫無意義
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

唔知點知今年會特別出張紙(入圍名單)俾傳媒,如下圖

呢個台成日懶係有準則咁款
同官台一擔擔
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

呢個台成日懶係有準則咁款
同官台一擔擔
liebe 發表於 2018-12-24 23:54

官台更可恥
用的立稅人的錢

官台更可恥
用的立稅人的錢
cakeiii2000 發表於 2018-12-24 23:57

稅唔稅就後話
明明冇咩獎都係度趕班得獎歌手
送瘟神咁款
47. Bring Him Home
week20
1 . per se 也許沒有未來神

反而想知 美漫同美馬   輸D咩,提名都無埋~靚泳得一首吾hit ge新歌反而有份 ...
hkbaby 發表於 2018-12-24 22:58

可能提名最女要拎過大獎先得
容祖兒 N年最女+無數勁歌獎項
吳若希 2年金曲金
JW 1年金曲金(半首)
胡定欣 2年視后
田蕊妮 1年雙料視后
泳兒 2年演繹女
Hana 1年演繹女
譚嘉儀 香港唱片商會3週冠

美馬 美漫 美彤 美巧 冇拎過咩大獎 所以冇份候選

至於男歌手可能係quota問題,星夢有3個quota,另外英皇星娛樂寰亞分別只有1個quota ,其他細公司冇quota

可能提名最女要拎過大獎先得
容祖兒 N年最女+無數勁歌獎項
吳若希 2年金曲金
JW 1年金曲金(半首)
胡定 ...
阿mark 發表於 2018-12-25 00:47

美漫2017都拎過一個 優秀選最佳cosplay 大賞美痰 連續2年提名「最受歡迎電視歌曲」

美漫2017都拎過一個 優秀選最佳cosplay 大賞美痰 連續2年提名「最受歡迎電視歌曲」 ...
hkbaby 發表於 2018-12-25 01:00

美痰是誰?

Sony只玩勁歌金榜

但系有小巧啵

美痰是誰?
阿mark 發表於 2018-12-25 07:54

譚嘉儀kayee掛

但系有小巧啵
chris 發表於 2018-12-25 09:10

小巧係寰亞人
入左sony嗰個係林二汶