返回列表 發帖
開聲針唔係好傷既咩……
stephybest 發表於 2019-3-9 21:40

佢開一場,想完美掛

嫌棄
l00540 發表於 2019-3-9 21:39

合唱邊首?

簽名被屏蔽

合唱邊首?
阿mark 發表於 2019-3-9 21:42

幾分鐘的約會
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

一萬年
娛樂無窮
質感

愛你躲你
迷你

方向感
猜猜猜
病人

MEDLEY
時間做證
易來易碎
三個字
你那邊幾點

幾分鐘的約會 (with 梁詠琪)
嫌棄 (梁詠琪)

感覺瞬間
黑色領帶
借借你肩膊

簡約主義
鋼琴
無痕
畫出彩虹 (原唱 陳百強)

Dance Medley
特務
新歡加精選
急凍心靈
風吹草動
心理遊戲
結他

水瓶座
劃火柴

心有獨鐘 ( with 孫楠)
什麼吸引
心的接觸
生命,你好

Encore
一次真愛追尋一百次
信 (原唱翁倩玉)

開大燈 encore
劃火柴

佢講野真係成個阿叔咁
長氣到呢

#真係好長氣
#從心愛你
#了解你的所有
#居然冇

#真係好長氣
#從心愛你
#了解你的所有
#居然冇
iloveuboyz 發表於 2019-3-10 00:09

要知道你的感覺同在乎你感受呢?
要界凳

I want to be
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

回復 58# mychart-

#就係佢太長氣#但有
#你那邊幾點
#d回憶出晒嚟

一萬年
娛樂無窮
質感

愛你躲你
迷你

方向感
猜猜猜
病人

MEDLEY
時間做證
易來易碎
三個字
你那邊幾點 ...
samson712 發表於 2019-3-9 23:13

有兩part Medley具體係咩歌?

有兩part Medley具體係咩歌?
lashun09 發表於 2019-3-10 01:19

就係medley字下面果4/5首

i want 床單

了解你的所有都唔唱
當年維X奶廣告歌
好多人都係因為呢首歌/廣告先認識陳曉東

實在太多野講
唱多兩首好過
【This is MC】澳門見

一萬年
娛樂無窮
質感

愛你躲你
迷你

方向感
猜猜猜
病人

MEDLEY
時間做證
易來易碎
三個字
你那邊幾點 ...
samson712 發表於 2019-3-9 23:13

終於唱心的接觸啦

開一場,都肯唱到罰錢
可算是良心藝人~~~

希望下次可以請Kelly合唱《打開天空》
唱埋《無愁無怨》、《亂了星座》、《I want to be》

今次總算唱得返應有既水準啦
比起澳門同台灣好聽勁多!!!

回復 68# mcjam

佢既中低音其實無得輸。   今場有幾下走音,我當真係佢病啦……

只係唔明點解由易來易碎開始,
   無仇無怨 時間做證… 要挑戰咁高音。

心的接觸 一萬年 個 RANGE 真係好岩佢好岩佢!

演唱會好睇,回憶真係返晒黎。
   佢係好長氣,但諗返起佢經歷的事其實會明白
   佢付出幾多 放下幾多 努力幾多 失敗幾多 先開到一場紅館

最唔明點解可以冇 了解你的所有

如果有「從心愛你」、「無仇無怨」、「亂了星座」就完美啦!

如果有「從心愛你」、「無仇無怨」、「亂了星座」就完美啦!
eddie1008 發表於 2019-3-10 16:41

應該in 埋:
- 打開天空 - 首支派台
- 了解你的所有 - 2/3台冠軍歌
- I want to be - 高質唱作

Out 孫偉明伴奏嗰幾首國語歌

應該in 埋:
- 打開天空 - 首支派台
- 了解你的所有 - 2/3台冠軍歌
- I want to be - 高質唱作

Out 孫偉 ...
l00540 發表於 2019-3-10 17:26

果兩首國語直頭要cut

要唱都係比我幸福啦

好似冇咩人討論,陳曉東2003開始都好似已經離開香港樂壇咁,雖然2008出現過一年,但好快又失蹤,所以開唔到紅館都唔出奇

好似冇咩人討論,陳曉東2003開始都好似已經離開香港樂壇咁,雖然2008出現過一年,但好快又失蹤,所以開唔到 ...
阿mark 發表於 2019-3-10 22:52

佢03年果陣基本上唔走唔得
自從當年戴思聰反面已經開始比報紙佬不停做佢
又咩攝石人
之後再整多單經理人自殺
跟住東芝戀基本上直插谷底咁際

佢03年果陣基本上唔走唔得
自從當年戴思聰反面已經開始比報紙佬不停做佢
又咩攝石人
之後再整多單經理人 ...
KLY 發表於 2019-3-10 23:32

你唔講都唔記得左呢堆事情, 唔怪得佢開到紅館喊成咁

一萬年
娛樂無窮
質感

愛你躲你
迷你

方向感 <- 在乎你感受
猜猜猜
病人

MEDLEY
時間做證
易來易碎
三個字 <- 什麼都會變
你那邊幾點

幾分鐘的約會 (with 梁詠琪)
嫌棄 (梁詠琪)

感覺瞬間
黑色領帶
借借你肩膊
簡約主義

鋼琴 <- 了解你的所有
無痕 <- 要知道你的感覺
畫出彩虹 (原唱 陳百強)<- 難忘你這夜心情

Dance Medley
特務
新歡加精選
急凍心靈
風吹草動
心理遊戲
結他

水瓶座
劃火柴

心有獨鐘 ( with 孫楠)
什麼吸引
心的接觸
生命,你好 <- 愛一天多一天

Encore
一次真愛追尋一百次
信 (原唱翁倩玉)<- 比我幸福

開大燈 encore
劃火柴

咁樣改會唔會好的

你唔講都唔記得左呢堆事情, 唔怪得佢開到紅館喊成咁
lemontea1069 發表於 2019-3-11 04:43

個時的人仲係新聞講咩就係咩, 佢係真真正正比香港人鬧走
但我仍然覺得柏芝同東東一齊個時係最靚最幸福的

個FEEL好像當年BRITNEY同JUSTIN

一萬年
娛樂無窮
質感

愛你躲你
迷你

方向感
gordon0807 發表於 2019-3-11 09:49

好多歌想煲翻
但KKBox連《心理遊戲》(廣東話)都無
更遑論《生命你好》......

版權屬環球/ 保麗金?

回復 79# l00540

所有平台都無啲廣東碟咁濟。

回復 79# l00540

#neway又冇得唱 #redmr又唔齊#想唱都冇

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

一萬年
娛樂無窮
質感

愛你躲你
迷你

方向感
gordon0807 發表於 2019-3-11 09:49

除左唔好換走我最喜愛side track《三個字》之外, 其他都同意

鑒於陳生話有興趣開part 2, 不如大家幫手提議下part 2加邊D歌, out 邊D歌
個人認為:
Add:
在乎你感受  (咁hit冇理由唔唱)
了解你的所有 (澳門有唱)
I Want To Be (高汁唱作)
U R My O Luv (氣氛岩演唱會, 咁hit冇理由唔唱)
貼心  (台北有唱)
要知道你的感覺 (澳門有唱)
孤單的夜裡我不孤單  (高汁side track)
難忘你這夜心情
感情豐富 (高汁side track)
愛一天多一天 (咁hit冇理由唔唱)
比我幸福 (澳門 台北 有唱)
我比誰都清楚

Out:
方向感 (among 國語歌唔算hit)
鋼琴  (明點解唱,但少人識)
無痕  (明點解唱,但少人識)
畫出彩虹  (有時間唱自己歌好過啦...)
生命,你好 (有時間唱自己歌好過啦...)

回復  l00540

所有平台都無啲廣東碟咁濟。
samson712 發表於 2019-3-11 22:50

很奇怪

同唱片公司不和?
情況雷同Juno頭幾張ep

鑒於陳生話有興趣開part 2, 不如大家幫手提議下part 2加邊D歌, out 邊D歌
個人認為:
Add:
在乎你感受  (咁h ...
mcjam 發表於 2019-3-12 00:08

想聽無人城市
比較side track

個人認為:
Add:
在乎你感受  (咁h ...
mcjam 發表於 2019-3-12 00:08

生命,你好   係翻唱??呢首歌對佢應該都幾重要

回復 85# mcjam

生命你好係佢既歌。 陳輝揚作。

回復 86# l00540

佢係寶麗金加環球。   但明明早一兩年寶麗金開演唱會佢都有份。

寶麗金版權應該環球食晒。
   環球網上平台係做得差…

英皇寰亞華納反而做得幾好,
   SAMMI FIONA 方大同 周國賢幾乎齊晒D碟。
   連EDISON都有啦……

攝石人係負面?
iamsingingwong 發表於 2019-3-11 23:24

"香港電台或電視台在活動後總有個大合照的環節,重量級藝人才有資格站中間,一般的歌手為免“靠邊站”,都會早早“霸位”,但好幾次陳曉東在拍大合照時,不但姍姍來遲,還一到場就站到正中位置。因此不少歌手嘲笑他為“攝石人”,即是時刻都能“攝”到有利位置。"

"可 能 同 是 天 涯 淪 落 人 , 東 東 與 蕭 正 楠 雖 首 度 合 作 , 但 很 快 便 熟 落 , 近
日 忙 於 拍 劇 及 在 內 地 登 台 的 東 東 , 原 來 不 知 他 劇 中 的 情 敵 蕭 正 楠 , 正
重 蹈 他 當 日 慘 況 , 被 指 愛 攝 位 影 相 而 冠 上 攝 石 人 稱 號 。 東 東 說 : 「 o下
, 乜 佢 又 俾 人 叫 攝 石 人 , 點 樣 俾 人 話 攝 位 , 快 o 講 o黎 聽 o下 。 佢 慘 唔 慘
得 過 我 當 年 先 , 成 日 俾 人 話 我 又 發 功 攝 位 , 我 諗 佢 一 定 唔 夠 我 慘 。 」
東 東 更 以 過 來 人 身 份 過 蕭 正 楠 兩 道 散 手 , 他 說 : 「 我 叫 佢 唔 好 介 意 ,
俾 人 叫 攝 石 人 都 幾 好 呀 , 起 碼 都 有 個 名 , 哈 哈 ! 講 笑 ⺊ ! 有 是 非 , 有
稱 號 係 新 人 必 經 階 段 , 只 要 自 己 識 得 幽 默 o的 去 處 理 , 就 好 快 冇 事 。 我
同 佢 合 作 過 , 覺 得 佢 幾 好 人 , 又 冇 攝 位。 」 "

回復  l00540

佢係寶麗金加環球。   但明明早一兩年寶麗金開演唱會佢都有份。

寶麗金版權應該環 ...
samson712 發表於 2019-3-12 09:13

KKBox小編都無整歌單重温
因為好多歌都無⋯

只好等part 2先有機會聽呢批歌~~

好心球記出隻保麗金精選啦

有啦,都算八九成齊既,好彩有精選碟補救
#Playlist 陳曉東Planet XT世界巡迴演唱會 2019 香港站歌單 #KKBOX
https://kkbox.fm/KE4jMq

有啦,都算八九成齊既,好彩有精選碟補救
#Playlist 陳曉東Planet XT世界巡迴演唱會 2019 香港站歌單 #KKBOX  ...
mcjam 發表於 2019-3-12 16:26

Thxxx~~

啲快歌係國語版

簽名被屏蔽