返回列表 發帖
小巧係寰亞人
入左sony嗰個係林二汶
cakeiii2000 發表於 2018-12-25 09:55

哈哈哈

個機制 就係冇機制

好多年祖祖已經冇嚟優秀選
果時都問過相同問題 點解佢有得玩總選
原則上 道義上成件 ...
liebe 發表於 2018-12-23 10:15

ask mani this f**ker

回復 100# cakeiii2000

佢地兩個我成日搞錯,XDD

回復  cakeiii2000

佢地兩個我成日搞錯,XDD
chris 發表於 2018-12-25 16:03

唔緊要
BTW, 小巧同二汶唱歌都好過宜家提名呢堆

可能提名最女要拎過大獎先得
容祖兒 N年最女+無數勁歌獎項
吳若希 2年金曲金
JW 1年金曲金(半首)
胡定 ...
阿mark 發表於 2018-12-25 00:47

我覺得如果真係計quota ,美容 吾拎就一定係 泳姨(就算吾値)BTW 泳姨拍住 胡夏 前日上左 蒙面歌王

我覺得如果真係計quota ,美容 吾拎就一定係 泳姨(就算吾値)BTW 泳姨拍住 胡夏 前日上左 蒙面歌王 ...
hkbaby 發表於 2018-12-25 21:38

咁2017美祖已經唔玩,但都唔俾泳兒啊

阿mark 發表於 2018-12-25 23:05

Tbb冇guts
上年寧願取消最女,都唔頒畀其他人(連自己友都唔益)
然後再整個人氣獎畀比比鳥(今年又無左啦)

攪嚟都嘥氣無人睇 兼 自己友分獎頒獎禮,
大家無謂咁認真去討論,
因為真係無人會理.

阿mark 發表於 2018-12-25 23:05

就係取消先無俾 泳姨~如果無取消,計QUOTA 就點都係俾 泳姨

個list真係肉酸到
唔明早早點解仲要落場玩
其實軒仔都係 唔好話我針對早早喇 ...
hlyung 發表於 2018-12-24 23:44

Hins話要小休,旦公司都俾佢抖左一年
今年再出碟開con就梗係谷盡啦

我上年覺得美祖唔去頒獎禮,以為佢真係有心退下來
但佢同eason最後都去左rthk攞獎
所以美祖再去勁歌都唔出奇了
其實有心退,無話唔得,kkk都唔玩啦

我上年覺得美祖唔去頒獎禮,以為佢真 ...
cakeiii2000 發表於 2018-12-26 11:01

美祖再出席就第13次最女

美祖再出席就第13次最女
阿mark 發表於 2018-12-26 12:49

佢喺勁歌D紀錄
已經前無古人, 相信都後無來者(因為根本都無後者)
唔講最女
金曲金佢都已經係女歌手之中拎得最多(3次)

佢喺勁歌D紀錄
唔講最女
金曲金佢都已經係女歌手之中拎 ...
cakeiii2000 發表於 2018-12-26 14:11

就泥20年啦雖然外國歌手都有人被提名Grammy 橫跨30年(例:Cyndi Lauper),不過人地都吾係坐定粒六有得分,要真係表現非常突出先有獎睇返美容,我稔近幾年,13年打後,除左15年之外無首hit歌

我上年覺得美祖唔去頒獎禮,以為佢真 ...
cakeiii2000 發表於 2018-12-26 11:01

美祖舊年無去港台喎
淨係拍咗片講多謝
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

美祖舊年無去港台喎
淨係拍咗片講多謝
616.1314 發表於 2018-12-26 15:01

佢真係有心退的話
可以好似王菲95年咁退出領獎(唔係話以後都唔拎獎, 只係唔拎一屆)
上年無歌都可以拎最優秀, 唔覺得唔好意思咩?
仲要拍片多謝? 等於認同RTHK咁做係好?

佢真係有心退的話
可以好似王菲95年咁退出領獎(唔係話以後都唔拎獎, 只係唔拎一屆)
上年無歌都可以拎最 ...
cakeiii2000 發表於 2018-12-26 15:22

其實佢舊年都算係咁啦
四個都缺席曬
有三個都無俾獎佢
港台要照塞俾佢佢可以點?
佢咁世界女點敢拒絕同得罪港台
二〇二三年度全女班投票

佢喺勁歌D紀錄
唔講最女
金曲金佢都已經係女歌手之中拎 ...
cakeiii2000 發表於 2018-12-26 14:11

吳若希都兩次喇
二〇二三年度全女班投票

頒獎禮就要儀式感,其他三台都起碼有
lu12 發表於 2018-12-23 10:28

其實自從 11 年由紅館搬翻去一廠搞
你所講「儀式感」已經無得七七八八
近年就更加 Flop 到地核
二〇二三年度全女班投票

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

男歌手鄭俊弘又拎過咩大獎可入圍?
iamsingingwong 發表於 2018-12-26 19:10

男歌手提名係quota,周柏豪吳業坤梁釗峰都冇大獎啊(tvb計)

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

周柏豪男金吳業坤最男
釗峰計cas組金等

鄭俊弘咩都無
iamsingingwong 發表於 2018-12-26 19:17

星夢歌唱大賽冠軍
大獎係tvb,同其他台無關

簽名被屏蔽

譚嘉儀三周冠同tvb無關
iamsingingwong 發表於 2018-12-26 19:20

咁都被你發現,譚嘉儀真係唔知點解有得候選,可能係史上得佢唱英文歌打入勁歌金榜冠軍歌掛

泳兒今年拎左最受歡迎女歌手,美漫美馬輸左無拎過
iamsingingwong 發表於 2018-12-26 19:19

靚泳 係大陸拎左 最女,又係咪今屆TBB 將出現奇異現象ge 先兆?

咁都被你發現,譚嘉儀真係唔知點解有得候選,可能係史上得佢唱英文歌打入勁歌金榜冠軍歌掛 ...
阿mark 發表於 2018-12-26 19:23

佢2屆最佳劇集歌提名

泳兒今年拎左最受歡迎女歌手,美漫美馬輸左無拎過
iamsingingwong 發表於 2018-12-26 19:19

泳兒喺tvb無拎過最受歡迎女歌手
果個只係演繹女(取代以前的亞太)

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

泳兒真係有拎過最受歡迎女歌手of粵語歌曲排行榜頒獎典禮,最男係側田
iamsingingwong 發表於 2018-12-26 20:16

內地頒獎禮根本無指標性可言
分分鐘下年成個頒獎禮消失左
Tbb又點會睇果個人有冇喺外地拎過d咩獎,再決定佢應唔應該拎勁歌大獎
當年hocc第一次提名台灣金曲獎,返來香港亞太得都冇提名

周柏豪男金吳業坤最男
釗峰計cas組金等

鄭俊弘咩都無
iamsingingwong 發表於 2018-12-26 19:17

最男五強

簽名被屏蔽

唔通tvb又好有指標性?睇提名名單得啖笑,田蕊妮胡定欣嚴格來說今年係新人 ...
iamsingingwong 發表於 2018-12-26 23:16

田蕊妮係都計14年
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

簽名被屏蔽

田蕊妮14年全是翻唱歌,今年先有第一首新歌好似
好想泳兒拎最女,反正無人想要 ...
iamsingingwong 發表於 2018-12-26 23:20

我都想泳兒拎,改朝換代不過今年真係吾掂,四不像 獨一無二 果年都還ok

泳兒諗都唔洗諗啦
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

泳兒諗都唔洗諗啦
帥小寶` 發表於 2018-12-26 23:34

根本沉到一個點,碟又吾出~好似自我放棄甘

有傳媒話譚嘉儀有6.5首候選歌,笑死,當左係譚嘉儀
iamsingingwong 發表於 2018-12-26 19:09

Lonely 譚嘉儀+關楚耀 果度side track 左 發雞盲

回復 129# hkbaby

今年劇集歌應該都係俾hana

根本沉到一個點,碟又吾出~好似自我放棄甘
hkbaby 發表於 2018-12-26 23:46

美唉 Flop 到令人好心酸
出咗首一般貨色嘅騎膊馬就失咗蹤
二〇二三年度全女班投票

算啦!大台嘅準則,識條鐵咩!不如睇星夢同英皇贏獎比例仲好!睇吓Herman俾人多謝幾多次。

簽名被屏蔽

好似上次叱吒咁比驚喜大家
請神秘嘉賓上黎
不過唔期望會有驚喜
年年都做得咁差

好似上次叱吒咁比驚喜大家
請神秘嘉賓上黎
不過唔期望會有驚喜
年年都做得咁差 ...
kaman921 發表於 2018-12-28 08:14

今時今日TBB仲可以請咩嘉賓?
以前都話會請人來頒獎,宜家啲大獎都係主持頒埋
請嘉賓唱歌,首先四大第一時間都唔SHOW你啦
更何況TBB請人來都一定會落埋PROMO片,唔玩神秘呢一套

簽名被屏蔽

台慶請左鄭伊健不過唱得頗差下,請祖兒頒獎俾泳兒幾好睇
iamsingingwong 發表於 2018-12-28 14:54

稔起十大中文金曲果次不過今年靚泳無可能~拎得反演女已經執到

簽名被屏蔽