返回列表 發帖
如果當年四大玩可能會俾七百年後?
eggsteven 發表於 2019-1-10 12:05

可能係咯,其實5大獎項都係果幾個分,如果kay最女,joey亞女,基仔最男,陳奕迅金曲金,李克勤亞男?美千又冇份了,林峯都唔會拎到亞男

如果基仔09年唔係轉旦公司,點會有最男?(轉會期間通常無獎,同埋隻碟都唔得)
李克勤拎亞男都唔得,因為 ...
cakeiii2000 發表於 2019-1-10 13:10

咁陳奕迅的確係最大機會金曲金(最男都大機會),另外kay又好大機會最女,真係環球盛世~

其實09年陳志雲好撐美淫
佢果年拎最女都唔奇
但年度之歌拎金曲金就吹大左少少
應該都係700年後/搜神記拎( ...
cathay1996 發表於 2019-1-10 18:40

tvb都唔想美祖拎第6次,先出現08/09,但2010美祖仲係守業高峰期,而且又冇人超越佢

剛開tvb見到勁歌廣告。第一個出現係容祖兒?之後見周柏豪同張敬軒出現,即暗示三人攞大獎? 之後突然見到坤同 ...
Ching2015 發表於 2019-1-10 20:59

整片果個可能係佢fans

就算唔俾美祖
唔見得tbb會將最女頒俾一個連紅館都未開過的歌手
cakeiii2000 發表於 2019-1-11 18:05

1995 彭羚未開過紅館已經有最女啦

你真係好冇禮貌 , 甘都可以串人.
我寫左“好似“ 米代表我吾清楚lor,
Anyway,但佢開左都冇咩人估。。。 ...
hkbaby 發表於 2019-1-11 18:20

JW公司+人氣都唔夠班,點拎

希望tvb頒俾Hana啦,都2018啦,唔好再頒俾上個世紀的歌手啦

Tvb容許1990年代出道歌手拎完最女直接skip左2000年代果批俾2010年代Hana jw? 咁樣接班好核突,而且hana講 ...
iamsingingwong 發表於 2019-1-11 13:50

鬼叫容祖兒霸咁耐啊,好似903咁還債都好核突咯

903一早俾左何韻詩
Tvb最男亞太男亞太女金曲金俾過哂2000年代出道,只有最女仲未,無理由skip左關心妍鄭 ...
iamsingingwong 發表於 2019-1-11 18:43

何韻詩只係特例~嚴格來講,同容祖兒楊千嬅差唔多時期,按入行計,只係佢拖到2001先出碟做新人

06年應該要拎
有人氣有con,同tbb關係又唔係差
真係輸後台就無得講(東亞當時都叫有d影響力) ...
cakeiii2000 發表於 2019-1-11 18:48

佢始終唔入屋,好難拎大台最女

08年都不俾hocc就知tvb唔係咁想認同Hocc
同tvb關係好都係拎最女因素,tvb愛泳兒好似愛千嬅咁,低潮時送大 ...
iamsingingwong 發表於 2019-1-11 18:52

咁演繹歌手,唔一定要好紅,唱得ok+公司背景,都可以拎,15年其實都可以俾關心妍,可能又係輸公司

08年因為年尾先出大碟
最後食糊隻歌係年中的精選碟新歌

09年年尾佢突然幫tbb拍劇
仲以為可以拎最女兼宣 ...
cakeiii2000 發表於 2019-1-11 18:56

覺得hocc表現最好就係2005年,連tvb都有十大+傑出金

Jw似hocc,夠年資但總覺得tvb不太愛,男人信甚麼係特殊例子
iamsingingwong 發表於 2019-1-11 19:13

金曲金其實係俾衛蘭,JW執死貓拎的

王祖藍係自己talk show話
佢同林峰都係唱片約係egg,但經理人係tbb
拎金曲金都係捧自己人

BTW, 美祖明天 ...
cakeiii2000 發表於 2019-1-11 19:36

13霸唔係問題,重點係佢要出席拎而唔係送獎

胡定欣係熱門
佢隨時快過楊千嬅做歌影視大滿貫

《2018年度勁歌金曲頒獎典禮》將於明晚舉行,視后胡定欣憑 ...
Hanson 發表於 2019-1-11 20:55

如果頒俾呢個人噶話,不如繼續取消最女仲好

100%不信頒俾胡定欣,係就快d摺埋
iamsingingwong 發表於 2019-1-11 21:11

咪係咯,都唔明點解俾佢候選,莫名其妙

回復  阿mark

可能想話俾我地知:古天樂都有歌手獎,點解我地自己人吾得呢?咁咪可以製造話題話未出過碟就 ...
RichieLau22 發表於 2019-1-11 21:12

咁寧願俾田蕊妮

點解家燕姐不候選最女?
謝文欣呢?
iamsingingwong 發表於 2019-1-11 21:24

得獎歌星其中之一

五大嘉賓:胡楓、薛家燕、王祖藍、John Laudon、連詩雅

日期: 12/1/2019
活動: 2018年度勁歌金曲頒獎典 ...
Hanson 發表於 2019-1-11 21:24

今年係咪冇組合   連詩雅正式開始力捧

以下呢班一、二線歌手未知會否出席(已知容祖兒唔出席外)
楊千嬅、胡定欣、田蕊妮、林欣彤、鄭融、鍾舒漫 ...
Hanson 發表於 2019-1-12 00:46

唔係話胡定欣會出席咩

歌迷會話林欣彤會出席
lu12 發表於 2019-1-12 07:38

開心,tvb一定要俾金曲獎佢

一早比返kay玩.
最女比kay 咪攪掂
on07111 發表於 2019-1-12 13:01

應該係kay唔玩

點解tvb不俾林欣彤同鄧小巧候選最女?
鄧小巧會來嗎?

希望忍有廿大同原創歌曲金獎 ...
iamsingingwong 發表於 2019-1-12 12:34

真係一個谜,應該out胡定欣同田蕊妮