返回列表 發帖

[叱咤是非精]容祖兒變叱咤是非精 網民力數三大罪名

簽名被屏蔽

美祖都唔爭女金就咪鬼狙擊佢啦
但我都有興趣知點解其他都大部分著黑色
如果真係為悼念 點解又無人提美祖?

晴報都有人睇
同 YOUTUBE 個啲長輩片有咩分別
SHARE 個個人智商有無問題

呢幾點睇完之後笑笑就算啦,的確係網民太敏感。
早早唔識講野、太鍾意衝口而出先至係致命

美祖都唔爭女金就咪鬼狙擊佢啦
但我都有興趣知點解其他都大部分著黑色
如果真係為悼念 點解又無人 ...
kayzzz 發表於 2019-1-5 16:23

謝安琪露腿 GIN LEE 露胸 林二汶成個頭銀色 Bling Bling 閃閃發光 成班 DJS 乜顏色都有 我想問個頒獎禮幾時變咗悼念會
同埋大滿貫個個係森美自己講錯先

謝安琪露腿 GIN LEE 露胸 林二汶成個頭銀色 Bling Bling 閃閃發光 成班 DJS 乜顏色都有 我想問個頒獎禮幾 ...
賴爽 發表於 2019-1-5 16:28

我個post係問問題 ok?
唔係話個頒獎禮係悼念會

我個post係問問題 ok?
唔係話個頒獎禮係悼念會
kayzzz 發表於 2019-1-5 16:30

我知你個個係問題,我都係問緊問題,唔好太敏感

其實美醜都係著紅色
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

我真係多謝你咁關心祖兒
不過祖兒係 YouTube 年度十大廣東歌第四位 / KKBOX 香港年度累積單曲第四位 / Spotify 2018 串流量最高香港女歌手 / Spotify 2013-2018 香港五年串流量最高女歌手
相信同「過氣」仲有一大段距離嘅
同埋過去二十年積落啲榖種同老本都夠佢食過世
既然薛凱琪都有間三千萬大屋
相信祖兒嘅狀況都唔洗你咁擔心
二〇二三年度全女班投票

Stupid Music 快啲share 呢篇野啦~

其實可唔可以ban多次hotel bb

「非洲小朋友食樹皮好似食蔗咁好得意!」  呢句话真系佢讲噶?
朝朝暮暮讓你猜想如何馴服我。

總結 都係謝安琪最好

好心啦
開分身都開到咁揚

其實可唔可以ban多次hotel bb
myrichardac 發表於 2019-1-5 17:04

晴報篇報導,唔通是hotel BB 寫,否則點解要ban 人

司馬昭之心,樂迷皆見

樂迷「不愛你還不愛 憑什麼否定你」的努力
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

我真係多謝你咁關心祖兒
不過祖兒係 YouTube 年度十大廣東歌第四位 / KKBOX 香港年度累積單曲第 ...
616.1314 發表於 2019-1-5 16:48

真的似哂命。祖祖真的好紅,心芝值得攞哂所有大獎。期望攞多十年,甚至更長。

一句講唒,容祖兒3個字已經係原罪

只可以講,903真是唔係佢主場

作為一個出道20年ge歌手, 如果當晚大滿貫ge係佢, 咪一樣俾人話樂壇關愛座/阻住地球轉

所以就算大滿貫唔到903, 都唔會因為咁唱live冇水準/演唱會冇人睇

真的似哂命。祖祖真的好紅,心芝值得攞哂所有大獎。期望攞多十年,甚至更長。  ...
hkwilliamsiu 發表於 2019-1-5 17:52

佢話容祖兒過氣好慘
我舉翻啲例子話容祖兒唔慘咋喎
邊忽曬命啊
算啦 你就係咁鍾意戴有色眼鏡睇人 Judge 人
二〇二三年度全女班投票

真的似哂命。祖祖真的好紅,心芝值得攞哂所有大獎。期望攞多十年,甚至更長。  ...
hkwilliamsiu 發表於 2019-1-5 17:52

何以你地班 Haters 寫曬文曲解佢雞蛋裏挑骨頭攻擊容祖兒就得
Fans 舉下例子 Quote 下數據就係打手 就係曬命?
可唔可以唔好咁雙重標準?
仲有我一早表曬態支持容祖兒唔攞獎
講到明好高興見到 903 女金 港台 最優女 換人
唔好屈我想容祖兒攞多十年 THX
二〇二三年度全女班投票

酒店bb反祖低質過國泰bb反kay好多

酒店bb反祖低質過國泰bb反kay好多
hihi 發表於 2019-1-5 18:21

喜來登等如酒店bb
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

唉 明明13年攞女金嬴盡掌聲 真係好心佢見好就收啦
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

其實睇心之攞至尊都好睇過舊年廢老十萬倍
講嘔心點都唔及廢老
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

大滿貫又唔係joey自己講.
頒獎禮著紅色好正常者.
播放率不嬲joey的歌就自動加,一拍兩散當年咪試左

唔知點解仲可以嘈咁耐

祖兒好壞

係今年三台唔盲撐佢姐
要盲撐既港台最優女大可以唔換人

BTW 假設今年 20 週年出返高質碟高質歌
相信理智既聽眾都唔會介意四台頒獎比佢
(盲反另計)

雖然祖祖衰霸獎
但至少我覺得佢造歌出歌嘅心態仲係keep得住團火
(雖然唔知係咪因為活躍頒獎禮所以先要不斷update自己XD)

有啲巔峰期同佢差唔多同期嘅歌手(eg.美千)
呢兩三年出啲歌 或者其他有關音樂嘅production
總係已經有浸老人除老土味咁
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 14 冠軍歌:留香瓊 - 半空

講嘔心點都唔及廢老
帥小寶` 發表於 2019-1-5 18:35

同意
心之都高質過失魂好多好多

追憶 追憶 追憶 真係會發惡夢

酒店反祖兒反到咁多人撐祖祖 偽反得幾成功
Jason's Playlist 2024
Week 15 拯救我自己 - 陳慧敏

Kay粉可惡 決定撐祖了

簽名被屏蔽

回復 31# 白河喜來登

啲人係反903唔跟AP頒獎 唔好乜都拉去心之科學到要嘈就嘈埋浴室唔比個第二位未來見
係唔係想講浴室本來就係第二 調位唔關浴室事
咁點解第二嘅唔係未來見係浴室?

成班容粉圍爐
903 Facebook 至尊歌段片 點解刪完又post 過?
因為太多人反心之科學? ...
白河喜來登 發表於 2019-1-5 18:59

整到最歌五強都入唔到

簽名被屏蔽

謝安琪無拎過叱咤樂壇生力軍金獎.
所以祖祖同kay都唔係大滿貫.

唔認為心之科學講到咁差
唔值至尊都算仲要攻擊埋佢著咩衫
坤哥夠著藍衫啦又唔講
無嘢搵嘢黎講咩

所以祖祖呢世都唔係叱咤大滿貫女歌手 因為自2004 年後 一直與最喜愛系列獎項無緣
    只要一日都未 ...
白河喜來登 發表於 2019-1-5 19:28

根據維基
等陣我就走入去改 要有埋唱作金 先係大滿貫

原來你真係蠢唔係扮
Jason's Playlist 2024
Week 15 拯救我自己 - 陳慧敏

回復 37# JasOh103

不如改做求其攞過一個獎就有大滿貫
咁美祖同美淫都係大滿貫
皆大歡喜

講嘔心點都唔及廢老
帥小寶` 發表於 2019-1-5 18:35

最嘔心係唱片公司

其實祖兒真係好大方
睇住後輩拎女金.

簽名被屏蔽

最嘔心係唱片公司
hehehaha 發表於 2019-1-5 19:55

X2 如果不是唱片公司,香港樂壇應該會健康一點

你咪改 但係人都知 新人金  同 唱作 唔算頂尖性獎項
    而且 同一個人 儲齊呢五知獎已經難
    如 ...
白河喜來登 發表於 2019-1-5 20:00

我覺得新人獎一生人只能拎一次(除咗天后霏霏) 當然可以唔計
但唱作人可以喎 所以我覺得2位女歌手都未能夠真係叫做「大滿貫」
暫時歷史上得張學友 可以稱之為大滿貫

當然 我唔係想撩交嗌
2位女歌手都出道咗咁多年
我都希望佢地可以嘗試下走唱作路線

何以你地班 Haters 寫曬文曲解佢雞蛋裏挑骨頭攻擊容祖兒就得
Fans 舉下例子 Quote 下數據就係打手 就係曬 ...
616.1314 發表於 2019-1-5 18:19

我已經投降,還説心芝值得攞哂大獎。還有同你們口中說haters ,真的無言,我就因haters才在這裏維護有譖質的歌手,還無端被人封打手,心中比你們更難受。

簽名被屏蔽

我已經投降,還説心芝值得攞哂大獎。還有同你們口中說haters ,真的無言,我就因haters才在這裏維護 ...
hkwilliamsiu 發表於 2019-1-5 20:28

我幾時有講過心之值得攞曬啲大獎啊
唔該你 Mat 大對眼睇清楚啦
我淨係話容祖兒無樓主講到咁過氣咁慘 ONLY
仲有你之前話心之科學唔 Hit
我都係 Quote 數據證明佢 Hit ONLY
我無講過話心之值得攞大獎喎
你屈夠我未?
二〇二三年度全女班投票

唱作人唔係個個可候選,算少少幕後
生力軍金獎係人人可候選,kay只係銅獎,根本呢世kay同joey無可能 ...
iamsingingwong 發表於 2019-1-5 20:29

就是算真的的大滿貫又如何,虛榮可以令大家寫咁多篇幅。我覺得最重要歌手得到樂迷認同,歌曲能深入民心,一首歌亦可以是大滿貫歌手

就是算真的的大滿貫又如何,虛榮可以令大家寫咁多篇幅。我覺得最重要歌手得到樂迷認同,歌曲能深入 ...
hkwilliamsiu 發表於 2019-1-5 20:37

話容祖兒大滿貫嗰個係森美
祖粉除咗國泰之後都無人提過大滿貫
因為大家都心照不宣知道唔係
不斷提住大滿貫係 Kay Fans
(頭盔 to Kay Fans:唔係想撩交嗌,咁真係值得開心嘅)
然後你就入容祖兒數 話係容祖兒有虛榮心
想點 ?_?
二〇二三年度全女班投票

簽名被屏蔽

唱作人唔係個個可候選,算少少幕後
生力軍金獎係人人可候選,kay只係銅獎,根本呢世kay同joey無可能 ...
iamsingingwong 發表於 2019-1-5 20:29

唱作人點解唔係個個可候選?
你只要有填詞/作曲 而又有上榜就可以候選架啦