返回列表 發帖
簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

流行經典交過手了,揾汪明荃好d, 想美祖睇住泳兒拎最女然後泳兒宣佈結婚潤下美祖 ...
iamsingingwong 發表於 2019-1-2 13:44

我想睇jw拎
當個司儀叫joey
美祖打算上台,先知係 joey wong

簽名被屏蔽

又來一次恭喜你你今年有對手啦
iamsingingwong 發表於 2019-1-2 16:18

咁叫返阿邦邦返來MC
BTW, 今年係咪唔搞記招?
就來截止投票
按常理唔係應該要喺記招上,拉下票咩?

咁叫返阿邦邦返來MC
BTW, 今年係咪唔搞記招?
就來截止投票
按常理唔係應該要喺記招上,拉下票咩? ...
cakeiii2000 發表於 2019-1-2 17:52

候選最男女已經係最大牌,唔通叫奀星嚟記招咩,其實幾時可以頒翻十大啊

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

頒番十大,唔來俾哂傑出表現獎,顯示大愛
iamsingingwong 發表於 2019-1-2 23:24

傑出表現取消左啦

簽名被屏蔽

傑出表現取消左啦
cakeiii2000 發表於 2019-1-3 20:16

13年得翻20大,最男女,金曲金同新人獎,14年馬上加翻豬肉獎,仲有個不知所謂十年大獎,好懷念以前的機制,重開傑出之後,個個都可以拎

13年得翻20大,最男女,金曲金同新人獎,14年馬上加翻豬肉獎,仲有個不知所謂十年大獎,好懷念以前的機制 ...
阿mark 發表於 2019-1-3 21:09

發唔發現頒獎禮改制
只有改制果一年係好睇
之後打回原型
977如是,tbb如是

Btw,如果我揀
五大獎項應該係
男,女,組合,金曲金,唱片
組合為何從來都被忽視?

發唔發現頒獎禮改制
只有改制果一年係好睇
之後打回原型
977如是,tbb如是

Btw,如果我揀
五大獎項應該 ...
cakeiii2000 發表於 2019-1-3 22:58

其實嚇走大部份唱片公司正好係2013年開始全民投票20大同埋2014年成立星夢
如果一直按2013之前的賽制分下豬肉,未至於淪落到冇曬人,而且13年明明四大都和好了,仲唔搞好個頒獎禮,真係可惜

其實嚇走大部份唱片公司正好係2013年開始全民投票20大同埋2014年成立星夢
如果一直按2013之前的賽制分下豬 ...
阿mark 發表於 2019-1-3 23:01

無記錯的話
只有sony玩過總選
環球同華納一直企硬唔玩

無記錯的話
只有sony玩過總選
環球同華納一直企硬唔玩
cakeiii2000 發表於 2019-1-3 23:31

Sure la,
根本其他公司去只係做嫁衣裳襯托明星夢堆歌手,大獎就五輪到la,頂多有個最演。
今年如果美容真心退,我真係好期待最女俾邊個。 美容五去,Quota五俾反蛋, 以後分分鐘拉大隊五出席。但要俾反蛋,又可以俾邊個?

Sure la,
根本其他公司去只係做嫁衣裳襯托明星夢堆歌手,大獎就五輪到la,頂多有個最演。
今年如果美容 ...
hkbaby 發表於 2019-1-4 00:08

咁英皇明年可以拉大隊杯葛三大電台啦,明明仲有個張敬軒拎大獎,點解仲要俾旗下霉星接捧最女

咁英皇明年可以拉大隊杯葛三大電台啦,明明仲有個張敬軒拎大獎,點解仲要俾旗下霉星接捧最女 ...
阿mark 發表於 2019-1-4 00:11

平時蛋會佔3-4個大獎,但最女從來未俾過其他人

好可能 金金 +最男+(演男+演女)用最女交換?

Sure la,
今年如果美容 ...

睇完903美容仲爭至尊歌
TBB點會唔去,唔去就唔洗俾佢候選
我15年FF過美祖唔來(前半段真係唔見人),以為最女終於換人
點知佢臨尾果PART出現
當然,其實大家只要留意一下FANS有冇去現場就知美祖來唔來
現時唔見FANS CLUB有動靜

睇完903美容仲爭至尊歌
TBB點會唔去,唔去就唔洗俾佢候選
我15年FF過美祖唔來(前半段真係唔見人),以為 ...
cakeiii2000 發表於 2019-1-4 08:57

15年,佢係唔得閒最後先出現,定係故意最後先出,而且好奇怪,頒最女全程,電視鏡頭都冇影過台下歌手,只有崔建邦同粉絲的對話,之後頒最男,又影翻台下歌手

Sure la,
今年如果美容 ...

環球如果唔派陳奕迅去的話,其他人點拎大獎啊,華納15年就係敵不過張敬軒先唔玩,太陽娛樂更加唔洗講,一d優勢都冇

15年,佢係唔得閒最後先出現,定係故意最後先出,而且好奇怪,頒最女全程,電視鏡頭都冇影過台下歌手,只 ...
阿mark 發表於 2019-1-4 09:46

因為啲主持知道佢來先咁安排
阿旦哥都話美容已經喺門口
有晒劇本

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

0809年最女俾過千嬅,08年祖兒好似3獎算最少獎,旦記算無哂大獎
iamsingingwong 發表於 2019-1-4 12:04

08年勁歌算好狠了。最男最女金曲金都唔俾英皇,不過果陣環球都係大牌公司,英皇未開始猖狂

簽名被屏蔽

咁鍾意玩爆冷
有機會最女係視后田
金曲金係無悔無愧都未定

咁鍾意玩爆冷
有機會最女係視后田
金曲金係無悔無愧都未定
kaman921 發表於 2019-1-4 12:35

903都夠膽畀古仔
勁歌唔洗怕
支持你畀阿田/定欣拎!!
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

簽名被屏蔽

所以08年勁歌永遠最好睇,唔會好似rthk咁得幾千人睇
今年tvb真頭痛,不可敬老但自己友未夠班 ...
iamsingingwong 發表於 2019-1-4 12:34

果年勁多人玩勁歌

903都夠膽畀古仔
勁歌唔洗怕
支持你畀阿田/定欣拎!!
liebe 發表於 2019-1-4 12:36

睇下兩公婆今年點玩
玩死樂壇

簽名被屏蔽

08年勁歌算好狠了。最男最女金曲金都唔俾英皇,不過果陣環球都係大牌公司,英皇未開始猖狂 ...
阿mark 發表於 2019-1-4 12:28

金曲金一定係囍帖街
當時旦公司無男歌手 ,自然無獎
最女,唔俾kay,俾美祖ok, 俾千嬅真係無言(唯有多謝leon,果陣重係a music)

金曲金一定係囍帖街
當時旦公司無男歌手 ,自然無獎
最女,唔俾kay,俾美祖ok, 俾千嬅真係無言(唯有多謝 ...
cakeiii2000 發表於 2019-1-4 12:44

俾楊千嬅除左可以平衡唱片公司,仲可以斷美祖6年霸,其他又未夠班,等美祖順翻條氣

好似04年係最多人玩
今年胡鴻鈞個勢好似播完救妻後跌得幾勁,星夢快捧柏豪上神台啦 ...
iamsingingwong 發表於 2019-1-4 12:44

覺得有張敬軒係度,柏豪一定拎唔到最男

田蕊妮拎演女都唔係無可能
iamsingingwong 發表於 2019-1-4 12:39

係哦,佢如果出席真係可能,星娛樂從未試過有大獎,早知估阿田演繹女

覺得有張敬軒係度,柏豪一定拎唔到最男
阿mark 發表於 2019-1-4 12:51

佢本來想上年就拎
點知李克勤又玩返勁歌

佢本來想上年就拎
點知李克勤又玩返勁歌
cakeiii2000 發表於 2019-1-4 13:03

想一首天網拎最男

想一首天網拎最男
阿mark 發表於 2019-1-4 13:05

李克勤16年得一隻歌
金曲金啦(當然因為後台勁)

回復 239# cakeiii2000
16其實可以俾女神,不過tvb唔會俾星娛樂大獎

回復  cakeiii2000
16其實可以俾女神,不過tvb唔會俾星娛樂大獎
阿mark 發表於 2019-1-4 13:08

今年機會來啦
仲唔快D投大塊田
產生第一個歌視雙后

只要勁歌肯頒返10首金曲,就可以成功漂白,而且得獎金曲比新城仲有份量,最重要係星夢仍保到4首金曲
十大金曲:心之科學、百年樹木、背後女人、老少平安、遙不可及、獻醜、你帶著我的青春離去、凱旋門、橙海、但願人長久
演繹男:胡鴻鈞
演繹女:Hana
最男:張敬軒
最女:容祖兒
金曲金:背後女人

只要勁歌肯頒返10首金曲,就可以成功漂白,而且得獎金曲比新城仲有份量,最重要係星夢仍保到4首金曲
十大金 ...
1d14 發表於 2019-1-4 14:15

咁寰亞呢?

咁寰亞呢?
cakeiii2000 發表於 2019-1-4 14:46

聽聞佢哋今年牙力極弱,淨係幫釗峰爭到D豬肉獎同王菀之一首十大

Hana 六首劇集歌都唔知會唔會有三首歌曲獎霸晒
只想與你再一起同但願人長久 ,飛蛾撲火

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

聽聞佢哋今年牙力極弱,淨係幫釗峰爭到D豬肉獎同王菀之一首十大
1d14 發表於 2019-1-4 14:54

咪玩啦
IVANA都無派歌去TBB
但應該有廿大俾CF, 或者唱作

咪玩啦
IVANA都無派歌去TBB
但應該有廿大俾CF, 或者唱作
cakeiii2000 發表於 2019-1-4 16:55

傑出表現啦

十大金 ...
1d14 發表於 2019-1-4 14:15

就係咯,頒翻十大,即時順眼好多,其實真係冇必要一人兩首