返回列表 發帖
希望家謙BB今年可以做低另一名林姓男歌手勇奪唱作人金獎!
。Kaykay。Taytay。Kelly。

nicknicknick 發表於 2019-1-6 22:07

樣已經做低咗
相信求其出兩首歌都打贏生之頌好好的聊個天
Jim's Music Selection 2019
WK 3: 身體語言 / 下一位前度 / 沙文

痴線林家him瘦到成個吸毒人士咁都j 得落
cathay1996 發表於 2019-1-6 22:03

無林家him
心之都唔會至尊

hinz 發表於 2019-1-6 22:05

睇唔到。。咩東東

樣已經做低咗
相信求其出兩首歌都打贏生之頌好好的聊個天
放空 發表於 2019-1-6 22:09

希望出寫詩2.0
最好有埋Mv
但唔好搵Edward CHAN

睇唔到。。咩東東
kk8733 發表於 6/1/2019 22:10
你老公
Music Awards 多謝支持
Music Picks Week 3 (19/01/2019)
1. 太難開始 - 胡鴻鈞  2. 守破離 - 林二汶  3. 一吻超越四十六億歲 - 陳健安  4. 亂世情侶 - 古巨基  5. 問題青年 - 梁釗峰

未來見真係打算上多week喎

你老公
kwanie 發表於 2019-1-6 22:11

睇到啦。嚇死我。

家謙新歌會唔會今晚有得聽。。

未來見真係打算上多week喎
hehehaha 發表於 2019-1-6 22:18

明明就係djs最愛
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 04
1. 身體語言 2. 風靡 3. 我們萬歲

CM 一向燈力無邊,撐 mud 死 mud
開始替家謙擔心。

唔知我們萬歲有沒有機會3台冠呢

nicknicknick 發表於 2019-1-6 22:07
林一峰好慘

明明就係djs最愛
帥小寶` 發表於 2019-1-6 23:05

睇個勢只要RB遲啲出到首未來見2.0
903會全力保佢地拎至尊(但要放棄哂其他獎)
~Moses Idle in a Narrow Garden~
http://mosesming.blogspot.com/

CM 一向燈力無邊,撐 mud 死 mud
開始替家謙擔心。

唔知我們萬歲有沒有機會3台冠呢 ...
xteve 發表於 2019-1-6 23:10

所以Cousin Fung兩屆作曲人

所以Cousin Fung兩屆作曲人
hehehaha 發表於 2019-1-6 23:20

所以做飯謙拎咗N年填詞人
~Moses Idle in a Narrow Garden~
http://mosesming.blogspot.com/

903會全力保佢地拎至尊(但要放棄哂其他獎) ...
mosesming 發表於 6/1/2019 23:20
其實唔洗
因為佢地係RB
Music Awards 多謝支持
Music Picks Week 3 (19/01/2019)
1. 太難開始 - 胡鴻鈞  2. 守破離 - 林二汶  3. 一吻超越四十六億歲 - 陳健安  4. 亂世情侶 - 古巨基  5. 問題青年 - 梁釗峰

903會全力保佢地拎至尊(但要放棄哂其他獎) ...
mosesming 發表於 2019-1-6 23:20

RB 絕對唔洗
903班DJ 全部真心like RB

祖祖拎完至尊歌就去左日本
903又唔播下

祖祖拎完至尊歌就去左日本
903又唔播下
艾石仔 發表於 2019-1-6 23:44

今年唔係早早20週年咩?903做咩唔播吓答案之書 為2019女金鋪路

阿謙post咗隻派台碟
下一位前度Confirmed係佢唱了

阿謙post咗隻派台碟
下一位前度Confirmed係佢唱了
hehehaha 發表於 2019-1-6 23:54

我諗佢Po番張裸照先可以平息呢度
睇黎要聽日先有得聽?

未聽到《下一位前度》,歡迎大家聽住Gin Lee既跳舞大作《下一位》先

希望家謙重奪好多年都未試過既新人冠

我諗佢Po番張裸照先可以平息呢度
睇黎要聽日先有得聽?
表妹保莉 發表於 2019-1-7 00:03

下。希望佢PM 我。

好期待新歌。。

軒仔個樣好殘
暗中傾慕你也是我有的自由

2019一個禮拜未過新人金已經confirmed
Long's Music Picks 2019 WK02
1. 守口如瓶 (1 week no.1)
2. 我們萬歲
3. Forever Young (1 week no.1)

2019一個禮拜未過新人金已經confirmed
WZA111 發表於 2019-1-7 00:43

你地唔好咁樣燈家謙 我希望佢可以成功架

未來見加加埋埋播咗>250次:0)
近十年之冠得十大第3

Btw 睇黎林家謙即將成為首位男歌手團結整個CM
冠軍歌 若然冬天沒有花 - 梁釗峰 (44)
亞軍歌 白紙 - 許廷鏗 (28)
季軍歌 Forever Young - 艾怡良 (25) [ week 3 ]

未聽到《下一位前度》,歡迎大家聽住Gin Lee既跳舞大作《下一位》先

希望家謙重奪好多年都未試過既新人冠 ...
HOTMAN 發表於 2019-1-7 00:04

不要相信可以相信下一位

咩歌詞黎

啲歌越出越唔得 唔好浪費Gin Lee啦
不過走輕快路線係幾好
Week 50: 可一可再
Week 51: (一個男人) 一個女人和浴室
Week 52: 百年樹木

不要相信可以相信下一位

咩歌詞黎

啲歌越出越唔得 唔好浪費Gin Lee啦
不過走輕快路線係幾好 ...
tree 發表於 2019-1-7 01:39

隻歌六年前出咗啦wor
Jayant Music Chart 2018 頒獎禮
Jayant Music Chart 2019 Week 3
1.古巨基 - 亂世情侶
2.張敬軒 - 裝睡的情人
3.黃淑蔓 - 光引致疼痛

請大家注意用詞,收歛一下

我們萬歲似乎要高位上榜

林家谦的新歌怎么还没有消息?

林家謙 - 下一位前度
作詞: 林夕
作曲: 澤日生 / 林家謙
編曲: 林家謙
監製: 澤日生 / 林家謙

不哭了    不想了    不想就這麼沒事
若需要    亦不要    沒有滄桑的戀愛史
只怕根本我願意    要撫摸過每根刺
要給火花灼傷到極致
難道我    要證實每次真的    如此在意

不可以    總可以    將瑣事當天大事
那樣堅持    那樣不智   卻又知沒有結束不會開始
這次傷心到下次    也應該再有幾次
也許一想起某某是唯一可鍾意
才來害怕無下次其實多麼諷刺

若覺得第一位最愉快   
為何上一位不釋懷
誰亦在反覆錯愛之旅捱大
沒法想下一位的生涯
寧願能白首    還是罷手
彷彿怕    無憾便老得很快

相戀過    單戀過    單身或更加自在
那樣不同    那樣相似    到下一個會否傷得更精彩
不會得到最~愛    最多只有更~愛
這麼反覆比較繼續重複到未來
才明白愛情    是我和自己的競賽

若覺得第一位最愉快   
為何上一位不釋懷
誰亦在反覆錯愛之旅捱大
沒法想下一位的生涯
彷彿怕    無憾便老得很快

未結識到你    竟已先鼓起
捨得的勇氣    放下的志氣
不想找到你    就像前度再一起
期待順序遇著下一位的你
至少像漫步從容地別離
就算一說起    記起    別再和前度媲美

若覺得第一位最愉快   
為何上一位不釋懷
誰亦在反覆錯愛之旅捱大
沒法想下一位的生涯
彷彿怕    麻木便老得很快

不想哭笑    純熟得這麼快
真高興給你愛護過  根本你不欠我什麼

林家謙 - 下一位前度

不哭了     ...
disappoint 發表於 2019-1-7 11:08

純熟得這麼快
見到已經_左 希望有4台冠
季軍歌 Forever Young - 艾怡良 (25) [ week 3 ]

小道消息
家謙唔係簽華納

林家謙 - 下一位前度

不哭了     ...
disappoint 發表於 2019-1-7 11:08

林家謙係咪拍過好多次拖? 前度係邊個?
首歌講到好有經歷咁

小道消息
家謙唔係簽華納
艾石仔 發表於 2019-1-7 11:34

佢簽左俾我
HINZ TOP 20 Week 1
01 殘缺的彩虹 - 陳綺貞
02 掉進海的眼淚 - 洪嘉豪
03 風靡 - Gin Lee

林家謙係咪拍過好多次拖? 前度係邊個?
首歌講到好有經歷咁
Garfield 發表於 2019-1-7 11:38

首歌係作俾我架 家謙已封盤

林家謙簽寰亞?
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

首歌幾時出呀,等咗成十二個鐘

首歌幾時出呀,等咗成十二個鐘
qttyz2012 發表於 2019-1-7 11:45

等叱咤樂壇首播

佢簽左俾我
hinz 發表於 2019-1-7 11:39

我做佢枕邊人。。

好期待首播。。

呢個壇啲人真係好飢渴...

希望會起大台見到家謙BB

林憶蓮 [ 纖維 ] Official Music Video 首播中

點解未死Server。。。家謙bb首播啦。。

嚟喇嚟喇

家謙bb把聲其實比部份男歌手更適合唱歌

竟然無男人mark林家謙處男作首播...
我想mark架, 但返緊工

家謙bb把聲其實比部份男歌手更適合唱歌
aussie2013 發表於 2019-1-7 12:14

例如邊d
恭喜Kay成為2010年代第一位雙料女金 (女金 最女)(亦係2004年之後都未出現過既雙料女金)
亦都恭喜Kay成為叱咤史上首位大滿貫女歌手
再恭喜Kay首奪最優秀流行女歌手大獎!

可以LOOP喎 首歌
家謙聽日會上叱吒樂壇
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

大家掛住丁
唔上嚟回post