返回列表 發帖
鄰家男孩先正
mosesming 發表於 2019-1-6 14:09

CM班花痴  

其實洪仔同林家謙d唱功都係...
恭喜Kay成為2010年代第一位雙料女金 (女金 最女)(亦係2004年之後都未出現過既雙料女金)
亦都恭喜Kay成為叱咤史上首位大滿貫女歌手
再恭喜Kay首奪最優秀流行女歌手大獎!

CM班花痴  

kayzzz 發表於 2019-1-6 14:15

依家啲so called實力派都唔係唱得特別好
睇樣好過
~Moses Idle in a Narrow Garden~
http://mosesming.blogspot.com/

身體語言播得勁到

家謙bb首歌幾時有得丁啊

可能直接拎至尊歌,話咁易專業推介大滿貫
powerful 發表於 2019-1-6 12:39

還缺最女同最歌。。冇咁易

還缺最女同最歌。。冇咁易
xteve 發表於 2019-1-6 15:08

係跟森美個definition,寫明專業推介大滿貫喇

唔好噓我 please

CM班花痴  

kayzzz 發表於 2019-1-6 14:15

不如cm班反容集資俾hotel bb出道震撼樂壇呀
香港需要你呀!
可能充滿自信既hotel bb仲靚仔

P.S.無得睇ap,唔知臭蟹軒軒派歌未?

家him咁瘦弱feel 竟然你地都岩
cathay1996 發表於 2019-1-5 21:32

想要肉地可以揀舒文
有會員覺得佢幾 Charm

唔 OT : 到 WK2 都繼續未來見 證明班 DJ 真係好鍾意
估唔到守口如瓶同沐春風新一年繼續有得播
BTS ❤/EXO ❤/Wanna One ❤/Infinite ❤/Apink ❤/
--> MMK Music Chart 2018 WK 48 <--
[華語榜]1.盡力呼吸 2.大不了一代 3.氪氣石
[韓語榜]1.Being There 2.One More Time 3.GOOD NIGHT KISS

鄰家男孩先正
mosesming 發表於 2019-1-6 14:09

果然系食家。

到底幾時可以聽到下一位前度? 想快d俾首歌上我的榜

果然系食家。

到底幾時可以聽到下一位前度? 想快d俾首歌上我的榜
xteve 發表於 2019-1-6 15:27

聽日派台

聽日派台
hehehaha 發表於 2019-1-6 17:02

應該今晚12點有得J

身體語言播得勁到
林仔 發表於 2019-1-6 14:46

年頭唔使壓AP,證明DJS真心buy呢首歌
祖兒又唔係商台聽眾杯茶
出道19年的容祖兒更首次於叱咤樂壇流行榜頒獎典禮食白果。

應該今晚12點有得J
艾石仔 發表於 2019-1-6 17:04

好期待。。唔知家謙有冇做 Gym...希望 MV 會除衫。
By the way.. 今年會有賀歲歌派台嗎

想要肉地可以揀舒文
有會員覺得佢幾 Charm

唔 OT : 到 WK2 都繼續未來見 證明班 DJ 真係好鍾意 ...
mamakin 發表於 2019-1-6 15:20

做咩成日有人推介舒文比人J
點J得落

未來見呢單野真係慘到可以講十年
Rubberband可唔可以都同商台講我地要做隻Song of the year啊?

做咩成日有人推介舒文比人J
點J得落

未來見呢單野真係慘到可以講十年
Rubberband可唔 ...
表妹保莉 發表於 2019-1-6 17:26

上之SLS 唔拎至尊留俾未來見更合適

未來見身邊好多人鍾意
真係大歌格
暗中傾慕你也是我有的自由

好期待。。唔知家謙有冇做 Gym...希望 MV 會除衫。
By the way.. 今年會有賀歲歌派台嗎 ...
xteve 發表於 2019-1-6 17:26

好明顯冇喇, 佢以前肥D正D , 叱吒嗰日佢瘦到好削咁

好明顯冇喇, 佢以前肥D正D , 叱吒嗰日佢瘦到好削咁
721AXA 發表於 2019-1-6 17:47

家謙bb手臂好似几粗下

不過佢把聲好似有d薄
唔知成品出黎會係點
點都好 支持家謙bb下海出道
轉身醒覺情路有秩序 不追過不知所需

之前破壞王、龍舌蘭播得咁差,而家我們萬歲就熱播中,903算把啦
任我行 失憶蝴蝶

之前破壞王、龍舌蘭播得咁差,而家我們萬歲就熱播中,903算把啦
remus 發表於 2019-1-6 18:30

根本就係人為控制播放率,仲懶專業推介,個個仲當呢個台神咁拜

聽哂班男人碟
其實佢最值拎男三甲

可能又留定個十大位
然之後下半年又hea播
Jayant Music Chart 2018 頒獎禮
Jayant Music Chart 2019 Week 3
1.古巨基 - 亂世情侶
2.張敬軒 - 裝睡的情人
3.黃淑蔓 - 光引致疼痛

家謙bb手臂好似几粗下

不過佢把聲好似有d薄
唔知成品出黎會係點
點都好 支持家謙bb下海 ...
kenvincy.cn 發表於 2019-1-6 18:24

有幾張相好似有胸肌。。。
唔知會推出大碟定 EP 呢

They want to limit him to just one award ma. If they play and then don't award, you guys would blame them. If they give Eason 3 awards (including album?), some will blame him. So this works out ok? Actually 997 didn't even chart these 2 songs, so...

停止繁殖youtube有demo
潛水 佢ig有
dicksonkwok 發表於 2019-1-6 11:51

佢呢個Look好似Hins我家謙其實都幾似Hins mixed方大同
總之就QQ好J

呢個post啲人痴哂線
~Moses Idle in a Narrow Garden~
http://mosesming.blogspot.com/

佢呢個Look好似Hins我家謙其實都幾似Hins mixed方大同
總之就QQ好J ...
Frankiekiekie 發表於 6/1/2019 20:27
痴線咁快認投
Music Awards 多謝支持
Music Picks Week 3 (19/01/2019)
1. 太難開始 - 胡鴻鈞  2. 守破離 - 林二汶  3. 一吻超越四十六億歲 - 陳健安  4. 亂世情侶 - 古巨基  5. 問題青年 - 梁釗峰

謙謙去華納有無得出碟咖?等陣變成另一個 Kaho BB 出得digital。

痴線咁快認投
kwanie 發表於 2019-1-6 20:51

好期待家謙快啲寫歌俾我明荃唱
強搶至尊歌

版主唔該開個post喺公告區,內容如下:

【林家謙派歌】伺服器問題

雖然叱咤頒獎禮個SERVER 無事,但聽日林家謙派歌好似比較多CM會員關注如果JUST IN CASE 個SERVER 死左
請大家去FaceBook 繼續討論 :D

https://www.facebook.com/CMusichart/

呢個post啲人痴哂線
mosesming 發表於 2019-1-6 20:48

咪怪世界缺乏愛
其實世界到處也是愛

我極度懷疑我家謙有上cm
我話完佢ig有張泳池半裸照之後
Del左
HINZ TOP 20 Week 1
01 殘缺的彩虹 - 陳綺貞
02 掉進海的眼淚 - 洪嘉豪
03 風靡 - Gin Lee

版主唔該開個post喺公告區,內容如下:

【林家謙派歌】伺服器問題

雖然叱咤頒獎禮個SERVER 無事,但聽日 ...
hlyung 發表於 2019-1-6 21:10

謝安琪女金/容祖先至尊都冇死server
冇事嘅

舒文不如alex fung la
Alex 仲唔會寫歌比gingin

Del左
hinz 發表於 2019-1-6 21:30

我back up左
可以PM我

anyway支持家謙即plug即上!!

我back up左
可以PM我

anyway支持家謙即plug即上!!
hehehaha 發表於 2019-1-6 21:32

林家謙本人都可以pm我
我好多音樂上既野都唔明
想同你學術 性交流一下
HINZ TOP 20 Week 1
01 殘缺的彩虹 - 陳綺貞
02 掉進海的眼淚 - 洪嘉豪
03 風靡 - Gin Lee

Del左
hinz 發表於 2019-1-6 21:30

之前仲有架?

冇事嘅
mosesming 發表於 2019-1-6 21:30

我覺得今次大鑊過佢地攞奬

冇事嘅
mosesming 發表於 2019-1-6 21:30

我覺得呢個post聽日會去到10版up

我覺得呢個post聽日會去到10版up
hehehaha 發表於 2019-1-6 21:38

唔洗聽日
12點出歌果陣仲癡線?

謙謙去華納有無得出碟咖?等陣變成另一個 Kaho BB 出得digital。
timgoi 發表於 2019-1-6 20:54

出寫真+CD single 都會有人買la

下一位前度係唔係講緊我。上次JANICE 天台音樂會見到佢。。

出寫真+CD single 都會有人買la
hehehaha 發表於 2019-1-6 21:42

依家實體碟已經變咗小眾收藏品
隻CD轉完mp3基本上可以擺埋一邊

依家啲so called實力派都唔係唱得特別好
睇樣好過
mosesming 發表於 2019-1-6 14:32

家謙BB歌都未派就令到大家心動
真係好成功
希望有碟出賣下肉
成為CM新天后
呢個新人成績無可能會係差

小道消息
家謙會翻唱花灑下的歌
仲會拍一個男人和浴室mv

一眾會員密切留意