返回列表 發帖
Jase = Miki
b01091018 發表於 2019-1-7 19:06

似king多d?覺得king好似唔係幾想係唱歌發展

係今日既星島黎
Jun. 發表於 2019-1-7 17:24

總唔快些post 過去娛樂新聞台版

一扇門是我  可凱旋四方 不怕前面對著那路  不夠康莊

個MV得最後一個鏡頭先有家謙bb
差評
轉身醒覺情路有秩序 不追過不知所需

903造馬!!!! 半日都就黎播得謙謙首歌1次!!!
冠軍歌 若然冬天沒有花 - 梁釗峰 (44)
亞軍歌 白紙 - 許廷鏗 (28)
季軍歌 Forever Young - 艾怡良 (25) [ week 3 ]

邊到有得聽我家謙謙既新歌!!!!!

無知一問 其實家謙bb係唔係最年輕嘅至尊作曲人?
係嘅話拎新人獎已經有tag好威威

I am ready九點睇我家謙處男MV

係嘅話拎新人獎已經有tag好威威 ...
jason 發表於 2019-1-7 20:17

支持傷台新人金
咁班友可以諗少個Tag

係嘅話拎新人獎已經有tag好威威 ...
jason 發表於 2019-1-7 20:17

等睇謙謙大滿貫

I am ready九點睇我家謙處男MV
Frankiekiekie 發表於 2019-1-7 20:17

兩個鐘頭之前佢個微博已經update咗啦

等丁我謙MV
30分鐘倒數

兩個鐘頭之前佢個微博已經update咗啦
kenvincy.cn 發表於 2019-1-7 20:24

https://m.weibo.cn/u/5794842903? ... 2type%3D1%26q%3D%23林家謙%23%26t%3D10&featurecode=10000001

好似成個mv都冇佢喎
除咗最尾食麵

共用浴室落曬榜,但YouTube view rates爆升緊
日日多幾萬
季軍歌 Forever Young - 艾怡良 (25) [ week 3 ]

林家謙%23%26t%3D10&featurecode=10000001

好似成個mv都冇佢喎
hlyung 發表於 2019-1-7 20:32

有啊
最後一個鏡頭佢係度食緊面

有啊
最後一個鏡頭佢係度食緊面
kenvincy.cn 發表於 2019-1-7 20:35

係 cm仔飛去最尾廿秒得㗎喇

謙謙mv女主角係”一”mv女主角?
直覺903唔會播首歌好多.. 唔係903 buy新人嘅嘢

OMG 個MV有黃溢豪

首歌幾正
雖然有幾句聽到有D 怪

林家謙%23%26t%3D10&featurecode=10000001

好似成個mv都冇佢喎
除咗最尾食麵 ...
hlyung 發表於 2019-1-7 20:32

後半段扶手電梯嗰個咪係我家謙謙囉

P.S. 食麵臭臉樣真係丁到出血

想問家謙是咪自己開independent label?

成個mv拍過佢啦
得20秒

首歌完全係唱歌機器上身

利申愛謙
。Kaykay。Taytay。Kelly。

首歌好聽,但點解d咬字咁怪,好似國語歌手唱緊廣東歌

首歌完全係唱歌機器上身

利申愛謙
nicknicknick 發表於 2019-1-7 20:50

唱慣DEMO 歌

Jim's Music Selection 2019
WK 3: 身體語言 / 下一位前度 / 沙文

原來五點幾家謙已經係微博度upload個MV。。。

放空 發表於 2019-1-7 21:03

Terence Lam Production and Co. 係咪自己開公司
首歌係感人o既,不過把聲好autotune

邊個咁大膽dislike
Long's Music Picks 2019 WK02
1. 守口如瓶 (1 week no.1)
2. 我們萬歲
3. Forever Young (1 week no.1)

新人嚟講, 新歌已經好高分
不過vocal有啲位有啲電音feel, 好似唱得/mix得唔係好自然

低音有少少林奕匡feel

原來五點幾家謙已經係微博度upload個MV。。。
teennum1 發表於 2019-1-7 21:15

幕後嚟講 佢好似唔少大陸fans
Jayant Music Chart 2018 頒獎禮
Jayant Music Chart 2019 Week 3
1.古巨基 - 亂世情侶
2.張敬軒 - 裝睡的情人
3.黃淑蔓 - 光引致疼痛

你地係咪玩野 好難聽喎!
我在乎~~~~我在乎~~~~~

你地係咪玩野 好難聽喎!
henhenhen 發表於 2019-1-7 21:29

x2 不過cm不嬲捧乜死乜
~*恭喜容祖兒達成叱吒大滿貫*~
叱吒史上獲獎最多(35個)女歌手第一人
容祖兒2018年稱霸四大串流平台

唔覺林家謙靚仔
伍家謙靚好多。
只係靚過莫凱謙。
陳詠謙可愛得多
7.12千年如一日
我風光因你起,准我仍然擁護你,准我能陪你飛。
還像最初,還像最初,一千年與你步過。

聽左幾次首歌, 越聽越正
903快D上榜, 年尾最男要投佢

幕後嚟講 佢好似唔少大陸fans
JayantL 發表於 2019-1-7 21:28

例如我

x2  不過cm不嬲捧乜死乜
cathay1996 發表於 2019-1-7 21:45

Chorus ok 但其他 part好raw咁咩事

我back up左
可以PM我

anyway支持家謙即plug即上!!
hehehaha 發表於 2019-1-6 21:32

好想要啊

回復 274# 放空

唱得唔好聽喎, 好死板, 一啲感情都冇
任我行 失憶蝴蝶

家謙BB最後個鏡頭好生硬

咬字麻麻 有d似小明

唱得似林奕匡+林宥嘉+洪卓立

咬字好清晰喎 愛謙謙
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 04
1. 身體語言 2. 風靡 3. 我們萬歲

回復  放空

唱得唔好聽喎, 好死板, 一啲感情都冇
remus 發表於 2019-1-7 22:12

同意 但無可否認首歌高質

唔覺林家謙靚仔
伍家謙靚好多。
只係靚過莫凱謙。
陳詠謙可愛得多
dom 發表於 2019-1-7 21:52

最尾嗰句......
~Moses Idle in a Narrow Garden~
http://mosesming.blogspot.com/

最尾嗰句......
mosesming 發表於 2019-1-7 23:08

我叻仔我可以肥

Kyle_ 發表於 2019-1-7 20:47

暫時係自資
假使世界原來不像你預期

咬字麻麻 有d似小明
z6yhk159 發表於 2019-1-7 22:17

小明躺著也⋯
假使世界原來不像你預期

AKA好似聽日出歌

已被WFC

幾時有得投謙謙首歌5fun
亞軍相被人視為二等

我共你硬拼盡了力最後都是銀獎

Kyle_ 發表於 2019-1-7 20:47
Terence Lam Production and Co. 係咪自己開公司
首歌係感人o既,不過把聲好autotune ...
KITSTON 發表於 2019-1-7 21:16
暫時係自資
gapgipgap 發表於 2019-1-7 23:23

果然成功須父幹
恭喜Kay成為2010年代第一位雙料女金 (女金 最女)(亦係2004年之後都未出現過既雙料女金)
亦都恭喜Kay成為叱咤史上首位大滿貫女歌手
再恭喜Kay首奪最優秀流行女歌手大獎!