返回列表 發帖
求生 真係 No.17 嘅「無力」.....
我仲心存厚望,有機會係 No.9/10「無語」「無言」嗰啲位添

不過佢同 榮辱戰爭,又真係好匹配嘅一對

Re:「我們失去了什麼? 當初要追求的又是什麼?」

年紀大啲嘅,疊埋心水去擁抱記憶
年紀細啲嘅,根本冇記憶
永遠都係夾心一代去受難

但 ... 每一代都曾經係夾心一代,或者將來會成為夾心一代
曾經做過夾心一代嘅,最終都會搵到佢地嘅平靜
未嚐過 夾心一代 滋味嘅,遲早到你

由 冇記憶 到 擁有記憶 到 放棄記憶 到 擁抱記憶
每一代,就係咁樣活過來
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

科學都大概估到,藝術係邊首?
powerful 發表於 2018-12-29 14:08

人妻

「無語」「無言」反而是非常流行的情歌類別呢。
powerful 發表於 2018-12-29 14:08

咁希望係 漸漸
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

我今日 forward 左 My England ain’t no good 比朋友聽,佢 like it
Technically,係你幫首歌搵多左 at least 一個知音

我自己就係一個有 banjo 就鍾意嘅人 :)

咁即係鍾意聽 country?
bagfgfcde 發表於 2018-12-30 09:31

Banjo 我首選 Dixieland,跟住 Bluegrass,跟住 Blues

Dixieland 我係真係好鍾意
Bluegrass 同 Blues 就只為左聽 banjo 嘅聲音

Banjo 的確好正,咁你咪好like western?
powerful 發表於 2019-1-6 12:42

Banjo -> traditional jazz -> classical musical :)

我考試一定盡量 skip 哂 western 啲題目,選答 musical 嗰啲
雖然我全班最高分嗰次,又真係 western ,因為嗰次食中我 structuralism 嗰瓣