返回列表 發帖
家謙把聲好丁到傻 唔係講笑
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 04
1. 身體語言 2. 風靡 3. 我們萬歲

帥小寶` 發表於 2019-1-5 22:35

他是寰亞人嗎?
2018 梁詠琪好時辰世界巡迴演唱會:圓滿落幕 只有好音樂(不斷更新) · 一起品評吧
http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D1

邊度有得聽?

903RE 未來見可以理解,但點解認真如初低Ap 仲要RE,Jason已經有新的派台歌又唔上,真的摸不著頭腦

一扇門是我  可凱旋四方 不怕前面對著那路  不夠康莊

他是寰亞人嗎?
l00540 發表於 2019-1-5 22:39

聽聞係入華納
Jim's Music Selection 2019
WK 3: 身體語言 / 下一位前度 / 沙文

邊度有得聽?
hehehaha 發表於 2019-1-5 22:40

聽住佢啲cover先

聽聞係入華納
放空 發表於 2019-1-5 22:44

華納邊咁多quota arrrrrr

今年要谷DJ/ Alfred上紅館
又要谷Janice福音碟
2018 梁詠琪好時辰世界巡迴演唱會:圓滿落幕 只有好音樂(不斷更新) · 一起品評吧
http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D1

903RE 未來見可以理解,但點解認真如初低Ap 仲要RE,Jason已經有新的派台歌又唔上,真的摸不著頭腦{:4_156: ...
hkwilliamsiu 發表於 2019-1-5 22:43

作曲人Cousin Fung 再可以讀多首

又要谷Janice福音碟 ...
l00540 發表於 2019-1-5 22:48

仲有 Kaho
華納好勁

仲有 Kaho
華納好勁
hehehaha 發表於 2019-1-5 22:55

謙謙唔好同我kaho BB爭quota
~Moses Idle in a Narrow Garden~
http://mosesming.blogspot.com/

福音碟睇個樣唔似會有女金。谷到dj有組金,加多個新人金已經好好
華納連續幾個新人⋯⋯jude陳詠謙洪嘉豪
中意港乐

下一位前度主唱林家謙
Confirmed
kenvincy.cn 發表於 2019-1-5 19:59

J到失禁

正式宣佈CM被騎劫,變左林家謙討論區

弟子規 new version 係2nd plug??
l00540 發表於 2019-1-5 22:33

仁濟係New version?
kay拎到tvb最受歡迎女歌星同最高銷量女歌手先好同我講係天后啦
zzz之前死都不認偶像k一拎到祖專著過的舊鞋就ff

正式宣佈CM被騎劫,變左林家謙討論區
表妹保莉 發表於 2019-1-5 23:06

痴線歌都未出就咁多討論

細個akzone年代已經好鍾意家謙bb, 嗰時已經覺得佢應該做歌手, 而家終於等到啦

林家謙手指到底有幾長?
希望可以唱番自己首潛水周停止繁殖

細個akzone年代已經好鍾意家謙bb, 嗰時已經覺得佢應該做歌手, 而家終於等到啦 ...
kio0909 發表於 2019-1-5 23:27

原來佢都成27/28歲, 我仲以為佢同我差唔多tim
好sad
冠軍歌 若然冬天沒有花 - 梁釗峰 (44)
亞軍歌 白紙 - 許廷鏗 (28)
季軍歌 Forever Young - 艾怡良 (25) [ week 3 ]

你班人唔好OT啦,一陣又扣分

希望下一位前度可以空降903榜第九位
二零一九,長長久久
同家謙一樣

好sad
Lewis 發表於 2019-1-5 23:31

2728接受唔到咩 反ot kaho幾時plug好奇殺死愛

回復 57# l00540

Janice究竟福音碟定Jazz碟?定係二合一?
Elio喜歡上別人了

回復 68# Lewis

蒲銘心40歲都大把人J啦。林家謙個樣又後生,睇唔出27/8。
Elio喜歡上別人了

回復  Lewis

蒲銘心40歲都大把人J啦。林家謙個樣又後生,睇唔出27/8。
黃家正 發表於 2019-1-6 01:08

90後喎
基本上後生過所有當打男歌手
43. 誰最堅強 誰最善良 誰就會更高尚?
2019Week4
1花灑下的歌2遺書3重複愛一次

回復 73# b01091018
Mirror
小企鵝流行推介2018年度推介

叱咤四個

生力軍女金
女銅
至尊唱片
女金
hehehaha 發表於 2019-1-5 20:54

她的獎項系列,全金(除了一銅)。 雖然她在數量方面沒有獲得最多,但她得到的是大獎。 她和她的粉絲已經滿意並釋放了一口氣。與大多數歌手相比,她非常幸運. 無論如何,希望她今年有一個突破,並繼續提高她的音樂質量。

回復  l00540

黃家正 發表於 2019-1-6 01:06

邊度有消息係有JAZZ碟。。
之前IG限時有提過係福音碟。。

邊度有消息係有JAZZ碟。。
之前IG限時有提過係福音碟。。
kk8733 發表於 2019-1-6 01:52

港台上週佈榜講 2隻碟
肥蝴蝶破繭吹過
可不可得到認同

港台上週佈榜講 2隻碟
大唔透 發表於 2019-1-6 01:56

係WOO。突然咁勤力。兩張EP????

2018 不停錄歌。但無派歌呢

好sad
Lewis 發表於 5/1/2019 23:31
好似講到你好後生咁
(忽然間比人踩中)
Music Awards 多謝支持
Music Picks Week 3 (19/01/2019)
1. 太難開始 - 胡鴻鈞  2. 守破離 - 林二汶  3. 一吻超越四十六億歲 - 陳健安  4. 亂世情侶 - 古巨基  5. 問題青年 - 梁釗峰

回復  Lewis

黃家正 發表於 2019-1-6 01:08

YouTube 上 有林生cover 嘅獨家村 唱得太平淡 vocal 毫不出眾
    同Kay 版爭太遠 呢生林生外表係路人樣
謝安琪唯一叱吒樂壇大滿貫女歌手!

回復  l00540

黃家正 發表於 2019-1-6 01:06

之前報導話係福音碟wor

YouTube 上 有林生cover 嘅獨家村 唱得太平淡 vocal 毫不出眾
    同Kay 版爭太遠 呢生林生外表係路 ...
白河喜來登 發表於 2019-1-6 09:41

不如你試下

不如你試下
JasOh103 發表於 2019-1-6 10:10

唔好學周國腎啦 買電器 唔通要識整電器咩
    不過 我試過唱獨家村 好林生少少啦
謝安琪唯一叱吒樂壇大滿貫女歌手!

又何止得 把聲好 J?
如果今年家謙冇新人金,cm會暴動嗎?反OT:
Alfred, Jason,Pakho, Leo, Hins 幾時派新plug?

呢首何方神聖

7.12千年如一日
我風光因你起,准我仍然擁護你,准我能陪你飛。
還像最初,還像最初,一千年與你步過。

未來見咁癲RE兩週?
祖兒又唔係商台聽眾杯茶
出道19年的容祖兒更首次於叱咤樂壇流行榜頒獎典禮食白果。

咪已經上左咯,仲要點谷

林家謙手指到底有幾長?
希望可以唱番自己首潛水周停止繁殖
艾石仔 發表於 2019-1-5 23:29

停止繁殖youtube有demo
潛水 佢ig有
https://www.instagram.com/p/Brzd9ePg28M/

她的獎項系列,全金(除了一銅)。 雖然她在數量方面沒有獲得最多,但她得到的是大獎。 她和她的粉絲已經 ...
leongl 發表於 2019-1-6 01:46

其實佢點都值三四首十大掛
2019 係時候拎第一首啦

其實佢點都值三四首十大掛
2019 係時候拎第一首啦
eggsteven 發表於 2019-1-6 12:18

可能直接拎至尊歌,話咁易專業推介大滿貫

咪已經上左咯,仲要點谷
阿mark 發表於 2019-1-6 11:26

都未公開賣霏

所以《身體語言》在開售前熱播

可能直接拎至尊歌,話咁易專業推介大滿貫
powerful 發表於 2019-1-6 12:39

支持 蘭b值得擁有
恭喜Kay成為2010年代第一位雙料女金 (女金 最女)(亦係2004年之後都未出現過既雙料女金)
亦都恭喜Kay成為叱咤史上首位大滿貫女歌手
再恭喜Kay首奪最優秀流行女歌手大獎!

咪已經上左咯,仲要點谷

咩大獎都無拎過
kay拎到tvb最受歡迎女歌星同最高銷量女歌手先好同我講係天后啦

隔咗成晚仲喺度討論緊林家謙
我驚佢出歌嗰日cm會死壇
版主們快啲諗定backup plan

咪已經上左咯,仲要點谷

DJ, 3銅 1銀. 我不認為他們能贏Supper.
牙醫,Warner非常痛苦地把他推向銀. 我不論它是否值得贏

真的希望華納做出正確的決定, Alfred/DJ演唱會結束之後, 今年能夠成功出兩張專輯 for janice.

細個akzone年代已經好鍾意家謙bb, 嗰時已經覺得佢應該做歌手, 而家終於等到啦 ...
kio0909 發表於 2019-1-5 23:27

資深fans
我最多係佢放youtube開始J

未歌手出道已經上叱咤台
2019四台新人金Confirmed

咩大獎都無拎過
iamsingingwong 發表於 2019-1-6 13:08

好似Gin開完紅館咪又係女銀一個獎,仲要輸俾Aga三個獎

同Kay 版爭太遠 呢生林生外表係路 ...
白河喜來登 發表於 2019-1-6 09:41

睇返2018新人有邊個男人唔係路人樣

好似Gin開完紅館咪又係女銀一個獎,仲要輸俾Aga三個獎
阿mark 發表於 2019-1-6 13:56

鏗同gin都係一獎銀,無得同祖祖show quality

睇返2018新人有邊個男人唔係路人樣
Frankiekiekie 發表於 2019-1-6 13:59

鄰家男孩先正
~Moses Idle in a Narrow Garden~
http://mosesming.blogspot.com/