返回列表 發帖
佢可以跳去咩槽?
冷氣槽?冬天喎
馬槽?聖誕節過咗喎
睇黎都係低壓槽啱佢多啲,像呼吸都不對 ...
Lewis 發表於 2019-1-7 01:24

快跳出高壓槽
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

因為當年香港歌手真係可以紅遍亞太
王菲 劉華 Kelly Eason當之無愧
亞太獎定位係最男最女之後嘅神台 ...
mosesming 發表於 2019-1-7 23:14

而家Gin Lee都可以攞
有馬來西亞
或者阿嬌 佢大陸都算紅

早少少的話 何韻詩同Ellen台灣都叫有人識 都可以攞

係男歌手弱少少 主要靠Eason同方大同
不過2015可以比李治廷、2016/2017可以比陳偉霆
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

有乜感受唔感受
唔好話出道 flop都就快有十年啦
佢如果心水清都自己知自己事啦
除咗TVB總選嗰陣需要擺佢 ...
JayantL 發表於 2019-1-7 23:09

入行 11年的容祖兒( Joey)早前宣布同英皇續約成功,皆大歡喜。不過近年深得老闆楊受成寵愛嘅泳兒( Vincy)就笑唔出,事關祖兒約續約條件之一,就係要打壓眼中釘泳兒!
為了一姐祖兒肯續約,楊生即對泳兒閂水喉,年初仍排場十足嘅泳兒,近日助手已由三變一,原定安排擔正拍住霆鋒嘅電影又開拍無期,連新碟發布會都由大酒店變為中環餐廳,仲要同鍾舒漫孖住搞。被祖兒咁打壓法,唔怪得泳兒人氣跌晒 Watt啦!

出道 4年的泳兒, 06年憑一首《感應》為人熟識, 08年與海鳴威合唱《我的回憶不是我的》更令泳兒人氣急速上升,老闆楊受成亦對泳兒另眼相看。知情人士說:「當年泳兒贏咗新秀,楊生一直都冇留意佢,直到佢同海鳴威首歌唱到街知巷聞,楊生先開始留意佢。泳兒好識冧楊生,講親嘢都陰聲細氣,又聽教聽話,之後佢就開始得寵喇!楊生仲叫宣傳部俾多啲資源谷泳兒。」

得寵後囂爆

泳兒得寵後即囂態盡現,人前人後擺阿姐款。據知情人士透露:「泳兒得寵嗰期真係好囂,即時要求三個助手跟身,喺公司見到祖兒都當佢透明,佢淨係對楊生楊太有禮貌,所以祖兒一直視佢為眼中釘,而其他英皇星就埋祖兒堆,都唔鍾意泳兒!」雖然辣㷫公司上下,但楊生對泳兒依然寵愛有加。去年找來彭浩翔寫劇本,搵霆鋒做男主角,打算開戲力谷泳兒。唱片方面亦應承今年會豪花十幾萬在酒店大搞新碟發布會,可惜埋門一腳被一姐祖兒破壞。

容祖祖早應該已經上左神枱啦
做乜唔早D拎亞太女姐  07 08年都可以拎啦
jaytang 發表於 2019-1-8 01:12

08年拎左亞太啦
不過最女比左千千

回復  John

Twins拎亞太仲早過祖祖。
黃家正 發表於 2019-1-8 01:57

Twins香港以外又真係紅過祖兒

如果TVB請到亞洲區明星上去表演塞個獎都可以
個陣Lollipop F都係咁