返回列表 發帖
Deep因為幫VIU拍劇所以被DQ歌曲獎?

林若盈連續兩年候選新人?? 陳嘉茵無分??

頒獎典禮於2019年1月12日隆重舉行,由麥美恩、許文軒、區永權擔綱司儀,以「撐廣東話、打造香港廣東歌」為主題。本年度有4個獎項接受Big Big Fun用戶投票,分別是「勁歌金曲獎」、「最受歡迎男歌星」、「最受歡迎女歌星」,以及「最受歡迎新人獎」。77首候選歌曲,哪首會成為「金曲金」?6位男歌星、8位女歌星、18組新人,誰可以登上「最受歡迎」寶座?其他獎項又會花落誰家?屆時自有分曉。

《2018年度勁歌金曲頒獎典禮》
54個獎

勁歌金曲獎 x20
最佳合唱歌曲獎 x3
最佳跳舞歌曲獎 x3
最佳改編歌曲 ...
Hanson 發表於 2019-1-7 23:19

改編、廣告、原創都係頒一首,點解前兩者會叫「金獎」?

《2018年度勁歌金曲頒獎典禮》
54個獎

勁歌金曲獎 x20
最佳合唱歌曲獎 x3
最佳跳舞歌曲獎 x3
最佳改編歌曲 ...
Hanson 發表於 2019-1-7 23:19

分開組合同樂隊,因為要分D俾拎唔到新人獎嘅組合?
    (好似14年比組合獎天堂鳥同小塵埃)
    即係樂隊獎好大機會係Supper.... 希望SG拎組金啦~

最佳合唱歌曲獎 x3   Lonely  背後女人  Make a Beat (其實仲有咩合唱歌)
咁少人都仲可以頒54個 ...
阿mark 發表於 2019-1-7 23:30

Featuring計唔計合唱?如果計嘅都仲有大女人主義、趁今天有空、求生、子華說

李晧軒
阿mark 發表於 2019-1-8 11:58

可能比莫家淦

好似兩個都同星娛樂有關係~
阿mark 發表於 2019-1-8 12:50

李晧軒公司係夢想沙龍娛樂文化~

唔知會唔會有環節/片段悼念Ellen? 話晒都曾經係勁歌主持....