返回列表 發帖
講到自己好似久休復出咁 ...
不過你又真係非常需要嘅 , 畢竟你都經已年邁六十了
#可憐的老人家

係咪打情罵俏中...
bagfgfcde 發表於 2019-1-3 20:10
佢話佢「有一段時間沒有在 CM 打過字了」
跟住又「身心雖然疲憊」又要「讓我喘息」又咩「出走的鑰匙」
唔知嘅以為佢有成一年半載無上過黎咁囉

陳陳好明顯暗示緊佢兩個係老夫老妻
616.1314 發表於 2019-1-3 21:36
你解讀錯誤啦 , 我只會嘲笑佢呢位老人家姐
希望佢新一年要小心身體 , 太勞累就要抖下啦

ED's Choice Billboard Award 2018 / 前奏 #01

除了在正式公佈結果前會揭曉各幕後獎項及專輯入圍名單,今 ...
ed8671ed 發表於 2019-1-4 18:03
其實我諗住新一年有個年代百大歌曲選 , 我講定先
廢事比人話咩抄人地個 concept

Yan Ting 好勁 , 復出就有兩首百大

點解 MV 獎無 Captain Nancy 同 美哉

吳業坤又出現啦
等睇係今年度嘅最大贏家

填詞人競爭激烈 , 兩首 Serrini VS 兩首 林夕 VS 周耀輝 and VS 應該係陪跑嘅 小克

震撼消息 : 撞柱穩守 30 強 !!!
期待榜主表演 !

期待你同榜主一齊表現撞柱
啪啪啪 (拍手聲)
CunninG 發表於 2019-2-3 23:24
我無冠過呢首 , 所以唔需要表演 , sorry 令你失望了

ED's Choice Billboard Award 2018 / 前奏 #08

年度專輯 最後七強

[dal segno]--Supper Moment

ends ...
ed8671ed 發表於 2019-2-4 18:37
恭喜岑寧兒女金 !!!
聽日要拜年 , 後日追返 post

第十位係撞柱 !!!

剛剛重溫完
歌手獎嘅結果有啲出乎意料
如果男金係大同就好 LU , 同埋你未比過佢金獎
組合銅肯定係分豬肉啦

十大同專輯都唔錯
但之前你話總選會寫詳細點評啲碟 , 但最後得返兩三行

同埋雖然你強調歌曲獎無調位 , 但明明撞柱成績咁好
有咁多第二位 , 我都係覺得你調走左囉

同埋點解迪子會空手而回

其實我有諗過比男金大同 但係側田真係lead太多
DJ個獎你講啱咗
碟評我冇時間打啦 啲字都 ...
ed8671ed 發表於 2019-2-7 19:27
我無冠過撞柱 and 無任何提名囉

ED's Choice Billboard Award 2018 / 前奏 #04

2018百大單曲 (第51-70位)

051  闖空門 - 孫盛希
ed8671ed 發表於 2019-1-20 17:39
原來孫盛希舊年兩隻專輯之中你最愛嘅係 闖空門 !!!
了解了解 , 你果然係口味獨特