返回列表 發帖

喉嚨發炎 華仔演唱會被迫腰斬

劉德華《My Love Andy Lau World Tour》,今晚開到第14場,可惜唱至《如果有一天》之後,華仔宣佈因喉嚨發炎,無法繼續,期間不禁落涙。現場觀眾不斷拍掌及大叫「華仔加油!」有關退票及後續安排,將會容後公佈。

祝華仔早日康復!

28/12/2018
來源:MY LOVE ANDY LAU WORLD TOUR FACEBOOK

藝人劉德華在今晚(12月28日)於香港紅館舉行之演唱會上,因喉嚨發炎無法再繼續,並於台上躹躬向在場觀眾致歉,忍痛宣布取消今晚演唱會。

//我自己有些抱歉,大家聽到我唱歌的聲音,也知道我沒有好好照顧自己。醫生建議我最好不要唱,但是我真的不捨......可是我沒有辦法,我不想讓大家聽着我用這樣的聲線唱完整個演唱會,所以我唱完這首歌(如果有一天)要停止了。善後工作我會慢慢交代。//

希望華仔早日好番

意料之外,情理之中。祝早日康復。同埋俾其他唱片公司一個警示,個個歌手都老了,體力聲帶都不夠晚晚high3個鐘嚟消磨,不要攞歌手做賺錢工具喇,唔係開得越長越好。
「讓我代你白頭   煩惱百千   紋在我手」
Week 3 ERadio 華語榜
1. 守口如瓶 - 周國賢  |  2. 亂世情侶 - 古巨基  |  3. Crying Underwater - Yukilovey

劉德華《My Love Andy Lau World Tour》,今晚開到第14場,可惜唱至《如果有一天》之後,華仔宣佈因喉嚨發 ...
蝦蛋之星 發表於 2018-12-28 22:47

請提供
4) 提供資料來源 (連結及日期)
Jim's Music Selection 2019
WK 3: 身體語言 / 下一位前度 / 沙文

拎D飛去填海咪算
冠軍歌 若然冬天沒有花 - 梁釗峰 (44)
亞軍歌 白紙 - 許廷鏗 (28)
季軍歌 Forever Young - 艾怡良 (25) [ week 3 ]

有親戚帶埋個女睇中呢一首

其實啲巨星有返咁上下年紀真係要因住
三粒鐘對體力同把聲都係好大負擔

取消演唱會抗黃牛
填海呢招暗黑兵法高呀

btw樓主加返條source link 唔係因住俾人扣分呀

最近天气太冻 生病好正常
侧田「歌成就今天这个我」
997 : 15 > 07 > 02
903 : 16 > 14 > 18 (AP: 6 + 9 + 6  = 21)
RTHK:19 > 11 > 09
TVB : N/A

請提供
4) 提供資料來源 (連結及日期)
放空 發表於 2018-12-29 10:08

https://www.facebook.com/2119540521652252/posts/2263709527235350/
以上是資料來源。Thx!

以上是資料來源。Thx!
蝦蛋之星 發表於 2018-12-29 23:57

加番去第一個post

拎D飛去填海咪算
Lewis 發表於 2018-12-29 11:35

飛。。一張紙。。點填海???

AXA 安盛呈献 My Love Andy Lau World Tour - Hong Kong 2018》-
《取消 2018年12月28日至2019年1月3日 共7场演唱会 特别通告》

日前刘德华先生因喉咙发炎,医生建议休息,忍痛宣布取消3场演唱会。今日在医院经医生确诊患上流感,需全面休息。主办机构现决定宣布取消剩余4场(2018年12月31日至2019年1月3日)的所有场次。

在此向所有支持、爱护刘德华先生的已购票人士再一次表达万分的歉意。请持有2018年12月28日至2019年1月3日演唱会有效门票人士务必保留门票。主办机构将会尽快公布后续安排事宜。

不便之处,敬请原谅!

(消息:微博)  https://www.weibo.com/u/6598879485?refer_flag=0000015010_&from=feed&loc=nickname
任我行 失憶蝴蝶

而家唯有等開Part II,但2019年內得唔得,就要睇期同埋能否入紙成功。